Gar önündeki patlamada ölenler için 'beyaz balon' uçurdular

Gar önündeki patlamada ölenler için 'beyaz balon' uçurdular

Ankara Tren Garı'ndaki bombalı saldırıyı protesto eden grup, Sakarya Caddesi'nde oturma eylemi yapıp, ölenlerin isimlerinin yazıldığı beyaz balonları uçurdu. Eylem öncesinde yol kapatan gruba ise polis ekipleri gazlı müdahalede bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları, Ankara Tren Garı önündeki patlamayla ilişkin etkinlik düzenlemek üzere Kolej Kavşağı'nda bir araya geldi. Grup, buradan Sakarya Caddesi'ne yürümek istedi. Eylem nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alan polis, grubun önünü kesti. Yapılan görüşmeler sonucunda grubun kaldırım üzerinden Sakarya Caddesi'ne yürümesine izin verildi. Yürüyüşün başlamasıyla birlikte bir grup yola inip, Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapattı. Emniyet güçleri ise kapatılan yolu açmak istedi. Yapılan görüşmeler sırasında itişmeler yaşandı. KESK üyeleri, grubu kaldırıma davet etti. Ancak grup içinden ayrılmayanlarla polis arasındaki gerilim sürdü. Bunun üzerine emniyet güçleri gruba biber gazlı müdahalede bulundu. Kısa süreli müdahalenin ardından kaldırıma çıkan grup, Sakarya Caddesi'ne yürüdü. Yürüyüş sırasında, 'Katil devlet hesap verecek' sloganları atan grup ile emniyet güçleri arasında zaman zaman gerilim devam etti.

Sakarya Caddesi'nde bir araya gelen konfederasyon ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Gar önündeki patlamada ölenler için bir saatlik oturma eylemi başlattı. Hayatını kaybedenlerin resimlerini taşıyan grup, 'Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, isyandayız' yazılı dövizler taşıdı. Grup, ayrıca ölenlerin isimlerinin bulunduğu beyaz balonlarla etkinliğe katıldı.

"BEN YAŞAMAYA UTANIRKEN, O BAKAN NASIL GÜLÜYORDU"

Patlama sırasında iki kızıyla iki bomba arasında kaldığını anlatan Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi Bahar Karakaş, "Bugün buraya hiç birimiz hoş gelmedik. 13 arkadaşımızı kaybettik. Birebir tanıdığımız, omuz omuza mücadele verdiğimiz 13 arkadaşımız ve 9 yaşındaki Veysel'i toprağa gömdük. Cebinde akrep taşıyanlar zehrine katlanır derler. Biz cebimizde ve kalbimizde sadece barış ümidi taşıdık. Ve bunun karşılığında canlarımızla bedel ödedik. Cumartesi günü iki kızımla iki bombanın arasında kaldım. Ölüleri gezerken, hastanedeki yaralıları gezerken, ben yaşamaya utanırken, o bakan nasıl oluyor da gülüyordu. Hangi vicdanla gülüyordu." şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından bir saatlik oturma eylemi yapıldı. Eylemin ardından ellerindeki beyaz balonları uçuran grup, olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Gar önündeki patlamada ölenler için 'beyaz balon' uçurdular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER