Dolarda kâbus gerçek mi oluyor?

Ekonomist Evren Devrim Zelyut'un doların 7,40 TL hedefine çok hızlı bir şekilde yaklaşma ihtimalinin arttığını söylemesiyle kur tartışması alevlendi. Zelyut, “Dolar/TL kurunu yükseltecek kâbus senaryoları tekrar gündemde! Bu sefer iş ciddi.” diyor.

SHABER3.COM

Doların 7,40 TL seviyesini görebileceğini iddia eden ekonomist Evrim Zelyut, bu rakamı yukarı çekecek ya da aşağı indirebilecek veya kâbus denecek seviyelere getirecek hareket ihtimallerinden bahsediyor.

Zelyut, YouTube kanalındaki analizinde, ABD’den gelebilecek CAATSA yaptırımlarının burada kilit rol oynayacağını kaydediyor.

AMERİKA'DAN GELEN SON AÇIKLAMA

İkinci olarak da Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonun etkili olacağını söyleyen Zelyut, Amerika'nın Türkiye’den yana tavır almasının bir süre piyasaları rahatlattığını, ancak ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in bugün yaptığı açıklamanın endişe verici olduğuna dikkati çekiyor.

Reuters’ın geçtiği habere göre Mnuchin, "Rusya'dan S-400 aldığı için Türkiye'ye yaptırım seçeneklerine bakıyoruz. Fakat henüz karar vermedik." dedi.

MÜEYYİDE İHTİMALİ ORTADAN KALKMADI

Zelyut, “CAATSA konusu ne yazık ki Türkiye için kapanmadı ve dolayısıyla dolarda kâbus ihtimali devam edecek.” görüşünü dile getiriyor.

Fırat’ın doğusunda ise güvenli bölgede ABD ile bir anlaşmazlık olduğuna vurgu yapan Zelyut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına atıf yapıyor.
<< Önceki Haber Dolarda kâbus gerçek mi oluyor? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER