Fikret Orman, taraftar dernekleriyle bir araya geldi


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Avcılar, Beylikdüzü ve Küçükçekmece Beşiktaş Taraftar Dernekleri'nin ortaklaşa düzenlediği 'kongre üyeleri ile buluşma' temalı programa katıldı. Başkan Fikret Orman burada yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden bugüne yaşadıkları güçlüklerden bahsederken, camianın içinden bir takım kişilerin engellemeleriyle karşılaştıklarını ifade etti.

Avcılar Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyonda kürsüden taraftarlara seslenen Başkan Fikret Orman, 24 Mart 2012 tarihinde gerçekleşen kongreyle göreve geldiklerini hatırlatarak, "Bütün camia olarak moral çöküntüsü içindeydik. İlk sene yönetim kurulundan burada benimle birlikte devam edenler var etmeyenler var orada bizimle beraber olan arkadaşlarımızı anarak söylüyorum; çok önemli işler yaptık. Bence en önemli dönem o ilk birinci seneydi. Çünkü 400 üzeri alacaklı dosyası. Kulübümüz alacaklılar tarafından sarılmış. CAS'ta da haksız olduğumuz bir dava hatırlıyorum o da Fernandes'in davası var onun haricinde hiçbir haksız davamız olmadı." ifadelerini kullandı.

Geçmiş dönemlerde alınan futbolcuların da borçlarının kendilerinin ödediğini anlatan Başkan Fikret Orman, inanılmaz bir mücadele ve kenetlenme içine girdiklerini söyledi. Bunun çok zor bir süreç olduğunu ifade eden Başkan Orman, şunları söyledi:

"Beşiktaş bir tek maddi olarak erozyona uğramış değildi manevi olarak da erozyondaydı. Kongre üyeleri inanmıyorlar, bazıları bize üç ay biçiyor. Yukarı çıkmaya çalışırken aşağıdan çeken kongre üyelerimiz derneklerimiz taraftarlarımız da bir tarafta var. Kartal'ı öldüren okun tüyleri kendi vücudunun tüylerinden yapılmış diye bir kızıl dereli atasözü var. Doğrudur çok ok yedik biz ve o süreçte bir yandan da stat yok. Rakiplerinizin 200 milyon dolar geliri varken sizin 80 milyon dolar gelirinizle nasıl mücadele edeceksiniz? Nasıl aynı seviyede takım kurup mücadele edeceksiniz. Aynı şartlarda değiliz."

"VODAFONE ARENA'NIN YAPIM İZNİNDE EN BÜYÜK PAY ERDOĞAN'IN"

Fikret Orman, Vodafone Arena'nın yapım izninin verilmesinde en büyük payın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Orman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikna eden ismin de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirerön olduğunu dile getirdi

Stadın yapım aşamasında da Dolmabahçe Sarayı'ndan stada gelen tüneller olduğunun ve stadın yapılması halinde sarayın zarar göreceğinin söylendiğinin hatta bunu bakanların söylediğini anlatan Orman, bu noktada da kendilerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın büyük desteği olduğunu ifade etti.

Stadın hafriyatında Dolmabahçe Sarayı'nın havalandırmasıyla ilgili parmak kalınlığında bir borunun dahi çıkmadığını da kaydeden Orman, bu tür engellemelerle karşılaştıklarını anlattı. Stat yapımında bin bir türlü engel çıkaranlar olduğunu yineleyen Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların arkasında da bizim insan olanlar var, nelerle karşılaştık. Diyorum ya 'bir gün gelecek kitap yazacağım' diye onların da isimlerini zikrederek yazacağım. Üç beş kişi inandık bu projeye. Hatta yaparken hatırlıyorsunuz gezi olayları var, Beşiktaş'a yıktırtacaklar burayı sonra stadı elimizden alacaklar. Yönetim kurulundan bazı arkadaşlarımız bile inanmadılar. Ben dedim Beşiktaş büyük camiadır. Cesaret olmadan hiçbir savaşı kazanamazsınız. Bu ülke ki ayağında postalı olmadan bir tane kırık dökük uçakla Mustafa Kemal ve arkadaşları bu ülkeyi kurdular dünyanın bütün güçlerine karşı. Beşiktaş gibi bir camia da bunu hayli hayli yapar."

Orman, Akatlar'da camianın en az Vodafone Arena kadar övüneceği bir sosyal tesis yapacaklarını da ifade etti.

Vodafone Arena'nın yapılmasıyla oyuncularının ücretlerinin ödeneceğini ve başarıyı yakalayacaklarının altını çizen Başkan Orman, "Çok taraftarımız gelecek, rakip takımı etki altına alacağız, maçı kazanacağız diye yaptık. Geçen sene de son sürece girerken lider geldik. Şimdi bu stada dönelim ki o sene bu sene olsun." dedi.

Süper Lig'de 28, 31 ve 33. hafta Vodafone Arena'da oynayacakları maçların kulübe 40 milyon TL getirisinin olacağını vurgulayan Başkan Orman, "Demek ki işinizi doğru yapınca, işinizi dürüst yapınca sizin yaptığınız ürünü beğenen hakkını veren bir taraftarımız var bizim." şeklinde konuştu.

"DAHA ÖNCE MAÇA GELMEDİYSEN EVİNDE İZLE"

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Bursaspor'la 11 Nisan Pazartesi günü yapacakları maçın biletleriyle alakalı kendisine de çok sayıda talep geldiğini aktaran Başkan Orman, "Çok yakın arkadaşlarım arıyor beni, açılış maçına girecekler, 'bize bilet var mı?' 'daha önce maça geldin mi?', 'yok gelmedim', 'gelme o zaman evinden izle.' Boğazın yakınında yalıyı yapmışız kahve içmeye gelecekmiş gelme evinde iç." ifadelerini kullandı.

Kalan biletler konusunda da adil olmaları gerektiğini belirten Başkan Orman, "Bu iki buçuk senede kim bizimle beraber maça gelmiş onlara öncelik hakkı verelim. Bizimle beraber olan insanların önceliği olsun dedik." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Fikret Orman, taraftar dernekleriyle bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER