Budak: Halk haber alamazsa kendi haklarına nasıl sahip çıkacak


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Samanyolu Yayın Grubu'nun TÜRKSAT tarafından uydudan indirilmesini eleştirdi. Türkiye'de demokrasinin güçlü olabilmesi için basının güçlü olması gerektiğini belirten Budak, "Biz bu tür yayın kuruluşlarının kapatılmasına kökten karşıyız. Basın özgürlüğü halkın haber alma özgürlüğü demektir. Eğer halk haber alamazsa kendi haklarına nasıl sahip çıkacak?" dedi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, kayıt yaptırdı. Budak, kayıt sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, "Samanyolu Yayın Grubu, TÜRKSAT tarafından uydudan indirildi. Mahkemenin bir savunma talebi vardı TÜRKSAT'tan, bu bile beklenmeden Samanyolu'nu uydudan indirdi, nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Budak, "Türkiye'de demokrasinin güçlü olabilmesi için basının güçlü olması gerekir. Basın özgürlüğü temel özgürlüklerden bir tanesi. Halkın haber alma özgürlüğü. O yüzden biz bu tür yayın kuruluşlarının kapatılmasına kökten karşıyız. Basın özgürlüğü halkın haber alma özgürlüğü demektir. Eğer halk haber alamazsa kendi haklarına nasıl sahip çıkacak." karşılığına verdi.

"Avrupa Birliği İlerleme Raporu'nda da eleştiriler yer aldı. Bu konuyu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Budak, şunları söyledi: "1960'lardan beri hatta daha da eskiye giderek Osmanlı'nın son dönemlerinden itibaren bizim yönümüz hep Batı'ya dönüktür. Avrupa Birliği mücadelesi bu ülkede 1960'lı yıllardan beri Avrupa'ya doğru yürüme hareketi devam ediyor. Avrupa İlerleme Raporu'nu tanımıyorum diye bir şey söz konusu olamaz. Avrupa Birliği'ne önce Gümrük Birliği ile biz bir ilerleme kaydettik, daha sonrasında da zaten fasıl fasıl açılıyordu. O yüzden bu raporları kabul etmiyorum demek zaten katılanacak bir durum ve konu değil." CİHAN
<< Önceki Haber Budak: Halk haber alamazsa kendi haklarına nasıl sahip... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER