Eski dostu cümle aleme ilan etti: Erdoğan 45 gündür Ankara'da değil

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, son günlerin önde gelen tartışma konularından olan darbe iddialarının kasıtlı olarak getirildiğini belirterek, “İktidar gündem değiştirici söylemleri istismar ederek otoriter eğilimlerini meşrulaştırmaya çalışıyor" dedi. Davutoğlu, "madem darbe tehdidi var, Erdoğan 45 gündür neden Ankara'da değil" diye sordu.

SHABER3.COM

Gelecek Partisi lideri Ahset Davutoğlu basın açıklamasında ilginç bir detaya yer verdi. 

Davutoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2 aya yakın süredir Ankara'da olmadığına dikkati çekerek, "Türkiye hala darbelerin yapılacağı bir ülke ise, bu darbeler tweet atarak değil, Sayın Erdoğan’ın 45 gündür gitmediği ülkenin başkentine ivedi olarak dönmesiyle engellenebilir." ifadelerini kullandı. 

"ÜLKEYİ TROL ÜLKESİNE ÇEVİRDİLER"

Davutoğlu darbe tartışmalarıyla ilgili sözlerinde şunları kaydetti:

"İktidar, AKP ve Sayın Erdoğan son dönemde bu tür gündem değiştirici söylemleri istismar otoriter eğilimlerini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Kah beş para etmez, akademik olarak çapsız, gazetecilik açısından yetersiz bir rapordaki yarım yamalak bir cümleden bütün ülkeyi darbe tehdidi ile ayağa kaldırıyorlar kah bir siyasetçinin sorumsuz ifadesinden bütün memleketin darbe tehdidi ile savaşması için kendi kendilerini oyalıyorlar. Ülkemizi bir trol ülkesine, iktidarı bir propaganda şirketine çeviren bu durum gerçekten traji-komik manzaraların oluşmasına yol açıyor.

"AÇIKLANMALIDIR"

Türkiye bir darbe tehlikesi ile karşı karşıya ise, birilerinin darbe yapma ihtimali, imkanı ile ilgili ciddi bir bilgi-duyum varsa Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp bunu açıklamalıdır. Türkiye hala darbelerin yapılabileceği bir ülke ise bu darbeler iktidarın twitter kampanyalarıyla, çocuksu mesajlarıyla sanal alemde değil ülkenin başkenti Ankara’da ciddi bir şekilde meselelere eğilerek engellenebilir.

Bu vesile ile şunu da vurgulamak isterim ki, Korona gerekçesiyle de olsa Sayın Cumhurbaşkanı’nın 45 gündür ülkenin başkentinden uzakta olması doğru değildir. Devletin kritik meseleleri siber güvenliğinden kimsenin emin olmadığı dijital ortamda yapılan toplantılarda değil, sosyal mesafeye dikkat ederek başkentte yüz yüze yapılan toplantılarda ele alınabilir. Öyle düşünmüyoruz, fakat Türkiye hala darbelerin yapılabileceği bir ülke ise bu darbeler tweet atarak değil Sayın Cumhurbaşkanının 45 gündür gitmediği ülkenin başkentine ivedi olarak dönmesiyle engellenebilir."
<< Önceki Haber Eski dostu cümle aleme ilan etti: Erdoğan 45 gündür... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER