Devletin zirvesinden Obama'ya taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, Boston Maratonu sırasında gerçekleşen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler için ABD Başkanı Obama'ya taziye mesajı gönderdi

Devletin zirvesinden Obama'ya taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Boston Maratonu sırasında gerçekleşen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler için ABD Başkanı Barack Obama'ya gönderdiği taziye mesajında, "Failleri ve gerekçesi ne olursa olsun masum insanların hayatına kasteden bu hain saldırıyı Türk halkı ve şahsım adına şiddetle lanetliyorum. Acınızı yüreğimizde derinden hissediyoruz" ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da mesajında, saldırıların yalnızca Amerikan halkını değil dünyada barış ve esenlik içerisinde yaşamayı amaçlayan tüm halkların huzurunu hedef aldığını belirterek, "Zira şiddet eylemleri sonucunda yitirilen her can, insanlığın ortak vicdanında ve hafızasında derin bir yara bırakmaktadır" ifadesini kullandı.

-Kılıçdaroğlu Obama'ya taziye mektubu gönderdi-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ABD Başkanı Barack Obama'ya taziye mektubu gönderdi.

Kılıçdaroğlu'nun mektubu şöyle:

"CHP adına, Boston'da gerçekleşen korkak saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve ailelerine başsağlığı, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bu korkunç olayı şiddetle kınıyor ve bu zor anınızda sizinle dayanışma içerisinde olduğumuzu bilmenizi istiyoruz." 

AA
<< Önceki Haber Devletin zirvesinden Obama'ya taziye mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER