Arap alimlerden iftiralara tokat gibi cevap

Arap alimler Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye atılan iftiralara cevap verdi.

Arap alimlerden iftiralara tokat gibi cevap

Kaynak Kültür Yayın Grubu ile Pırlanta Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği tarafından düzenlenen İzmir Kültür Günleri, "Hira Coğrafyasından Hizmet Okumaları" paneliyle son buldu. Burada konuşan Prof. Dr. Abdülmecit Buşekpe, “Bu zatı değişik şeylerle suçlayanlar, iftira edenler bence dünyanın en cahil insanlarıdır. Biz Hocaefendi'ye yürekten diyoruz, eğer senin kavmin seni kovarsa bil ki dünyadaki bütün insanlar senin kavmindir.” dedi.

İki gün boyunca Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde devam eden program çerçevesinde konferanslar, fotoğraf ve hat sergileri, kitap ve okur buluşmaları, imza günleri ve kermesler yapıldı. Ali Demirel, Prof. Dr. Muhittin Akgül, Prof. Dr. Abdülhakim Yüce, Dr. Reşit Haylamaz, Seyit Nur, Fethi Erkal, İbrahim Kocabıyık, Yılmaz İndi, Nevzat Savaş, Prof. Dr. Muhammed Babaammi, Prof. Dr. Semir Budinar ve Prof. Dr. Muhammed Cekip gibi yazar ve akademisyenler, hem konferanslara katıldı hem de kitaplarını imzaladı.

Savaş'ın yönettiği panele Faslı âlimler Prof. Dr. Buşepke, Prof. Dr. Budinar, Prof. Dr. Cekip ve Dr. Hicram Ras katıldı. Hayatının Hizmet Hareketi'ni tanımasıyla başladığını söyleyen Budinar, “Biz sadece konuşuyoruz. Konuşan insan, esas hizmet eden insana konuşmayı hakediyor mu acaba? Bizim yaptığımız tek şey kelimeler, yazmak ama siz hayata o kelimeleri fiil olarak, hizmet olarak nakşediyorsunuz. Acaba hakikaten konuşmaya layık mıyız? Ama yine ben hizmette bir şey öğrendim, emir geldi mi yaparsın. Ben de itaat ediyorum ve emri yerine getiriyorum.” dedi.

'YERYÜZÜNDE MERHAMET DAĞITIYORLAR'

Âlimlerin peygamberlerin varisleri olduğunu söyleyen Budinar, şöyle devam etti: “Peygamber Efendimiz, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gelmiş. Biz Fethullah Gülen Hocaefendi’nin hayatını okuyoruz, bilenlerden dinliyoruz, duyuyoruz, bakıyoruz ki Hocaefendi'nin de bütün hayatını peygamberlik misyonu neyse, bu vazifeler neyse bunlara adadığını görüyoruz. Efendimiz, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş. Hocaefendi ve Hocaefendi'nin arkasından gidenler de aslında yeryüzünde merhamet dağıtıyorlar her tarafta. Biz sadece sizi tebrik ediyoruz. Siz insanları, cehaletin karanlığından ilmin aydınlığına çıkarıyorsunuz dünyanın her yerinde. Bugün insanlığa yapılacak en büyük hizmet budur.”

İnsanlara merhamet eli uzatarak ilimle hizmet ettiklerini belirten Budinar, “Hizmet, iman merkezli bir ihya hareketini başlattı. Hizmetin burada yaptığı şey şu: Üç tane düşmanla savaşıyor; bir cehalet, iki fakirlik, üç tefrika. Bu, insanlığın değişmeyen düşmanıdır. İşte bu düşmanlarla mücadele etmek için er oğlu erler lazım. Güçlü, cesaretli insanlara ihtiyaç var. O vizyonu Hocaefendi ortaya koyuyor. Bütün âlimler hizmeti takip ediyorlar. Bu hizmet, dine yeni bir ruh ve mana üflüyor. Bütün dünya, o yüzden hizmete teveccüh ediyor.” diye konuştu.

Arap alimlerden iftiralara tokat gibi cevap | samanyoluhaber.com ‘SİZ ENSARSINIZ, BİZ DE HİZMETİNİZE HİCRET EDEN İNSANLARIZ’

Hz. Muhammed (SAV) örneğini veren Prof. Dr. Buşekpe ise, “Tarih boyunca gelen hakile batıl mücadelesi, kıyamete kadar devam edecek. Sadece söyleyeceğim şey şu, yani siz bizim için, bizim dünya için ensarsınız, biz de hizmetinize hicret eden insanlarız. Siz esas o zata sahip çıktınız, yanında durdunuz, destek verdiniz. Ben o zat için, Hocaefendi için şöyle diyorum, o bu çağın insanı değil, zamanını aşkın bir insan.” dedi. Gözyaşlarına hakim olamayan Buşekpe, “Efendimiz'in sancağı, dünyanın birçok yerinde yerlerdeydi. Esas, Efendimiz'in sancağını göklere yükselten siz oldunuz. Siz öyle bir insana destek verdiniz ki öyle herhangi bir insan değil, bir âlim ama herhangi bir âlim de değil. En sıkıntılı dönemlerde kadın, erkek, genç, ihtiyar, siz Hocaefendi'ye sahip çıktınız. Buna rağmen Hz. Musa ile firavun kıssası, her mekanda tekrar edip duracak. Zulmeden insanlar her zaman mevcut olacaktır ama güzel sözü temsil edenler de her zaman var olacak ve yollarına devam edecektir.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİNE SONSUZ NUR’U OKUTUYOR

Buşekpe, “Bu sene üniversitede öğrencilerime Sonsuz Nur’u okutuyorum. Daha önce Sonsuz Nur’u defalarca okudum. Bu sefer tekrar talebelerimle okuyunca yeni okuyor gibiydim. Dedim ki burada Hocaefendi, yaşanan bir realiteyi anlatıyor. Hocaefendi, bizi Asr–ı Saadet kahramanlarıyla yan yana götürüyor. Bütün insanlığa duyuruyorum, o parti bu parti, o cemaat bu cemaat demiyor, doğrudan 'Efendimiz' diyor, hepimizi Efendimiz'e bağlıyor. Talebelerime, Hocaefendi'nin sırrı bu kitapta diyorum. Bundan dolayıdır, insanlar Hocaefendi'yi çok hızlı anlıyor. Milyonlar, peşinden soluksuz gidiyor. Hocaefendi ölü bir siyerden bahsetmiyor, capcanlı bir siyerden bahsediyor. Kur'ân’dan bahsederken de capcanlı bir Kur'ân’ı gözlerimizin önüne koyuyor.” dedi.

'HİCRETİN GERÇEK ANLAMINI SİZ BİZE ÖĞRETTİNİZ'

Panel boyunca duygu dolu anlar yaşayan Prof. Dr. Buşekpe, “Hicreti biz sizinle birlikte anladık. Hayatını bir çantaya sığdırıp dünyanın her tarafına giden kadın erkek insanların hicretiyle birlikte biz gerçek hicretin anlamını öğrendik. Hicretin gerçek anlamını siz bana öğrettiniz. Sadece büyükler değil, talebeler de hicret ettiler. Bizim oraya gelen öğrencilere sordum, neden geldiniz diye. ‘Biz de hicret ettik. Hicret sevabını almak için geldik buralara.’ diye cevap verdiler.” şeklinde konuştu.

'HOCAEFENDİ'YE İFTİRA EDENLER BENCE DÜNYANIN EN CAHİL İNSANLARIDIR'

Prof. Dr. Buşekpe, sözlerine şöyle devam etti: “Bu zatı değişik şeylerle suçlayanlar, iftira edenler bence dünyanın en cahil insanlarıdır. Bu zattan, en kötü zamanlarda bile kötü laf duymadık. Biz Hocaefendi'ye yürekten diyoruz, eğer senin kavmin seni kovarsa bil ki dünyadaki bütün insanlar senin kavmindir. Siz bize hicret nedir, eğitim nedir, fedakârlık nedir, bu kavramları öğrettiniz. Dolayısıyla dünyadaki bütün mazlumlar adına sizi alnınızdan öpüyoruz. Biz hizmeti tanıdıktan sonra yeniden doğduk. Onun için yalvarıyorum, ellerinizden ayaklarınızdan öpüyorum, ne olur durmayın, bütün dünya sizi bekliyor. Biliyorum, şu an sıkıntıdasınız ama sabredin, zafer sizindir. Sabredin, cennet sizindir. Her karanlıktan sonra aydınlık, her kıştan sonra bahar gelir. Bütün dünya sizi biliyor, bütün dünya sizi araştırıyor. Zaman, hizmetin zamanı. Ben hizmete âşığım. Zulme mi maruz kalıyorsunuz, bu demektir ki siz Peygamber yolunda gidiyorsunuz. Ben size söylüyorum, bütün dünya size bakıyor, örnek alıyor. Gelecekte size göre şekillenecek. Kim ne zulüm yaparsa yapsın, değişim muhakkak. Bu yol devam edecek, bu muhakkak. Sizler en zor şartlarda kahramanların yanında durdunuz. Siz bizim hocalarımızsınız, biz de talebeniz.”

Dr. Ras da Hocaefendi'nin dünyanın her tarafında insanın ruhuna seslendiğini ve zamanları aşkın bir düşüncesi olduğunu söyledi. Kalabalık karşısında ayağa kalkarak konuşan Cekip ise kendisi ilim ya da bir şeyler öğrendiyse Hocaefendi'den ve Hizmet Hareketi'nden öğrendiğini belirtti. Muhteşem şeyleri ortaya çıkaranın ihlas ve sadakat olduğunu ifade eden Prof. Dr. Cekip, “Hizmetin felsefesini yazmaya kalksak, kitaplara sığmaz. Hizmeti özetle derseniz tek bir kelimeyle, hizmet eşittir ihlas. Arkadaşlar, bu tür platformlarda bizi tanıtırlarken profesör diyor. Allah aşkına, hizmet dünyanın bir yerine genç gönderiyor, öyle büyük hayırlara vesile oluyor ki bizim profesörlüğümüz ne ki? Onun yaptığı şeyin yanında sıfırlanıyoruz. Ülkelerini bırakıp başka ülkelere giden her birinin bir kahramanlık öyküsü var. Bir nesil, sırf bu kahramanların hikayelerini altınla yazsa yetmez. Hakikat erlerinin gerçek hikayeleri.” şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Arap alimlerden iftiralara tokat gibi cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER