Fransa Türk vatandaşları için 'ekspres vize' uygulaması başlattı


Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal, Fransa'nın Türk vatandaşları çin devreye soktuğu 'ekspres vize' uygulamasının Fransa'ya gelmek isteyen Türklere en kısa sürede ve de en iyi şartlarda cevap verme amacı güttüğünü söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Romain Nadal, Türkiye vatandaşlarının kısa süreli ziyaretler için yapacakları vize başvurularında 48 saat içinde sonuç almalarını sağlayacak yeni uygulamanın, iki ülke toplumunu daha da birbirine yakınlaştıracağını söyledi. Bunun Fransa'nın Türkiye'ye yönelik bir açılımı olduğunu kaydeden Nadal, Türklerin Fransa'ya yapacağı vize başvurularını daha da kolaylaşacağını kaydetti. Fransız sözcü, ekspres vizenin iki toplumun daha da yakınlaşmasına ve halklar arasında diyalog ve dostluğun daha da güçlenmesine vesile olacağını sözlerine ekledi. Kısa süreli ziyaretler, kişisel ve iş seyahatlerini kapsayacak '48 saatte vize' uygulamasının bu yıl sonuna kadar başlaması bekleniyor.

DÖRT FASLI ENGELLEYEN FRANSA, REZERVİ KALDIRIYOR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nadal, Brüksel'de toplanan AB Zirvesi'nde Türkiye ile vizelerin kaldırılması sürecinin hızlandırılması kararı çıktığını hatırlattı. Fransa'nın da destek verdiği anlaşma neticesinde Türkiye ile vize muafiyetinin yakın zamanda sonuçlanacağını tahmin ettiğini söyledi. AB liderlerinin Türkiye ile yeni fasılların açılması noktasında da mutabık kaldığını söyleyen Nadal, halen 4 fasılın müzakereye açılmasını engelleyen Fransa'nın da bu nokta da zirveden çıkan kararı desteklediğini aktardı.

"GEÇİŞ HÜKÜMETİ İLE KANLI ESED SAYFASI KAPANABİLİR"

Avrupa Konseyi'nin bütün üyelerinin henüz bitmeyen ve giderek de daha da ağırlaşan Suriye konusunda da Türkiye'ye desteklerini ilettiğini de söyleyen Romain Nadal, zirveden 2 milyondan fazla mültecinin yaşadığı Türkiye'ye insani krizle mücadele etmesi noktasında 3 milyar Euro'luk yardım yapılması kararının çıktığını söyledi. Türkiye'nin Suriye krizinin çözümünde 5 yıldan beri önemli bir rol oynadığını hatırlatan Fransız sözcü, Türkiye'nin, Suriye ılımlı muhalefetine özgürlüklerini kazanma noktasında yardım ettiğini, IŞİD ve IŞİD benzeri teröristlerle karşı önemli mücadeleler verdiğini aktardı. Nadal, Fransa'nın Suriye konusunda Türkiye ile aynı amacı güttüğünü de belirterek, bir an önce geçiş hükümetinin kurulması sağlanarak kanlı Esed sayfasının kapatılabileceğini aktardı. Türkiye ile Fransa'nın bu noktada uluslararası arenada bilikte hareket ettiklerine de dikkat çeken Nadal, "Suriye halkı Esed ve IŞİD tehdidi arasında bırakılmamalı. Suriye'nin geleceği olabilecek ılımlı muhalefet desteklenmeli." ifadelerini kullandı.

SURİYE'DE UÇUŞA YASAK BÖLGE ŞARTLARI GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Fransa ve Türkiye'nin Suriye'de uçuşa yasak bölge ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü de kaydeden Roman Nadal, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un Türk mevkidaşı ile New York'ta konuyu görüştüğünü söyledi. Uçuşa yasak bölgenin şartlarının gözden geçirildiğini aktaran Fransız sözcü, "Bu konu tabii ki biraz karışık. Ama birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Suriye halkının Esed'in bombalarından ve IŞİD'in tehditlerine karşı korunması için Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa Türk vatandaşları için 'ekspres vize' uygulaması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER