BDDK'nın Bank Asya'dan istediği akıllara zarar belgeler

Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu, Bank Asya’ya yapılan baskının perde arkasına dair çok önemli bilgiler paylaştı.

BDDK'nın Bank Asya'dan istediği akıllara zarar belgeler

"Hiç kimse hikaye okumasın. Bankasya şeytani bir planla kasıtlı ve kötü niyetli bir şekilde batırılmak istenmektedir." diyen Abdullah Abdulkadiroğlu, BDDK'nın Bank Asya'dan istediği hayrete düşüren belgeleri köşesine taşıdı.

İşte  Abdullah Abdulkadiroğlu'nun bugünkü yazısı....

BDDK bu iddialara cevap vermeli

Bankasya’ya uygulanan siyasi gasp devam ediyor.

Birazdan okuyacağınız bilgilerden sonra bunun göz göre göre yapılan bir işgal  olduğunu sizler de çok iyi anlayacaksınız.


Hiç kimse hikaye okumasın. Bankasya şeytani bir planla kasıtlı ve kötü niyetli bir şekilde batırılmak istenmektedir.

BDDK’nın Bankasya’ya yaptığı baskının perde arkasına dair önemli bilgileri paylaşacağım.

İşte çok sağlam kaynaklardan elde edilen o bilgiler.

Bankasya 1 yıldır batırılmak isteniyor. Bu sır değil. Herkes biliyor. Bankaya el koyabilmek için devletin neredeyse bütün gücü kullanılıyor.

BDDK çevreleri Bankasya’ya şu an yapılan operasyon için “ancak bankacılıktan hiç anlamayan biri yapabilirdi, öyle de oldu” diyorlar. Onlara göre eksik evrak bahanesiyle yönetimi değiştirmeye kalkmak, Bankacılık Kanunu’ndan habersiz birinin yapacağı iş.

Kimse alenen konuşmuyor ama ekonomi bürokratlarına göre BDDK’daki iş bilmezliğe, TMSF’deki işgüzarlık da eklenince ortaya bu sonuç çıktı.

Şimdi gelelim Bankasya’dan istenenlere.

Eminim bu bilgileri ilk defa ve hayretler içinde okuyacaksınız.

Öncelikle bankanın “A Grubu” diye tabir edilen hissedarları olan 183 kişiden istenen evrakın birkaçı hariç tamamı devletin elinde zaten mevcut.

Dolayısıyla evrak isteme işi en başından itibaren iyi niyetli bir durum değil.

“Ne olmuş canım devlet 3-5 evrak istese” diyebilirsiniz.

Ama istenen evraka bakın ve bunları istenen sürede toparlayabilmenin mümkün olup olmadığına siz karar verin.

A Grubu hissedar olan 183 kişinin her birinden ayrı ayrı istenen evrakı saymaya başlıyorum.

Hazır mısınız ?


1-Yurtiçi ve yurtdışı, şahsına ait tasdikli banka hesap dökümleri

2-Yurtiçi ve  yurtdışı, sahibi veya ortağı olduğu bütün şirketlerin tasdikli banka hesap dökümleri

3-Yurtiçi ve yurtdışı, ortağı olduğu bütün şirketlerin “diğer ortaklarının” tasdikli banka hesap dökümleri. Sadece bu istek bile 183 kişinin sahibi olduğu diğer şirketlerin bütün ortaklarından belge istenmesi demek ki; belge istenen insanların sayısı bir anda 1100 kişiyi geçiyor.

4-Yurtiçi ve yurtdışı, sahibi veya ortağı olduğu bütün şirketlerin bütün malvarlıklarının tasdikli dökümü

5-Yurtiçi ve yurtdışı, şahsına ait bütün malvarlıklarının tasdikli dökümü

6-Yurtiçi ve yurtdışı, ortağı olduğu bütün şirketlerin diğer ortaklarının bütün malvarlıklarının tasdikli dökümü. Burada da belge istenen insan sayısı yine 1100 kişiden fazla.

7-Yurtiçi ve yurtdışı, şahsına ve sahibi olduğu şirketlere ait  taşınmazların ve gayr-i menkullerin ayrı ayrı noter ve belediyeden tasdikli dökümleri.

8-Yurtiçi ve yurtdışı, ortağı olduğu bütün şirketlerin diğer ortaklarının bütün taşınmazlarının ve gayr-i menkullerinin noter ve belediyeden tasdikli dökümleri. Yine belge istenen kişi sayısı katlanıyor.

9-Yurtiçi ve yurtdışı, sahibi veya ortağı olduğu şirketlerin muhasebe bilgilerinin yeminli mali müşavir tasdikli dökümü

10-Yurtiçi ve yurtdışı, ortağı olduğu bütün şirketlerin “diğer ortaklarının bütün  şirketlerinin” yeminli mali müşavir tasdikli muhasebe bilgilerinin tasdikli dökümü. Burada da yine yaklaşık 1100 kişiyi aşkın insandan ayrı ayrı evrak isteniyor.

Bu saydıklarım istenen belgelerin neredeyse yarısı. Yine benzer bunlar kadar başka belgeler isteniyor.

Normalde bu evrakların “yurtdışı varlıklar” hariç tamamı devletin elinde bulunuyor.

Dikkat edin; evrakların tamamı ya noter, ya belediye, ya da yeminli mali müşavir tasdikli olarak isteniyor. Bu hem zaman, hem de çok ciddi bir masraf demek.

Şimdi sıkı durun.

Bankasya’ya bütün bu evrakı tamamlaması için 18 Aralık 2014’te tebligat yapılıyor ve yılbaşına kadar yani 10 iş günü süre veriliyor.

Her yerde yıl kapatma çalışmaları yapıldığı en sıkışık zamanda.

Üstelik istenen her bir kişinin muhasebe belgelerinin yeminli mali müşavir tasdiki adam başı yaklaşık 20 bin lira civarında tutuyor. Bu belgelerin “ortakların ortaklarından” da istendiğini düşündüğünüzde 20 bin lirayı 1100 ile çarpacaksınız.

Durup dururken acayip bir külfet.

Bankasya’nın itirazı üzerine 10 iş gününde tamamlanması istenen evraklar için süre 1 ay daha uzatılıyor.

Allah aşkına; 1100 kişinin sadece sabıka kaydını bile bir ayda toparlayamazsınız.

Bankadan istenen belgeleri düşünün bir de !

Yurtiçinden alınacaklar var, yurtdışından alınacaklar var.

Neresinden bakarsanız bakın bu kötü niyetli bir yaklaşım.

En başta BDDK kaynakları bugüne kadar “bilgi güncellemesi” istenip de belge gelmedi diye yönetimi değiştirilen bir banka bulunmadığını söylüyorlar. Böyle bir uygulama daha önce hiç yapılmamış.

Üstelik buna rağmen Bankasya yönetimi, hukuksuz müdahalenin yaşandığı 3 Şubat  itibariyle istenen evrakların yüzde 58’ini, diğer bir ifade ile 183 hissedarın  115’inin ve onların ortaklarının evraklarını BDDK’ya teslim etmiş.

Ayrıca belgelerin teslim edilmesi için kanuni zorunluluk olan bir süre bulunmamasına rağmen BDDK tamamen keyfi olarak bu süreleri tayin etmiş. BDDK çevreleri bankanın Şubat başında ek süre istediğini ama kabul edilmediğini de belirtiyorlar.

BDDK bürokratları bu tür belgelerin istenmesi durumunda “en az 6 ay süre verilmeliydi” diyorlar.

Hepsini de geçelim BDDK’nın karar verdiği 3 Şubat günü ulaşan belgeler de dikkate alınmamış. Bunların hepsi alenen art niyetli olunduğunu gösteriyor.

Yine BDDK yetkilileri, bankacılık kanununa göre yukarıdaki evrakların tamamı eksik olsa bile bunun yaptırımının A Grubu hissedarlar için “şahıs başına 5 bin ile 15 bin lira arasında para cezası” olduğunu hatırlatıyorlar, buna rağmen bile hemen el koyma işleminin uygulanmayıp bankaya uyarı yazısı yazılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Tablo bu.

Ortada çok açık bir kötü niyet ve kasıt var.

Vicdan, ahlak, vatan sevgisi bu yapılan işin neresinde.

Bunun adı milli sermayeye kumpastır.

BDDK’nın derhal bu hukuksuzluğa son verip TMSF yetkililerini bankadan çekmesi gerekiyor. Aksi takdirde ortadaki suçun telafisi bankaya el koyanlar açısından gün geçtikçe zorlaşıyor.

aakadiroglu/twitter
<< Önceki Haber BDDK'nın Bank Asya'dan istediği akıllara zarar belgeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER