Kıbrıs'ta onlarca camide ezan sesleri susturuldu!

KKTC'de yaklaşık 100 camide, elektriklerin kesilmesi sebebiyle ezanlar susturuldu.

Kıbrıs'ta onlarca camide ezan sesleri susturuldu!

KKTC'de devlet, elektrik idaresini özelleştirmeye karar verince olanlar oldu. Özelleştirme öncesi hesapları dökümante eden kurum bütün kamu kurumlarının elektrik borçlarını çıkardı, birçok devlet kurumunun geçmişten kalan büyük miktarlarda borcu olduğu görüldü. 

KIB-TEK, bu noktada duyanlar tarafından art niyetli bulunan çok ilginç bir karara imza attı. KKTC yasalarında, elektrik borcunu hangi kurumun ödemesi gerektiği belirsiz olan, yani bu konuda yasal boşluk bulunan camilerin borçlarını geriye doğru işleterek bu borçların acilen ödenmesini istedi. Büyük miktardaki borç karşısında KKTC Din İşleri Başkanlığı çaresiz kalırken kurum, borçlular içinde (son sıralarda yer almasına rağmen) sadece camilerin elektriğini kesti. 

Elektrik kesintisi sebebiyle 100 kadar camide ezanlar susarken aydınlatma, ısıtma-soğutma gibi hiçbir sistem çalışmıyor.

Samanyoluhaber.com'un ulaştığı yerel kaynaklar, uygulamanın haksız olduğunu belirtirken yasal düzenlemeye ihtiyaç bulunduğunu, şirketin ilk olarak camileri elektriksiz bırakmasının ise kabul edilemez olduğunu belirtiyor.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Kıbrıs'ta onlarca camide ezan sesleri susturuldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER