İstanbul'da konut satışları düştü!

Türkiye'deki emlak pazarının en canlı olduğu İstanbul'da, son bir yıl içinde Sarıyer, Çatalca, Şile, Beykoz ve Adalar'da konut satışları düştü. Uzmanlar düşüşte beklentilerin etkili olduğunu söyledi

İstanbul'da konut satışları düştü!

İstanbul'da konutların el değiştirme hızı artarken, bazı ilçelerde önceki yıllara kıyasla satışların çok daha düşük olduğu gözlendi. Geçen yıl düşüş görülen ilçelerin genel özellikleri incelendiğinde ise bu ilçelere yapılacak yeni yatırımlar ve yabancı ilgisinin satışlar üzerinde doğrudan etkili olduğu gözlendi.Geçen yıl 961 konutun el değiştirdiği Çatalca'da ise Kanal İstanbul'un etkileri görülüyor. Bölgede yeni şehirler kurulacağı bu doğrultuda da fiyatların artacağı öngörülüyor. İlçede konut sahipleri ellerin-deki konutu çok zor durumda olmadıkları müddetçe satmak istemiyor.

 Yıl boyunca 651 konutun el değiştirdiği Beykoz ilçesinde de 3'üncü köprü beklentisinin hakim olduğu görülüyor.Konut satış hızının düştüğü Sarıyer ilçesinde  2013 yılı genelinde 1913 konut el değiştirdi. Bugün Gazetesinin haberine göre; bir önceki yıla göre rakamın düşük olduğunu belirten İstanbul  Emlakçılar  Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşa,  bunda yabancı yatırımcıların bu ilçeye olan ilgisinin yoğun olmasının etkisi olduğunu söyledi.

 Bu bölgede konutların daha da değerleneceğine olan beklentiyle konut satışlarının yavaşladığı belirtildi.2013'te 934 konutun el değiştirdiği Şile bölgesinde uzmanlar durumun farklı olduğunu dile getiriyor. Geçtiğimiz yıllarda bölgenin farklı beklentilerle primlendiğini belirten Altın Emlak Genel Müdürü Ha-kan Erilkun, yeni dönemde bölgede kentsel dönüşüm rüzgarı estiğini dile getirdi. Dönüşüm beklenti-leriyle Şile'de konutların satış hızının düştüğü dile getirildi.




<< Önceki Haber İstanbul'da konut satışları düştü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER