Deşifre edilen KPSS kumpasına tepkiler çığ gibi

Taraf Gazetesi, Cumhurbaşkanı’na sunulan ‘çok gizli’ ibareli KPSS planını deşifre etti.

Deşifre edilen KPSS kumpasına tepkiler çığ gibi

Raporda “Adaylarımız sınavda eleniyor. KPSS’nin bu nedenle kaldırılması zorunludur” deniliyor. Bunun için de öncelikle havuz medyasına servis edilecek haberlerle KPSS’nin güvensiz olduğuna dair bir algı oluşturulması hedefleniyor.

Ta­raf Ga­ze­te­si, Cum­hur­baş­ka­nı Re­cep Tay­yip Er­do­ğan'a Ka­mu Per­so­ne­li Seç­me Sı­na­vı'nın (KPSS) kal­dı­rıl­ma­sı için ‘Be­ye­fen­di­ye özel çok giz­li KPSS pla­nı­’ su­nul­du­ğu id­di­ala­rı­nı içe­ren bel­ge ya­yın­la­dı. AKP ge­nel baş­kan yar­dım­cı­la­rı ve Er­do­ğa­n’­ın da­nış­man­la­rı ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan ra­por­da AK Par­ti­li­le­r’in KPSS’­yi ka­za­na­ma­dı­ğı be­lir­ti­le­rek, sı­na­vın mut­la­ka kal­dı­rıl­ma­sı ge­rek­ti­ği vur­gu­la­nı­yor. Ra­por­da, partililerin alt hiz­met kad­ro­la­rı­nı ­istemediği be­lir­ti­liyor.

PARTİ UYUM­LU PER­SO­NEL

Ra­por­da KPSS ey­lem pla­nı­nın ay­rın­tı­la­rı şöy­le sı­ra­la­nı­yor: "Dev­let bü­rok­ra­si­si­nin pa­ra­lel ya­pı ile ir­ti­bat­lı ve­ya ir­ti­bat şüp­he­si ta­şı­yan tüm kad­ro­lar­dan te­miz­len­me­si.

Dev­let ku­rum­la­rın­da­ki pa­ra­lel ya­pı te­miz­li­ği­nin, o ku­rum­la­rın par­ti­miz­le iliş­ki­le­ri açı­sın­dan ye­ter­li ol­ma­dı­ğı bu ne­den­le de tüm ki­lit nok­ta­lar­da ön ko­şul­suz ola­rak sa­de­ce par­ti­miz­le yüz­de yüz uyum­lu ça­lı­şa­cak per­so­ne­lin is­tih­da­mı­nın ger­çek­leş­ti­ril­me­si.

Par­ti­miz il ve il­çe teş­ki­lat­la­rı ile il­ti­sak­lı tüm kad­ro­la­rın, dev­let ku­rum­la­rın­da aza­mi öl­çü­de is­tih­dam edil­me­si teş­ki­lat­la­rı­mı­zın ge­nel ta­lep ve ar­zu­su­nu oluş­tur­mak­ta­dır.

KPSS’de sa­de­ce 12’de 1 ora­nın­da ka­zan­ma söz ko­nu­su ol­du­ğun­dan, aday­la­rı­mı­zın bü­yük öl­çü­de elen­di­ği gö­rül­mek­te­dir.
Mü­la­kat he­yet­le­ri­nin oluş­tu­rul­ma­sın­da ge­re­ken dik­ka­tin gös­te­ril­me­di­ği, ba­zı CHP ve MHP’­li aday­la­rın hat­ta pa­ra­lel­ci aday­la­rın me­mur ola­rak alın­dık­la­rı ta­ra­fı­mı­za ula­şan ra­por­lar­da yer al­mak­ta­dır.”

BAŞ­BA­KA­N’­A ELEŞ­Tİ­Rİ­LER

Ra­por­da Baş­ba­ka­n’­a yö­ne­lik eleş­ti­ri­ler dik­kat çe­ki­yor: “A­maç­la­rın ger­çek­leş­ti­ril­me­si hu­su­sun­da par­ti re­fe­ran­sın­da su­is­ti­mal­ler ya­şan­dı­ğı, Sa­yın Baş­ba­ka­n’­ın bu ko­nu­lar­da­ki ref­leks­le­ri­nin söy­lem ba­zın­da kal­dı­ğı, ata­ma­lar­da bu kri­ter­le­re ge­re­ken öze­ni gös­ter­me­di­ği ve ra­hat­ça ya­nıl­tı­la­bil­di­ği, ba­kan dü­ze­yin­de ise hâ­lâ pa­ra­lel ya­pı­ya nötr yak­la­şan­la­rın mev­cu­di­ye­ti, par­ti­mi­zin ge­le­ce­ği açı­sın­dan cid­di bir teh­li­ke oluş­tur­mak­ta­dır.”

MED­YA OPE­RAS­YO­NU

Kumpasın alt yapısı için hazırlanan medya planı ise şöyle: "Yap­tı­rı­la­cak ha­ber­ler­le KPSS’­nin gü­ve­ni­lir­ ol­ma­dı­ğı iş­len­me­li.
Pa­ra­lel ya­pı­nın so­ru­la­rı çal­dı­ğı, tüm dev­let kad­ro­la­rı­nı ele ge­çir­di­ği, sa­de­ce ce­ma­at­ten ki­şi­le­rin sı­na­vı ka­zan­dı­ğı ha­ber­leş­ti­ril­me­li ve bu ha­ber­ler ıs­rar­la sür­dü­rül­me­li.KPSS’­yi ka­za­na­ma­yan aday­lar­la rö­por­taj­lar ya­pıl­ma­lı ‘Pa­ra­lel ya­pı hak­kı­mı­zı ye­di­’ tü­rü ha­ber­ler ya­yın­lan­ma­lı.
5 yıl ön­ce ip­tal edi­len KPSS’nin gün­dem ya­pıl­ma­sı ye­ter­li et­ki­yi uyan­dır­ma­ma ih­ti­ma­li göz önün­de bu­lun­du­ru­la­rak, di­ğer sı­nav­lar­ da ka­mu­oyu gün­de­mi­ne ge­ti­ril­me­li."

'SINAV KALKARSA ÜLKEDE KAOS ÇIKAR'

*Türk Eği­tim Sen İs­tan­bul İl Baş­ka­nı Yrd. Doç. Dr. Ha­ne­fi Bos­tan: Ya­şa­nan­la­r genç­le­rin hak­kı­nı ye­mek­tir. İl­gi­li okul­dan me­zun olup sı­na­vı ka­za­nan in­san­la­ra bü­yük bir hak­sız­lık­tır. İle­ri­ye dö­nük her tür­lü hak­kı­nı el­le­rin­den al­mak de­mek­tir.

KPSS kal­kar­sa ül­ke­de ka­os çı­kar. Amaç Ce­ma­at’i ba­ha­ne edip KPSS'yi kal­dır­dık­tan son­ra ken­di adam­la­rı­nı bir yer­le­re yer­leş­tir­mek. Yap­mak is­te­dik­le­ri hiç­bir sı­na­vı ka­za­na­ma­yan be­ce­rik­siz in­san­la­rı bir yer­le­re  ge­tir­mek.

İNSANLARI BÖLECEK


*Eği­tim-Sen Ge­nel Baş­ka­nı Ka­mu­ran Ka­ra­ca: Her ko­nu­da mağ­dur ede­bi­ya­tı yap­tı­lar. Şim­di fa­şiz­me yö­ne­li­yor­lar. Ben­den ol­ma­yan­la­ra iş de yok dö­ne­mi baş­lı­yor.Tüm me­mur­luk sis­te­mi­nin bir si­ya­si par­ti­nin kad­ro­la­rın­dan oluş­ma­sı bek­len­mek­te­dir.Bu par­ti­den ol­ma­yan­la­rın ül­ke­de iş bul­ma ve ça­lış­ma hak­la­rı da el­le­rin­den alın­mak is­ten­mek­te­dir. Hu­kuk­suz ve si­ya­sal bir yak­la­şım­dır. Ül­ke­de in­san­la­rı bö­le­cek ye­ni bir alan oluş­tu­rul­muş olu­yor.

EN BÜYÜK İHANET

*Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk:  KPSS tüm eksiklerine rağmen en iyi sistemdir. KPSS'yi kaldırmak AKP'li olmayan hiç kimsenin iş bulamaması sonucunu doğurur.Garibanın çocuğu işsiz kalır. Herkes kendine siyasi bir destek arama yoluna gider. Kim yaparsa yapsın bu sınavı kaldırmak bu millete yapılacak en büyük kötülük ve ihanettir.

PARTİ DEVLETİ

*CHP Grup Baş­kan­ Ve­ki­li Akif Ham­za­çe­bi: 
AKP öy­le sı­nav mı­nav is­te­mi­yor. 'Be­nim adam­la­rın gel­sin, me­mu­ri­ye­te gir­sin' is­ti­yor. Par­ti dev­le­ti­ni kur­mak is­ti­yor. KPSS ye­ri­ne AKPS ya­ni Ada­let ve Kal­kın­ma Par­ti­si bu sı­na­vı ya­pa­cak, so­ru­lar­dan bi­ri her­hal­de şu olur, ne za­man­dan be­ri Ada­let ve Kal­kın­ma Par­ti­li­si­niz?

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Deşifre edilen KPSS kumpasına tepkiler çığ gibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER