Fenerbahçe Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta?

Fenerbahçe Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta? Dev derbi öncesi Fenerbahçe ve Galatasaray analizi debiye dair her şey bu sayfada...

Fenerbahçe Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta?

Süper Lig’in ilk 22 haftası sonunda en çok şut çeken takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe 22 maçta 350 şutla bu alanda ilk sırada yer alırken 37 gol kaydetti. Galatasaray ise 331 şutla 22 haftada en çok şut çeken 3.takım oldu. Galatasaray 41 gol atarken Hamza Hamzaoğlu’nun gelişi ile bu istatistikte öne geçti. Galatasaray teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun görev yaptığı 11 haftada 180 şutla ilk sırada yer aldı. Galatasaray 75 kez ile kaleyi en çok bulan takım da oldu. Fenerbahçe ise aynı dönemde rakip kaleye 179 şut atıp 70 kez kaleyi buldu ve 21 gol attı.  Galatasaray, Süper Lig’de Hamza Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı tüm maçlarda gol buldu. (toplam 28 gol)

Galatasaray Hamza Hamzaoğlu Döneminde Oynadığı 11 Maçın 10 Tanesinde İlk Golü Atıp Öne Geçti.

Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu dönemine Süper Lig’e oynadığı 11 maçın 10 tanesinde ilk golü atıp öne geçti. Galatasaray sadece Mersin İdman Yurdu maçında ilk golü kalesinde gördü.  Galatasaray ayrıca Hamza Hamzaoğlu döneminde oynadığı 11 maçın 10 tanesinde ilk 20 dakika içinde gol buldu. 

Sneijder Ligin En Çok Şut Çeken Oyuncusu.

Süper Lig’in ilk 22 haftası geride kalırken en çok şut çeken oyuncu Galatasaraylı Wesley Sneijder oldu. Sneijder toplamda 79 şut çekerken 29 kez kaleyi buldu ve 6 gol attı. Fenerbahçe takımında ise en çok şut çeken isim 55 kez ile Moussa Sow oldu. Sow’un bu sezon Süper Lig’de 8 golü var. 

Moussa Sow Ligin En Çok Pozisyona Giren Oyuncusu

Süper Lig’in ilk 22 haftası geride kalırken en çok gol pozisyonuna giren oyuncu Fenerbahçe takımından Moussa Sow oldu. Sow toplamda 37 kez net pozisyona girerken 8 kez gol kaydetti ve 
%21 başarı oranına sahip oldu. Galatasaray takımında ise en çok pozisyona giren isim 31 kez ile Burak Yılmaz oldu. Burak Yılmaz %42 gol pozisyonunu değerlendirme oranı ile ligin bu alanda en iyi 3 oyuncusu arasında yer aldı. 

Fenerbahçe Bu Sezon Kornerden Gol Yemedi, Galatasaray Kornerden En Çok Atan Oldu

Süper Lig’in ilk 22 haftasında en çok korner kullanan takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe 139 korner ile bu alanda ilk sırada Galatasaray ise 127 kornerle 2.sırada yer aldı. Fenerbahçe bu sezon kornerden 3 gol bulurken Galatasaray 7 gol attı. Galatasaray kornerden en çok gol atan takım olurken Fenerbahçe bu sezon kornerden hiç gol yemezken Galatasaray 4 gol yedi. Galatasaraylı savunma oyuncusu Chedjou 4 golle ligin en çok gol atan ilk 4 savunma oyuncusu arasında yer alıyor. 

Galatasaray Sağ Kanattan, Fenerbahçe Her İki Kanattan Orta Yapıyor

Galatasaray bu sezon sağ kanattan daha çok orta yaptı. Galatasaray sağ kanattan 62 tanesi isabetli 238 orta yaparken sol kanattan 28 isabetli toplam 171 orta yaptı. Fenerbahçe ise her iki kanadı da kullandı. Fenerbahçe sol kanattan 58 isabetli toplam 225 orta yaparken, sağ kanattan 70 isabetli 221 orta yaptı. 


Galatasaray Daha Çok Faul Yapıyor, Fenerbahçe Daha Çok Ofsayt’a Düşüyor 

Galatasaray bu sezon Süper Lig’de oynadığı 22 maçta 309 faul yaparken ezeli rakibi Fenerbahçe 301 faul yaptı. (sadece fauller) Galatasaray bu sezon hiç kırmızı kart görmezken Fenerbahçe 4 kez kırmızı kart gördü. İki takımından Fenerbahçe 52 kez ile en çok ofsayt’a düşen taraf olurken Galatasaray 47 kez ofsayt’a düştü.


Caner Erkin Ligin En Çok Orta Yapan İkinci Oyuncusu
Süper Lig’de bu sezon en çok orta yapan ikinci oyuncu Caner Erkin oldu. Caner 148 orta yapıp 37 kez isabet sağladı ve sadece Medicana Sivassporlu Cicinho’nun gerisinde kaldı. Caner Erkin 6 asistle takımının en çok gol pası veren oyuncusu konumunda bulunuyor. 

Gökhan Gönül Ligin En Çok İkili Mücadele Kazanan Oyuncusu
Süper Lig’in ilk 22 haftasında en çok ikili mücadele kazanan oyuncu Gökhan Gönül oldu. Fenerbahçe sağ kanat savunucusu 89 kez ikili mücadele kazanırken bu istatistik başlığından Galatasaray adına Felipe Melo ve Selçuk (38) oldu. Felipe Melo sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. 

Emenike-Sow-Kuyt-Webo Dörtlüsünden Hiçbiri Geçen Sezon 22.Haftada Attığı Gol Sayısına Ulaşamadı. (Dörtlü Geçen Sezon 22.Haftada 32 Gol Atmıştı, Bu Sezon 23 Gol)
Fenerbahçe’nin dört önemli hücum oyuncusu Emenike, Sow, Kuyt ve Webo geçen sezon takımları adına toplam 46 gol atmış ve şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuşlardı. Bu sezon ise bu dörtlü istediği gol sayılarına ulaşamadı. Dört oyuncu da geçen sezon Süper Lig’in 22.haftasında kaydettiği gol sayısına ulaşamadı. Geçen sezon 22.haftada 32 gol bulan dörtlü, bu sezon aynı dönemde 23 gol atabildi. 

Burak Yılmaz Geçen Sezonun 1 Gol İlerisinde.
Burak Yılmaz bu sezon ilk 22 haftada 13 gol atarken arkadaşlarına 3 gol pası verdi. Burak Yılmaz geçen sezon 22.haftada ise 12 gol atabilmiş ve ancak arkadaşlarına 5 gol pası vermişti. Burak Yılmaz geçen sezonu 16 gol ve 6 asistle tamamlamıştı. 

Galatasaray Daha Çok Faul Yapıyor, Fenerbahçe Daha Çok Ofsayt’a Düşüyor 
Galatasaray bu sezon Süper Lig’de oynadığı 22 maçta 309 faul yaparken ezeli rakibi Fenerbahçe 301 faul yaptı. (sadece fauller) Galatasaray bu sezon hiç kırmızı kart görmezken Fenerbahçe 4 kez kırmızı kart gördü. İki takımından Fenerbahçe 52 kez ile en çok ofsayt’a düşen taraf olurken Galatasaray 47 kez ofsayt’a düştü.

<< Önceki Haber Fenerbahçe Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER