YÖK’ten öğrencilere yatay geçiş hakkı

YÖK, bahar döneminde öğrencilere yatay geçiş hakkı verilmesi yönünde karar aldıklarını açıkladı.

YÖK’ten öğrencilere yatay geçiş hakkı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde öğrencilere yatay geçiş hakkı verilmesi yönünde karar aldıklarını açıkladı. Saraç, "Yurt içindeki yükseköğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin başvuru yapabilmesi için 2014 kontenjanının yüzde yirmisine (yüzde 20) kadar yatay geçiş kontenjanı ayrılabilecek." dedi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, 2014-2015 eğitim öğretim yılı bahar döneminde öğrencilere yatay geçiş hakkı verilmesi konusunun, kurulda görüşülerek bu hakkın verilmesi yönünde karar alındığı belirtilerek, "Ara dönemde olunduğundan, geçmişte yaşanılan aksaklıkların tekrar yaşanmaması ve yükseköğretim kurumlarımızın kendi planlamalarında bir zaafiyet meydana gelmemesi için bu konuda karar yükseköğretim kurumlarının yetkili kurullarına bırakılmıştır." denildi.

Türkiye'deki yükseköğretim kurumları diledikleri takdirde, sadece yurt içindeki yükseköğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin başvuru yapabilmesi için 2014 kontenjanının yüzde yirmisine (yüzde 20) kadar yatay geçiş kontenjanı ayırabilecekleri vurgulanan açıklamada, "Bundan sonra bu konuda eğitim öğretim dönemi başlamadan YÖK olarak karar almayı, yıl ortasında ise bu kararı yükseköğretim kurumlarının kendilerine bırakmayı teamül haline getirmek istiyoruz. Yükseköğretim kurumlarımızın bu gibi konularda tasarrufta bulunabilmelerinin yolunu-tedrici olarak-açmanın doğru olduğunu düşünmekteyiz." denildi. Karara ilişkin detaylar, YÖK'ün web sitesinin anasayfasında yer alan duyurular bölümünde "2014- 2015 Bahar Dönemi Yatay Geçiş Ek Madde 1 Uygulama İlkeleri" başlığı altında yer alıyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise resmi sosyal medya sayfalarında yatay geçiş kararı ile ilgili şu paylaşımları yaptı: "Ara dönem, yani bahar döneminde öğrencilerimize yatay geçiş hakkı verilmesi konusunu kurulumuzda görüştük ve verilmesi yönünde karar aldık. Şu var ki ara dönem olduğu için geçmişte yaşanan aksaklıkların yine yaşanmaması ve yükseköğretim kurumlarımızın kendi planlamalarında bir zaafiyet meydana gelmemesi için bu konuda kararı yükseköğretim kurumlarının yetkili kurullarına bıraktık. Türkiye'deki yükseköğretim kurumları diledikleri takdirde, sadece yurt içindeki yükseköğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin başvuru yapabilmesi için 2014 kontenjanının yüzde yirmisine (yüzde 20) kadar yatay geçiş kontenjanı ayırabilecekler."ZAMAN
<< Önceki Haber YÖK’ten öğrencilere yatay geçiş hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER