Avustralyalı Bakan: Türk okulu, eyaletimizin en dinamik kurumlarından biri


Avustralya'daki Türk okulunda, 'Çokkültürlülük Günü' dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Çokkültürlülük Gölge Bakanı Sophie Cotsis, "20 yıl önce kurulan Amity Koleji, bugün eyaletimizin en enerjik ve en dinamik eğitim kurumlarından biri haline geldi." dedi.

Avustralya'daki Türk müteşebbislerin katkılarıyla kurulan Amity Eğitim Kurumları, 'Çokkültürlülük Günü' dolayısıyla özel bir program düzenledi. Amity öğrencilerinin yanı sıra Mercy Katolik Koleji ve St. Patrick Campbelltown Kız Koleji öğrencilerinin de misafir olarak katıldığı programda, ilk olarak "Kimlik ve kimliği belirleyen unsurlar" konulu bir forum düzenlendi. Okulun Prestons Kampüsü Kız Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program büyük ilgi gördü.

Amity Eğitim Kurumları Kız Lisesi kampüsü tarafından hazırlanan "Çokkültürlülük Günü" programına Çokkültürlülük Gölge Bakanı Sophie Cotsis katıldı. Ev sahibi ve misafir okul öğrencilerinin çeşitli performanslarını sunduğu gösterilerin ardından kürsüye gelen Bakan Cotsis, konuşmasında toplum yararına gönüllü faaliyetlerde bulunmanın önemine değindi. Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Cotsis, okuldan övgüyle söz etti.

TÜRK OKULUNDAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER, TOPLUMA LİDERLİK YAPMALILAR

Amity Eğitim Kurumları'nın Yeni Güney Galler (NSW) Eyaleti'nde uzun yıllardır önemli hizmetler verdiğine dikkat çeken Sophie Cotsis, "20 yıl önce kurulan Amity Koleji bugün eyaletimizin en enerjik ve en dinamik eğitim kurumlarından biri haline geldi." dedi. Öğrencilere sınavlarında başarılar dileyen Bakan Cotsis, okullarını bitirip hayata atıldıklarında, topluma liderlik yapmaları ve gönüllü çalışmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ülkedeki Türk eğitim kurumları hakkında bilgi veren Bakan Cotsis konuşmasını şöyle sürdürdü: "Amity Eğitim kurumları, 1996 yılında 33 öğrenci ile eğitim hayatına Prestons Kampüsü'nde başladı. Şimdilerde NSW Eyaleti'nde üç kampüste 40 farklı kültürdeki yaklaşık 1800 öğrenciye eğitim veriyor. Bu kolejin talebelerinin çeşitliliği, Avustralya toplumunu yansıtıyor. Ben de Avustralya toplumundaki çeşitliliğin, ulusumuzun en güçlü taraflarından biri olduğuna inanıyorum."

OKULUNUZUN SİZE VERDİĞİ DEĞERLERİ BİR ÖMÜR BOYU UNUTMAYIN

"Cehalet bariyerlerinin, başka insanlarla iç içe yaşayarak yıkılacağının" altını çizen Bakan Cotsis konuşmasında, diyalog köprüleri kurmanın önemini vurguladı.

Cotsis, okuldan mezun olan öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: "Hiçbir zaman okulunuzun harmonisini ve size kazandırdığı değerleri unutmayın. Her kesimden insanlarla dostluklar kurun. Bizden önceki nesillerin bizlere vermiş olduğu fırsatların kıymetini bilin, değerlendirin ve toplumunuza katkıda bulunun."

ÖĞRENCİLERİN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUM

Kendisinin de göçmen bir ailenin çocuğu olarak yetiştiğini ifade eden Cotsis, okulun yetiştirdiği öğrencilerin eyalet çapındaki başarılarıyla gurur duyduğunu aktardı. Cotsis, "Amity Koleji mezunlarından Tahmina Ansari'nin 'Başbakanlık Genç Medya Yetenekleri' ödülünü kazanması beni çok memnun etti." dedi.

Konuşmasında gönüllülük esasıyla hizmet eden kurum ve bireylerin Avustralya için çok büyük bir önem taşıdığının altını çizen Cotsis, "Eğitim yeni nesillere fırsatlar sunuyor, fırsatlar ise beraberinde sorumlulukları da getiriyor." dedi.

Konuşmanın ardından Amity Koleji Kız Lisesi Müdürü Alparslan Cem Sancılı, Bakan Sophie Cotsis'e seramik çini hediye etti. Cotsis, daha sonra öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.

Amity Koleji'ndeki öğrenciler okulun bahçesinde, memleket ve yörelerinin kültürlerine yönelik yemekler sundu, müzikler çaldı ve özel kıyafetler giyerek sergi düzenledi. Sergiyi ve okulu idareciler eşliğinde gezen Bakan, Türk kolejine hayran kaldığını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Avustralyalı Bakan: Türk okulu, eyaletimizin en dinamik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER