Akit, kirli KPSS kumpasıyla bu kez baltayı taşa vurdu

2010 yılında hakkında çıkan şaibeler nedeniyle iptal edilen KPSS başta olmak üzere birçok sınavdaki kopya iddialarını sözde paralel yapıya bağlayan yandaş medya, yine baltayı taşa vurdu.

Akit, kirli KPSS kumpasıyla bu kez baltayı taşa vurdu

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazeteleri, 2012 Hakim ve Savcılık Sınavı'nda sözde paralel yapıya yakın isimlerin haksız bir şekilde sınavı ilk sıralarda kazandığını yazdı. 1.546 avukatın katıldığı sınavda en yüksek puanı alan ilk iki kişinin paralel yapıya yakın karı-koca olduğunu öne sürdü. Ancak yandaş medyanın ‘paralel' ilan ettiği kişilerin AKP üyesi olduğu, bazılarının da partide aktif rol aldığı ortaya çıktı.

93 puanla ilk iki sırayı kazanan avukat çifti ‘paralelci' ilan eden yandaş medyanın yalanını Bugün Gazetesi ortaya çıkardı. Bugün Gazetesi, sınavda ilk iki sırayı alan A.K. ve A.N.K. adlı çiftin AKP'li olduğunu ifşa etti. Habere göre, sınavda 93,2 puanla ikinci olan Avukat A.N.K.'nin de Merzifon Belediyesi'nin AKP'li meclis üyesi olduğu belirlendi. Sınavda 16. ve 17. olan  bayan M.K. ile bay M.K.'nin de ‘paralelci' değil AKP'li olduğu anlaşıldı. 17'nci olan avukat Mehmet Keleş'in de Erzurum'da AKP'nin il yönetiminde yer aldığı tespit edildi. Böylece her fırsatta paralel safsatasına sarılan Yeni Akit, farkında olmadan baltayı taşa vurdu. Öte yandan sınavda 93 puanla 4. olan S.A., 2012 yılının Ocak ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti Kahramanmaraş Merkez ilçesi olağan kongresinde ‘tanıtım ve medyadan sorumlu ilçe başkan yardımcısı, olarak seçilmiş.

‘SINAVA BİRLİKTE ÇALIŞTIK, SONUÇ NORMAL’

Sınav iptal edildiği dönem, medyaya demeç veren AKP'li N.K., "Evet, belediye meclis üyesiyim. Bunun ne ilgisi var? Eşimle birlikte sınava çalıştık. Benzer puan almamız normal." açıklamasında bulundu. Eşiyle birlikte dereceye giren Erzurumlu avukat M.K. de "Eşim AK Parti il yönetimindeydi.  Ama partiyle ilgisi olsa sınav niye iptal edilsin?" ifadelerini kullanmıştı.

AKP'LİLERE KIDEMLERİ YETMEDİĞİ HALDE, ÖNEMLİ GÖREVLER VERİLDİ

Bu arada sınav sonuçlarında istediği puanları alan AKP'li isimlerin kıdemleri yetmemesine karşın ilk atamada önemli görevlere getirildiği ortaya çıktı. 

AKP'ye yakın hakim ve savcıların bir kısmı doğrudan kıdemli yargı mensuplarının görev yaptığı birinci bölgelere atandı. Bir dönem Mardin Midyat'ta AKP ilçe yöneticiliği yapan Veysi Pekacar, İstanbul (Anadolu) Hakimliği'ne atanırken, 2009 yılında AKP Mezitli İlçe Başkanlığı yapan avukat İbrahim Halil Dulkadir ise yine 1. bölge sayılan Van Cumhuriyet Savcılığı'nda görevlendirildi. Bakırköy Adliyesi'ne atanan Abdullah Boyalı, AKP Antalya Demre ilçe örgütü yöneticiliği yaptı. Konya Akşehir'e atanan Serdar Atalar ise AKP Kahramanmaraş Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Karaman Savcılığı'na atanan Bahri Bayazıdoğlu Ordu'da AKP'nin ilçe yönetiminde çalıştı. AKP'nin Sancaktepe Belediye Meclis üyeliğini yapan Barış Zehir ise Bursa Gemlik Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. AKP Tarsus Belediye Meclis üyeliği yapan avukat Kasım Kılıç ise Erciş Cumhuriyet Savcısı oldu. Zaman
<< Önceki Haber Akit, kirli KPSS kumpasıyla bu kez baltayı taşa vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER