Esad'dan flaş iddia

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İran'ın başşehri Tahran’da Hakan Fidan ile görüştüklerini ve aynı şekilde Erdoğan ile de görüşmeye açık olduklarını açıkladı. Esad, "Eğer Suriye’nin çıkarları doğrultusunda olacaksa ve egemenliğine zarar vermeyecekse Erdoğan ile görüşebiliriz." dedi.

SHABER3.COM

Tele1'in The Syrian Observer adlı internet sitesinden aktardığı habere göre, Esad, Suriye heyeti ile Hakan Fidan’ın önce İran’ın başkenti Tahran’da görüştüklerini, daha sonra ise Kassab sınır kapısında yeniden bir araya geldiklerini belirtti.

Haberde, Esad’ın Türk görevliler ile ilgili ise, “Ülkemizde neler olduğunu Türk siyasetçilerinden daha iyi anlıyorlar.” dediği aktarılırken “Türkiye ile işbirliğine açığız… Eğer Suriye’nin çıkarları doğrultusunda olacaksa ve egemenliğine zarar vermeyecekse (Recep Tayyip) Erdoğan ile görüşebiliriz.” ifadeleri de yer aldı.

KASSAB SINIR KAPISINDA DA GÖRÜŞME OLDU

8 Mayıs tarihinde gazeteciler ile bir araya gelen Esad’ın, kendisine yöneltilen sorulara karşılık Türkiye ile yalnızca İran ve Rusya üzerinden değil, doğrudan da görüşme yaptıkları, bu görüşmelerin en önemlisinin ise Hatay’a sınır olan Lazkiye’de bulunan Kassab sınır kapısında gerçekleştirdiği cevabını verdiği belirtildi. 
<< Önceki Haber Esad'dan flaş iddia Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER