Frank de Boer: Robin van Persie ile değil çok kaliteli bir takımla oynuyoruz


UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. haftasında yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak Ajax'ta teknik direktör Frank de Boer, sarı lacivertli futbolcu Robin van Persie'nin çok kaliteli bir futbolcu olduğunu belirterek, "Ona şans vermememiz gerekiyor. Ancak yarın Robin van Persie ile oynamıyoruz. Çok kaliteli bir takımla oynuyoruz." dedi.

Fenerbahçe ile Hollanda'dan Ajax takımı yarın saat 22.05'de Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde karşı karşıya gelecek. Maç öncesinde Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer ve futbolculardan Viktor Fischer, statta basın toplantısı düzenledi.

Hollandalı vatandaşı Fenerbahçe'nin golcüsü Robin van Persie ile ilgili soruya cevap vererek konuşmasına başlayan teknik direktör Frank de Boer, "Evet Robin van Persie çok iyi bir oyuncu. Ona şans vermemek lazım. Tabii ki şunu unutmamalı Robin van Persie ile sadece oynamıyoruz, çok kaliteli bir takımla oynuyoruz. Sadece Robin van Persie'yi değil, herkesi göz önünde bulundurmak lazım." ifadelerini kullandı.

Bir dönem Galatasray forması giydiği hatırlatılan Frank de Boer, "Burada olmak güzel. Bence bu fırsatı güzel değerlendirmeliyiz. Güzel bir maç çıkarmalıyız. Fenerbahçe taraftarı çok fanatik. Biraz susturabilirsek iyi bir motivasyon olabilir. Bazı oyuncular da taraftarlar sayesinde motivasyonlarını sağlayabilir." karşılığını verdi.

Frank de Boer, bir soru üzerine yarın yenildikleri takdirde kalan maçlarının çok zor olacağını söyledi. Boer, "Önümüzdeki maçı yüzde yüz kazanmamız gerekecek. Bu nedenle yarın bizim için çok önemli bir gün." dedi.

Fenerbahçe'nin yeni bir takım olduğunu belirten Frank de Boer, sözlerini şöyle tamamladı: "Fenerbahçe'nin bu konuda bir arayış içinde olduğunu düşünüyorum. Ama hepsi teker teker çok kaliteli oyuncular. Yarın bu iki takım için de fırsat olabilir."

Ajaxlı futbolcu Viktor Fischer ise Fenerbahçe'nin kaliteli oyunculara sahip olduğunu kaydederek, "Simon Kjaer'i önceden tanıyorum. Ona karşı onamak için sabırsızlanıyorum. Ben yarın için hazırım." ifadelerini kullandı.

AJAX HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Bu arada Hollanda temsilcisi, son hazırlıklarını Ülker Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. İlk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenmanda Hollandalı futbolcular, koşu ve ısınma hareketleri gerçekleştirdi. Ajaxlı futbolcuların antrenmanın kapalı bölümünde ise taktik ağırlıkla çift kale maç yaptığı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Frank de Boer: Robin van Persie ile değil çok kaliteli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER