Basketbol hakemlerinden Trabzonspor'a kınama

Bursalı Basketbol Hakemleri Trabzonspor Medical Park-Anadolu Efes müsabakası sırasında, maçın FIBA Kokartlı hakemi Erşan Kartal hakkında sergilediği olumsuz tavırları kınayan bir bildiri yayınladı.

Basketbol hakemlerinden Trabzonspor'a kınama

Açıklama şöyle:

"4 Nisan 2016 Pazartesi günü oynanan Trabzonspor Medical Park - Anadolu Efes müsabakası sonrası Trabzonspor Medical Park Kulübü'nün basketbol kamuoyunu baskı altına alarak hiç kimsenin tasvip etmediği etik olmayan hal, hareket ve söylemlerle müsabakanın baş hakemi Erşan Kartal hakkında sergilediği olumsuz tavırlar başta hakem camiası olmak üzere tüm spor severlerin tepkisine neden olmuştur. Türk Basketbolu için çok değerli olan FIBA kokartlı hakemimizin bu asılsız iddialarla, sadece taraftarlarına şirin görünmek adına yıpratılması sağlıklı düşünemeyenlerin yapabileceği kabul edilemez bir davranış şeklidir.

Kendi takımının menfaatini düşünerek dürüst bir davranış içinde olduğunu zanneden Trabzonspor Medical Park yönetimini yaptığı asılsız ve nefret dolu açıklamadan dolayı kınıyor ve daha sportmence söylemler içinde olmaya davet ediyoruz.

Derneğimiz üyesi olan Sn. Erşan Kartal, müsabaka yönetimi ile ilgili gelişen tüm bu olumsuz tavırlara rağmen son derece onurlu ve dik duruş göstererek başarılı bir müsabaka yönetmiştir.

Bu güne kadar oynanan müsabakalarda olduğu gibi bundan sonraki süreçte oynanacak olan müsabakalarda da başta Trabzonspor Medical Park olmak üzere tüm kulüplerimizin yönetici, antrenör ve basketbolcularının tüm liglerde müsabaka yöneten hakemlerimize karşı daha duyarlı ve saygılı olmaları beklentisi içinde olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Mensup oldukları camianın, kendilerine vermiş olduğu destek ile sahip oldukları koltuklarında kendi takımlarının menfaati için efor sarf etmesi gereken kulüplerimizin müsabaka sonrasında bu tür demeçlerle hakemlerimizi baskı altına almaya çalışarak beklenti içerisine girme düşüncesi son derece çirkin bir davranış biçimidir. Hakemlerimizi bu ve benzeri açıklamalarla toplum önünde tartışılır bir noktaya taşımaya çalışan davranışları tüm hakem camiası olarak şiddetle kınıyoruz.

Türk spor tarihinin en köklü camialarından Trabzonspor yönetiminin yapmış olduğu açıklamaların hedefi olan üyemiz Sayın Erşan Kartal , Avrupa Kupalarının değişik kategorilerinde müsabaka yöneten ve son derece başarılı olan bir hakemdir. Hakemimizin bu özelliğinin göz ardı edilmesi, tarafımızdan son derece şaşırtıcı bir davranış olarak karşılanmıştır.

Bu düşüncelerle başta kulüp başkanları ve kulüp temsilcilerini hakemlerimize karşı daha duyarlı olmaya davet ediyor, kendi takımlarının menfaati için oynanacak olan müsabakalara motive olabilmek adına hedef saptırmadan kendi iç işleriyle uğraşmalarını tavsiye ediyoruz.

Bursa Basketbol Hakemleri Ve Gözlemcileri Derneği yönetimi ile İstanbul Basketbol Hakemleri Derneği yönetimi olarak ana ilkemiz: Dürüstlük, İdealizm ve Dayanışma ruhudur. Bu ilkeler ışığında dürüstlüğüne, kişiliğine ve hakemliğine son derece güvendiğimiz üyemiz Sayın Erşan Kartal'ın ayrıca tüm hakem ve gözlemcilerimizin haklarını kararlı bir şekilde her platformda savunarak hukuki sürecin de derneklerimiz avukatları tarafından yakından takip edileceğini kamuoyuna duyurmak isteriz." 

<< Önceki Haber Basketbol hakemlerinden Trabzonspor'a kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER