CHP'li Gök: Bu beyaz Toroslor, Başbakanlığın garajında mı saklanıyor


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'AKP iktidardan giderse beyaz Toros gelir' sözlerini eleştirdi. Bir başbakanın bir siyasetçinin ağzından 'Bana oy vermezseniz daha sonra hepinizin hayatına kasteden kişiler ortaya çıkar' diye bir sözü siyaset tarihinde ilk defa duyduğunu belirten Gök, "Ne diyor başbakan 'beyaz Toroslor ortaya çıkarmış' bizde sormayalım mı o zaman başbakana. Sayın Başbakan bu beyaz Torosları kim piyasaya çıkartacaktır. Beyaz Torosların olduğu yerleri siz biliyor musunuz? Yok Başbakanlık garajında mı saklıyorsunuz. Nerden biliyorsunuz. Başbakanlığın garajında mı saklanıyor bu beyaz Toroslor. Başbakan bu söylediği sözle ilgili tüm yurttaşlarımızdan özür dilemelidir. Başbakan çok sorunlu bir dil kullanmıştır." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugünlerde çok sorunlu olduğunu ve çokta düşünce dünyasının ağır değişiklikler gösterdiğini belirten Gök, "Başbakan'ın düşünce dünyasını anlamak açısından Türkiye'nin bugün geldiği tabloda yaşadığımız terör olaylarının büyük etkisi vardır. Başbakan kendi iktidarları döneminde her gün patlayan bombalarla şehit cenazeleriyle bir başka yere atıfta bulunmak suretiyle kendisini kurtaracağını zannediyorsa yanılıyor." dedi.

Bu iktidar döneminde Türkiye'de özellikle son günlerde daha 12 gün önce Ankara emniyetine 300 metre mesafede patlayan bomba ile 102 vatandaşın hayatını kaybettiğini kaydeden Gök, "102 vatandaşımızın daha acıları yaraları ortada iken başbakanın sanki AKP iktidarı döneminde Türkiye huzurluymuş gibi AKP iktidardan giderse 1 Kasım'dan sonra bakın siz ne olacak pek çok faili meçhul cinayetler Türkiye'ye gelecek şeklindeki sözlerini kabul etmek ve bu sözlerin bir başbakanın ağzından duymak üzüntü vericidir. Böyle bir tablo Türkiye'ye yakışan bir tablo değildir." diye konuştu.

AK Parti iktidarında Türkiye'nin huzurlu olmadığını vurgulayan Gök, "AKP iktidarında Başbakanın kastettiği faili meçhullerin dışında faili belli olaylar yaşanmıştır. Faili bellidir hepsinin. Başbakan Uludere'nin failleri konusunda ne yaptınız? Necip Hablemitoğlu cinayeti sizin zamanınızda işlendi ne yaptınız? Zirve yayınevi katliamı, Rahip Santora, Reyhanlı, Cilvegöz, Suruç, Hrant Dink'in katillerine ne yaptınız? Son olarak Ankara Gar'ın da patlayan bombada ne yaptınız. Bir şey yaptınız 'Ben canlı bombaları biliyorum' dediniz failleri belli olayları önleyemediniz. Göz göre göre gelen emniyetin istihbarat yazışmalarında ortaya çıktığı belli olan CHP'nin hazırladığı raporlarda ismen kamuoyuyla paylaşılan isimleri siz görmediniz, görmek işinize gelmedi. Biz İŞİD gerçeği dedikçe İŞİD'i işitmediniz." şeklinde konuştu.

'BEYAZ TOROSLARIN OLDUĞU YERLERİ SİZ BİLİYOR MUSUNUZ?'

"Beyaz Toroslor faali meçhullerin simgesidir." diyen Gök, "Biz CHP olarak 13 yıllık AKP iktidarı döneminde defalarca faili meçhul olayları gündeme getirdik. Defalarca gelin Türkiye'de 12 Eylül'den önce ve ne zaman olursa olsun yaşanmış olan bütün faili meçhul olayların üzerine gidelim. Meclis'te bu konuları beraber çalışalım araştıralım. Hem faili meçhullere gidenlerin ailelerine bir saygımız gereği hem de toplumumuzu rahatlatma gereği bunun arkasındaki gerçekleri hep beraber ortaya çıkaralım diye çabaladık. CHP grubunca geçen yasama döneminde faili meçhullerin zaman aşamasına uğramaması açısında 2 kanun teklifi verildi ve ikisi de Meclis'te reddedildi. Faili meçhul olayların araştırılması yönünde geçen dönemde 24 ayrı araştırma önergesi verdik Meclise. CHP'nin vekilleri ve grubu geçen dönemde faili meçhullerin araştırılması ve bu konuda gereğinin yapılması konusunda tam 24 ayrı araştırma önergesini verdi. Bunların 8'i Meclis'te görüşüldü. Bu araştırma önergeler faili meçhuller ortaya çıksın diye çırpınan CHP'nin bu önergeleri AKP'nin oylarıyla reddedildi. Tümü reddedildi." açıklamasında bulundu.

Bir başbakanın bir siyasetçinin ağzından 'Bana oy vermezseniz daha sonra hepinizin hayatına kasteden kişiler ortaya çıkar' diye bir sözü siyaset tarihinde ilk defa duyduğunu vurgulayan Gök şunları söyledi: "Ne diyor başbakan 'beyaz Toroslor ortaya çıkarmış' bizde sormayalım mı o zaman Başbakana. Sayın Başbakan bu beyaz Torosları kim piyasaya çıkartacaktır. Beyaz Torosların olduğu yerleri siz biliyor musunuz? Yok Başbakanlık garajında mı saklıyorsunuz. Nerden biliyorsunuz. Başbakanlığın garajında mı saklanıyor bu beyaz Toroslor. Başbakan bu söylediği sözle ilgili tüm yurttaşlarımızdan özür dilemelidir. Başbakan çok sorunlu bir dil kullanmıştır. Ama bütün yurttaşlarımız bilsin ki Başbakan ne yaparsa yapsın bu sorunlu haline ve düşünce yapısındaki tramvaya rağmen 1 Kasım seçimlerinde Türkiye'yi huzura götürecek iddialı CHP hangi konumda olursa olsun Türkiye'nin en önemli sorununun güvenlik ve halkın mutlu ve kendisini tehdit hissetmeyeceği ortamın gerçeğini bilerek hangi konumda olursa olsun görevini yapmaya devam edecektir." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Gök: Bu beyaz Toroslor, Başbakanlığın garajında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER