Soyak 50 bin akıllı yıldız

Akıllı Yıldızlar, İstanbul ve İzmir’de 33 devlet okulundaki 4. sınıflarda uygulanacak. Proje, toplamda yaklaşık 50.000 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Soyak 50 bin akıllı yıldız

Akıllı Yıldızlar, İstanbul ve İzmir’de 33 devlet okulundaki 4. sınıflarda uygulanacak. Proje, toplamda yaklaşık 50.000 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Soyak’ın ilkokul öğrencilerini hedefleyen ve proje ortakları arasında İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Bilgi Üniversitesi’nin yer aldığı Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi, 17 Mart’ta Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’de gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk’in hoş geldiniz konuşması ile başladı. 

Çelenk; “Akıllı Yıldızlar bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak 2014-2016 yılları arasında İstanbul ve İzmir’de 33 devlet okulunda hayata geçirilecektir. Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nin amacı 4. sınıflarda Fen ve Teknoloji ders müfredatına paralel olarak işlenecek konularla ilkokul öğrencileriyle, bu öğrencilerin öğretmen ve velilerinde enerji tasarrufu, enerjinin verimli kullanımı ve sürdürülebilir yaşam için önemi konularda farkındalık yaratmaktır” dedi. Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü projenin İstanbul bölümünün 2013-2014 ilkbahar öğretim döneminde Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde yer alan toplam 10 ilkokulda, 2014-2015  güz öğretim döneminde ise Arnavutköy İlçesi’nde yer alan 5 ilkokulda, İzmir’de ise, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 15 ilkokulda hayata geçirileceğini belirtti. 

Çelenk; “Akıllı Yıldızlar projemizle aynı zamanda 10.000 veliye de toplamda 20.000 saat seminer vereceğiz. Projenin gerçekleşeceği okullarda öğrenim gören toplam 45.000 öğrenci de farklı zaman dilimlerinde en az 3 saat boyunca enerji şenliklerine katılacak. Böylece 135.000 saat boyunca enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirme gerçekleştireceğiz” dedi. Çelenk, Akıllı Yıldızlar’ın aynı adı taşıyan web sitesi vasıtasıyla tüm Türkiye’deki çocuklara enerji tasarrufu ve sürdürülebilir yaşamın önemini aktaran mesajlarla da ulaşacağını belirterek, “Akıllı Yıldızlar’ın web içerikleriyle de tüm Türkiye’de toplamda yaklaşık 50.000 öğrenciye ulaşarak, proje sonunda 150.000 saatlik bilinçlendirme hedefliyoruz” dedi. 

Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel; “Bildiğiniz gibi Soyak Holding’in kurumsal kültürü Sürdürülebilir Yaşam Yaklaşımı üzerine bina edilmiştir. Bu bağlamda 2007 yılında ‘Geleceğe Bir Damla Sakla’ projesiyle küresel ısınma kapsamında çok önemli bir unsur olan su tasarrufu konusunda bir kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza attık. Birçok ödül sahibi olan bu projemizin ardından bugün sizlerle paylaştığımız Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk projemizle de ikinci kez ilkokul öğrencilerini hedefliyoruz. Biz çocuklarımıza güveniyor ve gençlerle iş birliği yapmayı seviyoruz” dedi.Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel,  enerji tüketiminin %40’ının binalarda, benzer şekilde tüketilen toplam elektriğin %25’inin de konutlarda kullanıldığını belirterek “Ülkemizde yaklaşık olarak 27 bin ilkokul binası bulunuyor. Bu binaların yaklaşık 1000’i İstanbul’da, 700’ü ise İzmir’de yer alıyor. Bugün için bir Akıllı Yıldızın yetişmesinin, yarının sürdürülebilirliği için çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. 




<< Önceki Haber Soyak 50 bin akıllı yıldız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER