İtalya'dan Türkiye'ye gitmeyin uyarısı

TUROB Başkanı Timur Bayındır, son günlerde yaşanan gerek siyasi gerekse toplumsal gerilimlerin turizm sektörünü olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

İtalya'dan Türkiye'ye gitmeyin uyarısı

Bayındır, olumsuz gelişmelerin Türkiye’nin ülke imajına ve yurt dışından aldığı turist sayısına doğrudan etki ettiğine dikkat çekti. 


TUROB Başkanı Timur Bayındır, 2013 yılında 35 milyona yakın turisti ağırlayan ve turizmde dünya 6’ncısı olan Türkiye’nin istikrarlı yükselişini sürdürebilmesi için barış ve huzur ortamının korunabilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

 Bayındır, son günlerde yaşanan gerek siyasi gerekse toplumsal  gerilimlerin turizm sektörünü olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), son dönemde ülkemizde yaşanan siyasi ve toplumsal olayların Türkiye’nin ülke imajına ve yurt dışından aldığı turist sayısına doğrudan etki ettiğine dikkat çekti. 

TUROB Yönetimi, sektör olarak endişe duyduklarını ve bu uyarıların bir an evvel kaldırılması için Dışişleri Bakanlığı nezdinde harekete geçilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Başta İtalya olmak üzere kimi ülkelerin dışişleri bakanlıklarının, vatandaşlarına Türkiye’ye gidilmemesi yönünde uyardığını kaydetti. TUROB Başkanı Timur Bayındır, “TUROB olarak inanıyoruz ki, global arenada zarar gören ülke imajımız; Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, sektör paydaşlarının ılımlı bir tutum ve ortak akıl sergileyebilmesi ile toparlanışa geçecektir. Ülkemizin turizmde gelecek dönem hedeflerini tutturabilmesi için gerekli önlemlerin geç kalınmadan alınması zaruridir.” Dedi.

Bayındır, Dışişleri Bakanlığı tarafından ivedilikle tedbir alınması gerektiğine vurgu yaptı. Gezi Parkı olayları ile dünyanın dikkatini çeken ve son aylarda cereyan eden elim hadiseler sebebiyle ülkemizde hakim olan gergin ve huzursuz ortamın, turizm sektörüne doğrudan etki ettiğini, bu nedenle rezervasyon taleplerinde de düşüş yaşanabileceğini ifade eden Bayındır, karşılıklı anlayış zemininin bir an evvel yaratılması gerektiğini belirtti. 



<< Önceki Haber İtalya'dan Türkiye'ye gitmeyin uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER