Murat Hüdâvendigâr Üniversitesi'nden Türkiye'de bir

Türkiye'de ilk ve tek olarak hazırlık sınıfını Amerika’da okutan, Murat Hüdâvendigâr Üniversitesi öğrencilerini bekliyor. Büyük avantajlar burada!

Murat Hüdâvendigâr Üniversitesi'nden Türkiye'de bir

Murat Hüdâvendigâr Üniversitesi, 2012 yılında Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Merve Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kuruldu. Kâr amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesi olarak, yerleşke merkezleri ile ismini özdeşleştirebileceği, vakıf medeniyetine katkıları ile öne çıkmış öncü bir şahsiyeti kendisine rehber edindi. Osmanlı Devleti’nin kurumsallaşmasını sağlayan ve devletin ilk büyük vakıf üniversitesini kuran Gazi Sultan Murat Hüdâvendigâr ismi, çağının ilerisinde bir lider olarak öne çıktı. Onun icraatları, vizyonu ve misyonu, geleceğe dair hayalleri olan bir üniversite için ayrı bir anlam ifade ediyordu. Bu sebeple Üniversitemiz sadece o ismi almakla kalmadı, yine Murat Hüdâvendigâr’dan ilhamla, vizyonunu da, tıpkı onun gibi “durmadan ilerlemek” olarak belirledi.



Üstün ahlâkî değerlere, insânî ve toplumsal duyarlığa sahip, birikimli ve donanımlı bireylere sahip olmanın geçmişi ve geleceği iyi okuyan insanlar yetiştirmekten geçtiğini bilen MHU, tüm bilim dallarında multi-disipliner bir anlayış ve evrensel ölçülerle hareket edebilmeyi ön şart olarak kabul etti. Akademik kadrosunu ve gerekli tüm alt yapısını, bu hedef doğrultusunda hazırlamayı görev bildi. MHU, 2014 yılı sonbaharında iki bölüme alınacak 80 özel öğrenci ile dünya ölçeğinde bir üniversite olmakiçin eğitim dünyasına merhaba dedi.

KUTU HABER: Nasıl Bir Üniversite?

• Türkiye'de ilk ve tek olarak hazırlık sınıfını Amerika’da okutan, ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE…
• Gelenekten geleceğe, yerelden evrensele uzanan VİZYONER BİR ÜNİVERSİTE…
• Kalitenin, şehir merkezi avantaj ve ayrıcalıklarının yer aldığı BUTİK BİR ÜNİVERSİTE…
Öğrenci odaklı hizmeti ve yüksek bursluluk oranıyla VAKIF MİSYONUNA SAHİP BİR ÜNİVERSİTE…
• Uzmanlaşmaya önem veren, Sosyal Bilimler alanına yoğunlaşan TEMATİK BİR ÜNİVERSİTE
• Üstün özellikleri, eğitime adanmış nitelikli kadrosuyla DÖRT DÖRTLÜK BİR ÜNİVERSİTE… 



KUTU HABER: Türkiye'de İlk ve Tek

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde ilk 5.000, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde ise ilk 2.000'denöğrenci alan MHU’da%50 burslu kazananlar tam burslu sayılmaktadır. Tam burs hakkı kazanan öğrencilerimiz ABD'de Texas eyaletinde hazırlık okulunu ücretsiz okuma hakkı elde ederler.

MHU’yu kazanan öğrencilerimiz Amerika Houston’'da 10+4 Aylık İngilizce ve İspanyolca Hazırlık Eğitimi almakta; almış oldukları yüksek kaliteli eğitim neticesinde TOEFL ve IBT sınavlarında kolaylıkla yeterlilik alabilmektedir.
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü kazanan öğrencilerimiz dilerlerse TOEFL yeterliliği aldıklarında yarım dönem üniversitemizin anlaşmalı olduğu ABD üniversitelerinden ders alabilme ve kredileri saydırabilme hakkı elde edebilirler.

KUTU HABER: Kesintisiz Burs İmkânı

MHU’yu kazanan öğrencilerimizin bursları normal eğitim süresince kesilmeden sekiz ay boyunca devam eder.
İlk 500'e girenlere 1.750 TL
İlk 1000'e girenlere 1.500 TL
İlk 2000'e girenlere 1.000 TL
İlk 5000'e girenlere 500 TL ödenir.

KUTU HABER: Öğrenim Ücretleri

Öğrenim ücretleri oldukça makul olan MHU’da tüm Bölümler, 28.000 TL, Hazırlık Bölümü ise (ABD) 25.000 $’dır.


<< Önceki Haber Murat Hüdâvendigâr Üniversitesi'nden Türkiye'de bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER