Altın fiyatları son 4 ayın en düşüğünde!

Altın Fiyatları düştü. Çeyrek altın ne kadar? İşte son Altın fiyatları

Altın fiyatları son 4 ayın en düşüğünde!

Altın fiyatları son 4 ayın en düşük rakamını gördü

Altın Fiyatları, iyi çıkan ABD verileri sonrası Fed'in teşvikleri azaltacağı endişesi ile dört ayın en düşüğü yakınında..


Güncel Döviz kurları için tıklayınız

Altın, ABD ekonomisinin iyileşmekte olduğuna ilişkin işaretlerin ardından, yatırımcıların Fed'in teşvikleri azaltmasının zamanlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunması ile birlikte, son dört ayın en düşüğü yakınında dalgalandı ve üçüncü ay ard arda düşüş göstermeye yönlendi.

Spot altın seans içinde yüzde 0.3 yükselip düşmesinin ardından, Singapur saati ile 15:51'de, dünkü seviyesi olan ons başına 1,237.98 dolardan 1,240.80 dolara geldi. Fiyatlar dün, ABD işsizlik başvuruları ve tüketici güveni verilerinin ardından yüzde 0.4 düştü. Altın 25 Kasım'da 1,225.55 dolar ile 8 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördü ve bu ay yüzde 6.2 geriledi.

Altın bu yıl, Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını daraltmaya başlayacağı spekülasyonu ile yüzde 26 düştü ve 12 yıl ard arda gösterdiği çıkışını durdurmaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki varlıklar dün 843.21 tona inerek Ocak 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi ve bu yıl yüzde 38 daraldı.

Hong Kong'da Wing Fung Financial Group araştırma müdürü Mark To, "Altın fiyatını kısa vadede yukarı yönde destekleyecek çok az katalizör var," dedi ve "ABD'den gelen olumlu veriler altın üzerinde baskı oluşturacak. ABD'nin kapalı olmasından dolayı işlem hacmi düşük olur" şeklinde görüş bildirdi.

Dün ABD'de açıklanan işsizlik başvuruları verisi 23 Kasım ile biten hafta son iki ayın en düşük seviyesine geriledi ve Conference Board öncü göstergeler endeksi Ekim ayında dördüncü ay üst üste yükseliş gösterdi. Bu hafta açıklanan diğer veriler ise, ABD'de tüketici güveninde beklenmedik bir artış ve dayanıklı tüketim malları siparişlerinde düşüş gösterdi.
<< Önceki Haber Altın fiyatları son 4 ayın en düşüğünde! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER