Denizli'den galibiyet yorumu: Ligin ikinci yarısına başlama adına önemliydi


Türkiye Kupası E Grubu 3. haftasında Karşıyaka'yı 3 - 1 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Mustafa Denizli, "Grupta hem 9 puana oluşmak hem de evimizdeki maçı kazanarak kampa gitmek bizim açımızdan ligin ikinci yarısına başlama adına önemliydi." dedi. Transfere ihtiyaçları olduğunu da dile getiren Denizli, yeni transferlerin kamp çalışmalarına katılacağını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Mustafa Denizli, "Burada grupta iki tane 6 puanlı takımın mücadelesi kaderini tayin edecekti bu avantajı kullanmak durumundaydık kullandık da. Bugünün şartlarında yaklaşık 8 gündür yaptığımız çalışmadan sonra ilk maçımız. Özellikle ana kadromuzda göver yapan bazı arkadaşlarımızın hem ciddi hem de hafif problemleri var onları kullanamadık. Sahada görev yapan özellikle ilk yarıda tempo adına geçtiğimiz maçlardan daha fazla performans gösterdiler. Daha farklı bir maç ortaya çıkabilirdi. Ciddi pozisyonlarımız var. Tabii hem 9 puana oluşmak hem de evimizdeki maçı kazanarak kampa gitmek bizim açımızdan ligin ikinci yarısına başlama adına önemliydi. Bunları artı olarak kamp döneminde değerlendirirsek önümüzdeki Sivasspor maçına daha sağlıklı hazırlanma imkanı bulacağız. İyi yaptıklarımızın daha fazla olduğu, özellikle ilk yarıda tempo adına pozisyon adına. Önemli olan pozisyonları yaratmak önümüzdeki maçlarda bu bizim adımıza önemli. Tabii ki eksiklerimiz var. Önümüzdeki dönemde hem kendi içimizde olabilirse de düşündüğümüz dış takviyelerle ikinci yarıda daha sağlıklı hem üretken hem mücadele eden bir Galatasaray taraftarlarımızla buluşur." ifadelerini kullandı.

Donk'un performansı ve transfer çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine tecrübeli teknik adam, "Bir takım çalışmalarımız oldu mutlaka. Devam da ediyor. Yönetim kurulumuza verdiğimiz rapor üzerinden temaslarımız sürüyor. Sadece ara transfer döneminde futbolcu transfer etmek çok kolay bir hadise değil. Çünkü bizim talip olduğumuz futbolcular şu anda kulüpleriyle kontratı olan futbolcular. Haliyle işin zorluk derecesi artıyor. Donk, yaklaşık 7 - 8 günlük çalışmadan sonra takıma uyum sağlamakta zorluk yaşamadı. O tecrübeye ve kaliteye sahip bir futbolcu. Bazı bölgelerimiz alternatifi olmayan bölgeler. Önümüzdeki üç kulvar için bu kadro için düşündüklerimizi yapmak zorundayız. Süreç iyi kullanılması gereken bir süreç. Fazla vaktimiz yok, zamanımız dar. Muhtemelen kamp çalışmalarına katılacak arkadaş olacaktır diye düşünüyorum. Neticede transferler imzaya dönüşmeden gerçekleşmiyor. Ama olacaktır buna ihtiyacımız var. Olmak mecburiyetinde." cevabını verdi.

'ELİMİZİ ÇABUKLAŞTIRMAMIZ LAZIM'

Kadroya kaç ismin daha katılacağı yönündeki başka bir soruya Denizli, "Alternatifli isimler var. Tercihimiz ilk alternatiflerimizin gerçekleşmesi ama bazıları olmayabilir. Böyle durum da oldu. İlk alternatiflerimizden olumlu cevap alamadık. Ama mutlaka bizim kadromuzda bulunması gereken bölge futbolcuları alınacak. Bunun dışında başka bir şey söylemek çok zor. Buna çok net bir şekilde ihtiyacımız var. Bunu sadece ben değil yönetim de camia da biliyor. Benim buradaki amacım bunların kısa sürede olması. Bir hafta sonra lig başlıyor, elimizi çabuklaştırmamız lazım." karşılığını verdi.

'FARK BİRİLERİNE GÖRE KAPANIR BİRİLERİNE GÖRE DE KAPANMAZ, HERKES GÖRÜŞÜNÜ SÖYLEMEKTE SERBESTTİR'

Ligin 24. haftasında Beşiktaş'la aralarındaki 11 puanlık farkın kapanacağı yönünde görüş bildirip bildirmediği sorulan Mustafa Denizli, bu konuda bir açıklamasının olmadığını söyledi.

Denizli, sözlerini şöyle tamamladı: "Medya mensubu arkadaşlarımızla müsabaka sonrası geniş kapsamlı konuşma fırsatı buluyorum. Onun dışında o konuyla ilgili herhangi bir belirttiğim söz yok. Tam uyduruk derler ya ilk defa sizden duyuyorum. Ben söylediğim şeylerin hep arkasındayım. Öyle bir şeye ihtiyaç hasıl olursa söylerim. Merak etmeyin söylerim de. Geldiğim günden itibaren Galatasaray'da geride bıraktığımız aylarla ilgili herhangi bir tespitte bulunmadım. Fark kapanır birilerine göre kapanır birilerine göre kapanmaz. Herkes görüşünü söylemekte serbesttir. Bu konuda söyleyecek bir şeyim yok." CİHAN
<< Önceki Haber Denizli'den galibiyet yorumu: Ligin ikinci yarısına başlama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER