Sahibinden toptan satılık savaş uçağı

Savunma Bakanlığı savaş uçaklarının bir kısmını toptan satışa çıkardı.

Sahibinden toptan satılık savaş uçağı

"Sahibinden kelepir savaş uçağı" yanlış okumadınız. İspanya içinde bulunduğu ekonomik krizden kurtulmak için elindeki savaş uçaklarını sahibinden satışa çıkardı...

İspanya Savunma Bakanlığı savaş uçaklarının bir kısmını toptan satışa çıkardı. Uçakların hepsine bir kalemde teklif verecek ülkelere ise büyük indirim yapılacağı belirtildi.
El Pais gazetesinde yer alan haberde, Albecete üssü’nde konuşlandırılan Mirage F-1 uçaklarının bakımları için Savunma Bakanlığından yeterli bütçe ayrılamadığına işaret ederek bu savaş uçaklarının satılmasına karar verildiğini yazdı.

38 MİLYONA 19 UÇAK

Bakanlığın 19 Mirage F-1 savaş uçağı için yaklaşık 38 milyon avroluk bir fiyat belirlediğini vurgulayan gazete ihale için son başvurma tarihinin 1 Ocak 2014 olarak belirledi.

Yetkililer, savaş uçaklarının bakımlarının çok pahalıya mal olduğunu vurgulayarak ya sürekli bakıma tabii tutacaksınız ya da paslanıp hangara çekilmek zorunda kalacaklar, bütçe olmayınca en iyi yol bunları elden çıkarmak sözleri ettiler.

El Pais gazetesi, Mirage F1 ler için daha şimdiden Mısır, Arjantin ve Ekvador ülkelerinden teklifler geldiğini de kaydetti.

MİRAGE F1'İN ÖZELLİKLERİ NELER?

Mirage F-1 tek kişilik çok görevli bir savunma ve hava üstünlük uçağıdır. Bunun hayata geçirilmesi ultra ince fakat dayanıklı kanatların üretimini mümkün kılan teknolojik gelişmelerdir.Bu sayede delta kanatlara eşit süpersonik hız performansı elde edilebilmiştir.Gövde yapısının bütünlüğü uçağın azami miktarda yakıt taşıyabilmesini de sağlamaktadır.

Mirage F-1 prototipi ilk uçuşunu 23 Aralık 1966’da yaptı. 1973’de Fransız Hava Kuvvetleri’nce hizmete alınmasından sonra 700’den fazla Mirage F-1 onbir yabancı ülkeye satılmıştır. Dassault Mirage F-1 1984’de Mirage 2000’ler hizmete girene kadar Fransız Hava Kuvvetleri’nin standart taktik savaş uçağıydı. General Dynamics’in de bir zamanlar rakibiydi ancak dört Avrupa ülkesi onu değil diğerini seçmişti.

Kanatlar gövdenin üst kısmına monte edilmiş, geriye eğik olup füzeler genelde kanat uçlarına monte edilmiştir. Gövde içine monte edilmiş tek bir jet motoru vardır ve hava alış olukları yarı daire kesitli olup gövdenin iki yanına ve kanat köklerine yerleştirilmiştir. Tek egzostu vardır. İnce, uzun ve sivri burunlu bir gövdeye ve üstü kesik bir kuyruğa sahiptir. Kuyruk kısmının altında iki küçük kanatçığı ve “damla” tipi kanopisi vardır. Kuyruk kanatı geriye eğik ve küt uçludur.  
<< Önceki Haber Sahibinden toptan satılık savaş uçağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER