Erdoğan: Sayın Elçi ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dün Bosna'da, Karabağ'da ve Balkan ülkelerinde yaşananlarla neden ilgiliyse bugün de Suriye ve Irak'ta yaşananlarla aynı sebeple ilgili olduğunu söyledi. Erdoğan, "Hatay'ın hemen yanıbaşında, Bayırbucak Türkmenleri zulüm altında ezilirken biz yüzümüzü başka tarafa çevirip oturamayız. Elbette bu kardeşlerimize elimizden gelen her türlü yardımı yaptık, yapacağız ama birilerinin, Millî İstihbarat Teşkilatımız (MİT)'ın kalkıp da Bayırbucak Türkmenleri, Özgür Suriye Ordusu'na götürmekte olduğu yardımları ihbar etmek sureytiyle Millî İstihbarat Teşkilatımız'ı adeta bir düşman kurum gibi gösterme gayretlerini görmemezlikten gelemeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Pelitköy Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Okulu ile yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alım törenine katıldı. Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan uçak, öğle saatlerinde Kocaseyit Havaalanı'na indi. Ardından Burhaniye'ye geçen Erdoğan'la beraber açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hicarcıklıoğlu, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında Diyarbakır'daki terör saldırısında Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiğini, bir polis memurunun da şehit olduğunu öğrendiğini söyledi. "Sayın Elçi ve şehit polisimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." diyen Erdoğan, "Bu olay, Türkiye'nin törerle mücadelede kararlılığının ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Bu mücaledeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Buradan durmak ve yılmaz yok. Aynı kararlılıkla buna devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Tesislerin hizmete alınmasında emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'e yapılan hizmetlerden söz etti. Yatırımların Türkiye'ye ve Balıkesir'e hayırlı olması dileğinde bulunarak, çok çalışarak muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacaklarını bildirdi. Ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlendikleri 13 yılda, her alanda Türkiye'yi rekorlarla hizmetlerle buluşturduklarını belirterek, "Geçtiğimiz 13 yılda Balıkesir'de 76 kilometre olan bölünmüş yola, bu dönem içerisinde 437 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Şimdi İstanbul-İzmir otoyolunu inşa ediyoruz. Bu proje, aslında Balıkesir'in projesi. Marmara Bölgesi ile Ege Bölgesi arasındaki ulaşımın süresini kısaltacak, kalitesi ve güvenliğini arttıracak olan otoyolun inşası hızla sürüyor. İzmir-Turgulu yolu ve Kemalpaşa arasındaki bağlantı yolu tamamlandı ve trafiğe açıldı. İzmit körfez geçişi köprüsünün yapımı, önümüzdeki yılın mart ayında bitecek. Bu yıl sonuna kadar Altınova-Gemlik kesimi de inşallah bitiyor. Böylece otoyolun TEM-Altınova kesimi trafiğe açılmış olacak. Projenin tamamı, inşallah 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmış olacak. Bu otoyol, Balıkesir'in hem İstanbul hem de İzmir yönlü olan ulaşımında çok büyük kolaylık sağlıyor. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Balıkesir için bir başka ulaşım projesi, Gelibolu ve Lapseki arasında yapılacak olan Çanakkale Boğaz Köprüsü. Bu köprüye bağlı otoyol ve demiryolu da Balıkesir'den geçiyor." dedi.

Türkiye'nin, bulunduğu coğrafyada tarihten beri bedeller ödediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Biz güzel olduğu kadar sürekli bedel isteyen bir coğrafyada yaşıyoruz. Anadolu'nun kapılarını açtığımız 1071'den, Anadolu'da ilk devletimizi kurduğumuz 1075 yılından beri kesintisiz bir şekilde bu bedeli ödedik, ödüyoruz. Coğrafyamızın kaderiyle milletimizin kaderi adeta bütünleşmiştir. Gönül sınırlarımızın dahilinde yer alan Türk kardeşlerimizle de aynı şekilde kökleri tarihin derinliklerine ulaşan bir kader birliği içindeyiz. Bugün Türkiye'de yaşanan her güzel gelişme, Balkanlar'dan Kafkaslar'a kadar geniş bir alanda gönül birliği içinde olduğumuz kardeşlerimizi de sevince garketmektedir. Aynı şekilde ülkemizin yaşadığı her sıkıntı, bu kardeşlerimizi kedere boğmaktadır. Millet olarak bu sorumluluğumuzu görmezden gelemeyiz, kardeşlemize sırtımızı dönemeyiz. Türkiye dün Bosna'da yaşananlarla, Balkan ülkelerinde yaşananlarla, Karabağ'da yaşananlarla niçin ilgiliyse bugün de Suriye'de yaşananlarla, Irak'ta yaşananlarla aynı nedenle ilgilidir. Hatay'ın hemen yanıbaşında Bayırbucak Türkmenleri zulüm altında ezilirken biz yüzümüzü başka tarafa çevirip oturamayız. Elbette bu kardeşlerimize elimizden gelen her türlü yardımı yaptık, yapacağız ama birilerinin, Millî İstihbarat Teşkilatımız'ın kalkıp da Bayırbucak Türkmenleri, Özgür Suriye Ordusu'na götürmekte olduğu yardımları ihbar etmek sureytiyle adeta Millî İstihbarat Teşkilatımız'ı adeta bir düşman kurum gibi gösterme gayretlerini görmemezlikten gelemeyiz. Ecdadımızın bize bıraktığı en önemli miras, dünyanın neresinde olursa olsun mağdurun ve mazlumun yanında olmaktır. Dünyada bizim kadar geniş bir alanda insani yardım faaliyeti sürdüren herhalde pek nadirdir." CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Sayın Elçi ve şehit polisimize Allah'tan rahmet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER