"Benim üzerimden kumpas kuracaklar"

Malatya'da hayırsever 9 iş adamının tutuklandığı soruşturmadaki kumpas deşifre oldu. İfadeleri operasyona gerekçe yapılan M.T, dilekçe verdi: “Beyanlarım üzerinden masum insanlara kumpas kurulmasından ve onlara iftira atılmasından endişe ediyorum...” ÖZGÜR DÜŞÜNCE Gazetesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın gündeme getirdiği kumpas iddiasının çarpıcı belgelerine ulaştı.



“Korkuyorum, baskı ve tehdit altındayım. Beyanlarım ve ifadelerim üzerinden masum insanlara kumpas kurulmasından, onlara iftira atılmasından endişe ediyorum. Bütün bunlara sebep olan devlet görevlilerinden şikayetçiyim. Suç duyurusunda bulunmanızı ve tazminat davası açmanızı istiyorum.”

Bu sözler Malatya'da 9 saygın iş adamının tutuklanmasına neden olan sözde paralel yapı operasyonuna dayanak yapılan bir dershanenin çaycısı M.T.'nin ifadeleri.

9 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Ocak ayında Malatya Aktif İşadamları Derneği'nin şimdiki ve önceki başkanlarının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış, iş adamı, vaiz, avukat, eğitim personelinden oluşan 9 kişi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce 30 Ocak tarihinde tutuklanmıştı. Bu operasyona dayanak yapılan bir dershanenin çaycısı M.T'nin 5 Ocak günü, şu anda tutuklu bulunan avukat Turan Canpolat'ın ofisine giderek kendisine yapılan baskı ve tehditleri anlattığı ortaya çıktı.

GÖREVLİLERDEN ŞİKAYETÇİYİM

M.T, Canpolat'a vekalet vererek kendisine bu baskıyı yapanlara dava açmasını istedi. M.T. kendi el yazısı ile yazdığı ifadeside şunları dile getirdi: “Sayın Şahsıma iftira atanlardan, benim şahsım üzerinden başka şahıslar için sahte delil ve suç uyduranlardan, bunlar için tehdit, şantaj, menfaat temini yoluyla aslı astarı olmayan ifadeler alan ve bunu benim aleyhime kullanmak isteyen, bu ifadelerle masum insanlara iftira atan şahıslardan ve devlet görevlilerinden şikayetçiyim. Bunlar hakkında suç duyurusunda bulunmanızı, tazminat davası açmanızı rica ediyorum.” Çaycı M.T. bu ifadesinin ardından devam eden baskılar üzerine 18 Ocak günü avukat Canpolat'a yeniden gitti.

TEHDİT ALTINDAYIM

Bu defa yapılan görüşme Avukatlık Kanunu 53. Madde'ye göre ‘Avukat Görüşme Tutanağı' haline getirildi. M.T. ifadesinde, “Sayın Avukat Turan Canpolat , 05.01.2016 tarihinde el yazımla yazarak size verdiğim dilekçemde belirtilen hususlardan dolayı büyük endişe duymaktayım. Korkuyorum baskı ve tehdit altındayım” dedi.

‘iFTiRA ATILMASINDAN ENDİŞE EDİYORUM'

M.T'NİN, ‘Avukat Görüşme Tutanağı'ndaki şu sözleri dikkat çekti: “Beyanlarım ve ifadelerim üzerinden masum insanlara kumpas kurulmasından onlara iftira atılmasından endişe ediyorum. Vicdanen ızdırap duymamak için hukuki yardımınızı istiyorum. Beyanlarım ve benim üzerimden masum insanlar zarar görürse o gün bunu adalete teslim ederek gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamanızı ve beni de büyük bir vebalden kurtarmanızı istiyorum. Bütün bunlara sebep olan devlet görevlilerinden şikayetçiyim. Bu tutanağın zamanından önce bilinmesi benim için hayati tehlike bile oluşturur. Bu tutanağı size namusumu emanet etmiş gibi emanet ediyorum.”

NOTERE GÖTÜRÜLDÜ, KAMERA KAYITLARI SiLiNEBiLiR

Avukat Turan Canpolat'ı cezaevinde ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Canpolat'ın anlattığı çaycı M.T'nin 29 Ocak'ta yeniden ifadeye çağrıldığını ve notere götürülerek azil name imzalatıldığı, buna ilişkin kamera kayıtları bulunduğu ve silinme riski olabileceği şeklindeki beyanlarını kamuoyu ile paylaşmıştı.

GİZLİ BULUŞMA YALANI

9 kişinin tutuklanmasına neden olan operasyon çaycı M.T'nin pazartesi günleri gizli toplantılar yapıldığı yönündeki beyanları üzerine gerçekleştirilmişti. İş adamları ziyarete gelen Ağbaba'ya bahsedilen toplantının şirket yönetim kurulu toplantısı olduğunu dile getirmişti.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE

<< Önceki Haber "Benim üzerimden kumpas kuracaklar" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER