Cumhurbaşkanı Kiev'den ayrıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in şehirde çıkan kargaşa sonrası başkent Kiev'den ayrıldığı belirtildi

Cumhurbaşkanı Kiev'den ayrıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in başkent Kiev'den ayrıldığı belirtildi. Muhaliflerin lideri Vitaly Klitschko, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in Kiev'den ayrıldığını ve ülkenin erken seçime gitmesi gerektiğini ifade etti.  

Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in istifasını isteyen muhaliflerin liderlerinden Klitschko açıklamasında, "Yanukoviç bugün Kiev'den ayrıldı" dedi. Parlamentonun acil olarak toplanması gerektiğini de ifade eden Klitschko, "Milyonlarca Ukraynalı sadece bir seçenek görüyor. O da cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri" şeklinde konuştu. 

Öte yandan Kiev'den ayrılan Yanukoviç'in nereye gittiği bilinmiyor. Kuzey doğu kenti Kharkiv'e gittiği düşünülen Yanukoviç'in Kiev'deki evini de boşalttığı ifade edildi. 


Meclis Başkanı muhaliflerin desteklediği kişi oldu

Ukrayna'da Meclis Başkanı Volodymyr Rybak'ın  hastalığını sebep göstererek istifa etmesi sonrası toplanan milletvekilleri hapiste bulunan eski Başbakan Timoşenko'nun destekçilerinden Oleksandr Turchynov'u yeni meclis başkanı seçti.   

İktidar partisinden 51 milletvekili istifa etti

Ukrayna'da üç aydır devam eden siyasi kriz sürecinde iktidardaki Bölgeler Partisinden istifa eden milletvekillerinin sayısı 51'e çıktı. 10 gün içinde yeni hükümetin kurulması beklenen ülkede bugün 11 milletvekili daha Bölgeler Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı. Üç aydan bu yana süren siyasi krizde istifa eden milletvekili sayısı 51'e çıkmış oldu.

Bugün Ukrayna Parlamentosu, dün iktidar ile muhalefet liderleriyle imzalanan anlaşma maddelerini yürürlülüğe koyma ile ilgili çalışmalarına devam etti.

1 günde 13 şehirde Lenin heykeli devirdiler

Ukrayna'da komünizm karşıtı guruplar bir gün içerisinde 13 şehirde Lenin heykelini devirdi. Dün gece başlayan Lenin heykeli devirme furyası gün boyu devam etti. Ülke genelinde en zor heykel ise Dnipropetrovsk şehrinde devrildi. Burada, komünizmin sembolünü devirmek için muhalifler tam 6 saat aralıksız uğraştı. Lenin heykeli devrilirken Dnipropetrovsk şehrinde bir kişi de yaralandı. Kiev'in merkezindeki Lenin heykeli ise 8 Aralık 2013'te yıkılmıştı.

AJANSLAR

<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Kiev'den ayrıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER