Bakan Bozdağ'dan şimdilerde 'yok artık' diyeceğiniz satırlar

Günlük politikaların esiri olan siyasetçiler, geriye dönüp baktıklarında çok ilginç bir arşivle karşılaşıyor, tabi ki vatandaş da buna şaşırıyor.

Bakan Bozdağ'dan şimdilerde 'yok artık' diyeceğiniz satırlar

Tayyip Erdoğan'ın Afrika'da yaptığı 'burada açılmış Türk okullarını kapatın, biz size yenisini yapalım' sözü kara bir söz olarak tarihe geçti. İktidar partisini 12 yıl boyunca yöneten, ve bu süre zarfında daha düne kadar bakanların, parti yetkililerinin tebrik sırasına girdiği bu okullarla ilgili şimdiki çalışmaları hem en hafif tabirle ayıp, hem de kendilerini inkar anlamına geliyor.

Bakın Erdoğan'ın gittiği ülkelerde kapatma kulisi yaptıklarından biri olan Etiyopya'daki Türk okulu için kendi bakanları neler neler yazmış.

BEKİR BOZDAĞ (Etiyopya)
Paralel paranoyanın mimarı aktörlerden biri olan şimdilerin Adalet Bakanı, 3 sene önce Etiyopya ziyaretinde yazdığı mektupla gururlanmış, heyecanlanmış, duasıyla, temennisiyle okulu öve öve bitirememiş. 
Bu satırlar Bozdağ'a ait:

Türkiye'mizden binlerce kilometre uzaklıkta evlatlarımızın kurup işlettiği Necaşi Ethio-Türk Uluslararası Okulu'nda bulunmaktan ve onların başarısını görmekten dolayı hem heyecanlandım ve hem de gururlandım.
(...)
Burada görev yapan öğretmenlerimize, gösterdikleri fedakarlık, feraset, gayret ve çalışmalardan dolayı sonsuz teşekkürler ediyorum.
Bilmenizi isterim ki Türkiye'nin desteği, milletimizin duası ve yardımları her zaman sizin başarınız için yanınızda olacaktır.
Sizlere verebileceğim en güzel mesaj ''Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun'' duasıdır. Bu duaya ben ve milyonlar gönüller dolusu amin diyoruz.



BİNALİ YILDIRIM (Etiyopya)
Şu an Cumhurbaşkanı danışmanı olan Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise okulun temel atma törenlerinde boy göstermiş. Onun da kendi el yazısıyla yazdığı bir mesaj var. O da şunları diyor:
(...)
''Temel atma töreninde de bulunduğum bu ilim ve irfan yuvasının eğitim ve öğretime başlamış olduğunu görmekten büyük bir bahtiyarlık duydum. Dünyanın birçok ülkesinde açılan Türk okulları ülkemizin tanıtımına çok büyük katkı sağlıyorlar. Ayrıca buradan yetişen öğrenciler hayatları süresince birer Türk dostu gönüllü elçimiz oluyorlar.
(...)


NİHAT ERGÜN (Etiyopya)
Eski bakanlardan Nihat Ergün'ün de 2 Eylül 2012'de bıraktığı bir mesajı var okulda:
''Afrika kıtasının en önemli merkezlerinden biri olan Etiyopya'da Necaşi eğitim kurumları olarak hizmet veren değerli kardeşlerimi fedakarane çalışmaları nedeniyle can-ı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum''


ZAFER ÇAĞLAYAN (Etiyopya)
Ve Zafer Çağlayan. Son dönemin flaş isimlerinden Çağlayan'ın 10 Mart 2011'deki mektubunda ilginç ifadeler var:
(...)
Dünyanın dört bir tarafında dilimizi, şanlı bayrağımızı ve benliğimizi bize unutturmayan, kaliteli eğitimi ile dillere destan olan okullarımıza emeği geçen tüm kardeşlerimi, hocalarımı ve tüm hizmet edenlere gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum''


Etiyopya'daki okula yazılan güzellemeleri uzatmak, bu listeye milletvekili, belediye başkanı, danışman vs eklemek de mümkün. Biz sadece bakan seviyesinde verdik. Buna yapılabilecek tek yorum: Türk siyasetçisi destan yazıyor

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Bakan Bozdağ'dan şimdilerde 'yok artık' diyeceğiniz satırlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER