CHP Grup Başkan Vekili Gök: Damat Ferit gibi yeni damatlar türetildi


CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, yeni kurulan hükümetten Türkiye'ye hiçbir yarar geleceğini ummadığını söyledi. Gök, "Tam tersine ahbap çavuş ilişkileri, Damat Ferit gibi önceki tarihimizde gördüğümüz yeni damatların türetildiği ve üretildiği bir hükümetten, özellikle enerji politikalarının teslim edildiği bir bakanlıktaki damattan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır ihalelerinin nasıl peşkeş çekildiğine tanık olacağımız günleri yaşayacağız." diye konuştu.

Grup Başkan Vekili Gök, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile birlikte İl Başkanı Bedri Serter'i makamında ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Gök, Türkiye hava sahasını ihlâl eden Rusya'ya ait bir savaş uçağının düşürülmesine de değindi. AKP iktidarının dış politikada getirdiği açmazların en kötü sonuçlarının yaşandığı günlerin içinden geçildiğini söyleyen Gök, "Türkiye bugün, özellikle dış politikada ve Suriye politikasında yaşalan kötü yönetimin, bilinçli tercihlerin, iktidarın kendisine yakın çatışmacı grupları desteklemesiyle yol açtığı bugünkü tabloda, cumhuriyet tarihimizin belki en kritik dış sorunlarından birinin içinden geçerek yarınlara bakmaya çalışıyor. Komşusu kalmayan Türkiye'nin tek komşusu olan Rusya'yla da bugünlerde karşılaştığımız sorun, devasa bir boyutu işgal edecek gibi gözüküyor. Bu sorunu, mümkün olan en az hasarla atlatmak dileğimizdir ama bu iktidarın bunu becerme şansının olmadığı günlerden geçiyoruz. Türkiye'yi bir ateş çemberi içerisine bilinçli politikalarla atan bu iktidarın, Türkiye'yi maceraya sürükleyen anlayışlarının, Türkiye'yi çok karanlık tablolara getireceğini görüyoruz. İşte tam da bu aşamada CHP, yeni belirlenmiş milletvekilleriyle birlikte parlamentoda bütün yurttaşlarımızın sesi, kulağı ve onların duygu düşüncelerini ifade edeceği bir parti olarak tarihi görevler yapacaktır." dedi.

'DAMAT FERİT GİBİ YENİ DAMATLAR TÜRETİLDİ'

Son kurulan hükümeti değerlendiren Levent Gök, "Son kurulan hükümet, yolsuzlukları ayyuka çıkmış bilinen kişilerin bakan yapılması suretiyle yolsuzlukları önlemeye ve yolsuzlukları sürdürmeye meraklı olan bir iktidarın bugün Türkiye'ye sunduğu yeni bir hükümet anlayışıdır. Bu hükümetten Türkiye'ye hiçbir yarar geleceğini ummuyorum. Tam tersine ahbap çavuş ilişkileri, Damat Ferit gibi önceki tarihimizde gördüğümüz yeni damatların türetildiği ve üretildiği bir hükümetten, özellikle enerji politikalarının teslim edildiği bir bakanlıktaki damattan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır ihalelerinin nasıl peşkeş çekildiğine tanık olacağımız günleri yaşayacağız. Bütün bunların hepsinin, sarayla hükümet arasında kurulan bağlantıları güçlendirmek için yapıldığını biz hepimiz biliyoruz. Türkiye'deki bütün yurttaşlarımız, herkes ne olup bittiğini biliyor. Sivas davasında katliam sanıklarının avukatlığını bugün bakan yapan bir iktidar anlayışının, Türkiye'de bütün insanlarımıza karşı hiçbir şekilde sevgi tohumlarını gerçekleştiremeyeceğini biz biliyoruz. Bu tablo içinde, hükümetin bütün icraatlarını dikkatlice ve teker teker izleme kararlığı içinde olacağız." dedi.

'PARTİ İÇİ YARIŞLAR CHP'NİN ÖZELLİĞİDİR'

Ocak ayında yapılacak olan kurultaya da değinen CHP Grup Başkan Vekili Gök, "CHP olarak diğer partilerden ayrılan özelliğimiz, parti içi yarışların olmasıdır. Biz seçimlere alışkın bir partiyiz ve bu bizim doğamızda vardır. İl kongrelerimizi yapacağız, ilçe kongrelerimizi yapacağız. Bizde diğer partilerden ayrı, yarışmacı, demokratik bir anlayış mevcuttur. Bu CHP'nin zenginliğidir, olması gerekendir. Demokrasinin ta kendisidir. Aday olmak isteyen tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Grup Başkan Vekili Gök: Damat Ferit gibi yeni damatlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER