Skandalların ardı arkası kesilmiyor

Özay İlhan, Van’da, AKP teşkilatlarının hazırladığı listelerde bulunan 750 kişinin kurasız işe alındığını açıkladı.

Skandalların ardı arkası kesilmiyor

Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Van’da, AKP il ve ilçe teşkilatlarının hazırladığı listelerde bulunan 750 kişinin kurasız işe alındığını açıkladı. CHP İl Başkanı Cemal Şen ise 750 kişinin milli eğitim müdürlüklerinde istihdam edildiğini belirtti. 4 yıl önce kuruma kaydolan ve iş bekleyen Baki Barış, hakkının yendiğini, iktidar yanlılarının işe alındığını söyledi.

'İKTİDARA YAKIN OLANLARI İŞE ALDILAR'

On binlerce işsizin bulunduğu Van’da, Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) tarafından bin kişi kurasız işe alındı. Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bunlardan 750’sinin AKP il ve ilçe teşkilatlarının hazırlayarak İŞ-KUR’a verdiği listeye göre istihdam edildiğini söyledi. CHP İl Başkanı Cemal Şen ise 750 kişinin il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerinde görevlendirildiğini ifade etti. İşe alınanların partili kişiler olduğunu iddia eden Şen, “Diğer insanların iş hakkına tecavüz edildi. 39 bin kayıtlı işsizin olduğu büyük bir kentte böyle bir ayrımcılığın yapılması gerçekten milletin vicdanını yaralar.” dedi. Van İŞ-KUR’a dört yıl önce başvurduğunu ve o günden beri iş beklediğini anlatan Baki Barış, hakkının yendiğini dile getirdi. “Yıllardır benim gibi oradan iş bekleyen on binlerce insan var. Ancak gerçekten iş ihtiyacı olanları değil iktidara yakın olanları işe aldılar.” dedi. Van İŞ-KUR İl Müdürü M. Salih Serçe ise Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumların talebi üzerine kurasız işçi aldıklarını söyleyerek listeyi AKP teşkilatlarının hazırladığı iddiasını kabul etmedi.

'MİLLETİN VİCDANINI YARALAR'

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Van İl Müdürlüğü’nün AKP’nin Van il ve ilçe teşkilatları tarafından hazırlanan listelerle kurasız işe alındığını ileri sürdü. CHP Van İl Başkanı Cemal Şen de işe alınan 750 kişinin il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerinde istihdam edildiğini belirtti. İşe alınanların AKP’ye yakın kişiler olduğunu iddia eden Şen, “Diğer insanların iş hakkına tecavüz edildiğini düşünüyorum. 39 bin kayıtlı işsizin olduğu büyük bir kentte böyle bir ayrımcılığın yapılması gerçekten milletin vicdanını yaralar.” dedi. Van İŞ-KUR İl Müdürü M. Salih Serçe ise Van Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumların talebi üzerine kurasız işçi aldıkları iddialarını kabul etti. Serçe, işe alınanlar listesinin AKP’nin hazırladığı bilgisini kabul etmedi.

Van’da 2011’de meydana gelen depremlerin ardından ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ (TYÇP) kapsamında İŞ-KUR tarafından işe alınan 7 bin 286 kişinin işine 14 Haziran 2014’te son verildi. Bunun ardından her yıl yapıldığı gibi Van İŞ-KUR Müdürlüğü 2015 için eleman alımına başladı. Kurum ilk önce bin 500 kişiyi kura çekimiyle, bin kişiyi de kurasız işe aldı. Bin kişiden işe aldığı 250 kişiyi deprem döneminde işe alınıp daha sonra işlerine son verilen 7 bin 286 kişi içerisinden kurasız aldı.

'AKP'YE YAKIN İSİMLER ŞEKLİNDE LİSTE HAZIRLANDI'

İŞ-KUR’un son işe alımlarında 250 kişinin bu eylemleri yapanlar arasından alındığını aktaran İlhan, “Bin kişilik listeden geri kalan 750 kişi, AKP’nin il ve ilçe başkanlarının oluşturduğu listelerde il ve ilçe teşkilatındaki kendi ve belediye meclis üyelerinin yakınları şeklinde hazırlanan bir liste İŞ-KUR’a verilmişti ve altına imza atılmıştı. Bu listeleri AKP hazırladı ve gönderdi.” dedi. Hakkaniyetin gözetilmediğini belirten İlhan, ihtiyacı olanın değil, dayısı olanın işe alındığı bir durumun ortaya çıktığını ifade etti.

CHP Van İl Başkanı Cemal Şen de deprem döneminde 7 bin 286 kişinin işe alındığını hatırlatarak, işçilerin her seçim bittikten sonra hükümet tarafından kapı dışarı edildiklerini belirtti.

'HER TARAFTA KURASIZ ALIYORLAR'

İddialara yanıt veren Van İŞ-KUR İl Müdürü M. Salih Serçe de, Van Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumların talebi üzerine kurasız işçi aldıklarını belirtti. Kurasız işçi alımının yönetmelik hükmü olduğunu aktaran Serçe, “Her tarafta da kurasız alıyorlar. Bu yönetmelik hükmüdür. O yönetmelik hükmü sizin takdirinizdedir. Günün ihtiyaçlarına göre, kurumlarımızın ihtiyaçlarına göre değerlendirmeyi yapabiliyorsunuz. Gizli-saklı, mevzuata aykırı bir durum yok. Tamamen yöremizin şu andaki ihtiyaçları bunu gerektiriyordu. Böyle bir karar aldık.” dedi. Kurumlardan gelen talepler doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyen Serçe, işe alınan kişilerin listesinin AKP tarafından hazırlandığı iddialarını kabul etmedi.

Van İŞ-KUR’a dört yıl önce başvurduğunu ve o günden bu yana iş beklediğini belirten Baki Barış, işe alınanların AKP’ye yakın isimler olduğunu kendisinin de duyduğunu ifade etti. Hakkının yenildiğini dile getiren Barış, gerçekten iş ihtiyacı olanların değil iktidara yakın olanların işe alındığını kaydetti.

ZAMAN
<< Önceki Haber Skandalların ardı arkası kesilmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER