CHP Grup Başkanvekili Gök: İstihbarat, MİT, Emniyet çökmüş


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, istihbarat, MİT ve Emniyet'in çöktüğünü belirterek, "Bu iktidar istihbarat konusunda son derece sıkıntılı. MİT terör olaylarına neden olan kişileri değil, muhalefet partilerinin milletvekilerini yakın takip ediyor. Hepimizi fişliyor; bizi adım adım izlediğini biliyoruz. MİT'in görevi terörizmle savaşmaktır. Asli görevlerini bırakıyorlar." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Levent Gök, terörün Türkiye'nin neredeyse gündelik yaşantısı haline gelmeye başladığına dikkat çekti. Terörün sadece Güneydoğu'da değil Türkiye'nin bütününü tehdit eden, hayatın her alanında tehdit eden bir görüntüye ulaştığını belirten Gök, 370 güvenlik görevlisinin şehit edildiğini ve bu sayının her gün arttığını ifade etti.

Pek çok ilde şehit cenazesinin kaldırıldığını ve Türkiye'nin ağır bir travma içine sokulduğunu dile getiren Gök, Başbakan Davutoğlu'nun güvenlikle ilgili açıkladığı Başkent önlemlerini eleştirdi. İktidarın hala terörün niteliği, bütünlüğü, derinliğini kavrayamadığını bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Gök, "Altı boş olan bir takım önlemler ifade edilmiştir. Terör nerden gelirse gelsin CHP karşısındadır ve her türlü desteğe hazır. Ama böyle ciddiyetsiz yaklaşımlar kabul edilemez." diye konuştu.

"POLİS ALIMI, AKP YANDAŞLARININ KURUMLARA DOLDURMA HAREKETİNİN BİR PAÇASI"

Başbakan'ın yeni polisler alınacağına dair açıklamalarını da eleştiren Gök, "Polislere 'kirpinin kaç dikeni var' diye mi soracaksınız?" diye sordu. Bu alımların, AK Parti yandaşlarının kurumlara doldurma hareketinin bir parçası olduğunun altını çizen Gök, "2 bin acemi polisle Ankara'nın güvenliğini sağlamayı nasıl öngörüyorsunuz? Güvenlik ve istihbarat çökmüştür. CHP'nin önerileri var; önce sınır güvenliğini almalısınız. Bataklığı kurutmak istiyorsanız; önce buradan başlayacaksınız." şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarının silah depolanmasına hoşgörü ile baktığını, göz yumduğunu belirten Gök, "Anadolu'nun yoksul, gariban çocuklarını ön saflara sürerek; onların hayatlarıyla oynamıştır. Biz bakanların, AKP'nin çocuklarını görmüyoruz. Ölen askerler, iktidarın yarattığı hoşgörü ve beklentinin ağır travmalarını ödüyorlar. Her biri kahramanca vatanı korumaya hazır. İktidar, önce yarattığı Güneydoğu'nun hesabını vermelidir." dedi.

"İSTİHBARAT NERDEDİR"

"İstihbarat çökmüştür; istihbarat nerdedir?" diye soran Levent Gök, şöyle devam etti: "İstihbarat, MİT, Emniyet çökmüş. Yapacağız, edeceğiz de; 14 yıl sonra bunlar söyleniyor. Sanki yeni iktidar olmuş, patlama olmuş da yapacaklarını anlatmaya çalışıyorlar. Böyle bir tablo, Türkiye'nin tahammül edeceği bir tablo değildir. İnsanlarımızın artık geleceğe dair kaygılara, bir bomba patlama endişesi giderek artmaktadır ve bu iktidar bunu çözmekten uzaktır."

Ankara'daki patlama sonrası iktidarın Salih Necar diye bir isim açıkladığını hatırlatan Gök, bir başka örgütün ise Abdulbaki Sönmez diye bir isim telaffuz ettiğini söyledi. "Hükümetin açıkladığı Suriyeli, ancak Abdulbaki Sönmez Van doğumlu." diyen Gök, şunları söyledi: "Bu nasıl oluyor; gerçek nedir? İkisi aynı kişi ise nasıl hem Suriyeli hem de Vanlı olabiliyor. Kaydı varsa; onun terör örgütüne bağlantısını nasıl saptayamadınız? Ankara saldırısı yapanın kimliği konusunda net bilgi yok. Hükümet yetkilileri, bunu açıklaması gerekiyor. Kimdir bu terörist, hangi kanaldan geldi, gerçek nedir? Bu saldırıyı yapanın gerçek kimliğini istiyoruz; bu konuda bir açıklama bekliyoruz."

"MİT'İN GÖREVİ TERÖRİZMLE SAVAŞMAKTIR AMA MİT HEPİMİZİ FİŞLİYOR"

Bu iktidarın istihbarat konusunda son derece sıkıntılı olduğunu kaydeden Levent Gök, MİT'in terör olaylarına neden olan kişileri değil, muhalefet partilerinin milletvekilerini yakın takip ettiğini ve herkesi fişlediğini vurguladı. MİT'in kendilerini adım adım izlediğini bildiklerini ifade eden Gök, "MİT'in görev terörizmle savaşmaktır. Asli görevlerini bırakıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı'nın bakanları toplayacağını hatırlatan Gök, çökmüş olan Türkiye'nin emniyetinin, istihbaratının sorumluluğunu üstlenmesini istedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Ankara patlamasına ilişkin attığı tweetleri de eleştiren Gök, "İstifa ediyorum demesi gerekiyordu. Kalkmış kınıyormuş; herkes kınıyor. Senin görevin ne? Senin görevin önceden terör olayları önlemek. O bombalar nasıl geliyor?" sorusunu yöneltti.

Artvin Cerattepe'de yaşananlara da değinen Gök, Bakan Faruk Çelik'in konuya ilişkin açıklamalarını okudu. "Her şeyi halka soralım diyorsunuz; buyurun halka sorun. Nerde sizin ağzınızdan düşürmediğiniz millet. Tam da sormanın sırası." ifadesini kullanan Gök, Bakan Çelik'in sözünün eri olmasını ve arkasında durmasını söyledi. Gök, "Bu şirket neden, niçin kollanıyor?" diye sordu.

İktidarın ihaleleri yandaşlarına verdiğini sonra da oradan AK Parti'ye para aktarıldığını savunan Gök, "Bu, Türkiye'nin sarmalı. Hem Türkiye hem de il tahrip ediliyor." dedi.

"EMNİYET, VERİLERİ KORUYAMIYOR; BİZLERİN GÜVENLİĞİNİ NERDEN KORUYACAK?"

Türkiye'nin dış politikasını gözden geçirmesini isteyen Levent Gök, bir soru üzerine kişisel verilerin başkalarının eline geçmesinin vahim bir tablo olduğunu vurguladı. Şu an Meclis Genel Kurulu'nda 'Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nın görüşüldüğünü hatırlatan Gök, oluşturulacak 'Kişisel Verileri Korumu Kurulu' üyelerinin Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu'nun atayacağını hatırlatarak "Bu iktidar ve Cumhurbaşkanı'na güvenmek mümkün mü?" dedi.

Gök, şunları söyledi: "Bu kanun, bunu çözmekten çokta uzak bir kanun. Emniyet Genel Müdürlüğü, kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmalıdır. İlgililer bilgilendirilmelidir. Emniyet verileri koruyamıyor; bizlerin güvenliğini nerden koruyacak." CİHAN
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili Gök: İstihbarat, MİT, Emniyet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER