Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kurmayları belli oldu

Seçim stratejisi için mesaiye başladı. İşte o isimler...

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kurmayları belli oldu

İki parti, cumhurbaşkanı seçiminde aday gösterecekleri Ekmeleddin İhsanoğlu için YSK’ya ortak imza verecek. MHP’de fire beklenmezken, CHP’de 10 civarında milletvekilinin imza vermemesi bekleniyor. İhsanoğlu’nun yakın kurmaylığını ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu yapacak.

 Kamuoyu, muhalefetin ortak adayı İhsanoğlu ile ilgili tartışmaları izlerken, CHP ve MHP’de adaylık ve seçim sürecine ilişkin çalışmalar sürüyor. CHP’nin önceki gün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında MHP’yle varılan mutabakat ele alındı ve seçim sürecinde İhsanoğlu’na verilecek desteğin çerçevesi büyük oranda netleşti. Buna göre, CHP ve MHP’nin yanı sıra İhsanoğlu’nun adaylığına destek veren partilerden 1’er yöneticinin yer aldığı bir komisyon kurulacak. Bu komisyon, partilerinden aldığı yetki doğrultusunda seçim kampanyasına şekil verecek. İhsanoğlu’nun yaklaşık 40 günlük propaganda sürecinde bazı illerde miting yapması, iftar programlarına katılması, televizyon ve gazete mülakatlarıyla görüşlerini halka iletmesi hedefleniyor.

İhsanoğlu’nun yakın kurmayları, CHP’li Erdoğan Toprak ile MHP’li Zühal Topçu olacak. Bu isimler iki parti arasındaki koordinasyonu da sağlayacak. İhsanoğlu’nun CHP’nin güçlü olduğu önemli illerde CHP organizasyonuyla, MHP’nin güçlü olduğu yerlerde ise bu partinin organizasyonuyla miting yapması planlanıyor. Ancak mitinglerde herhangi bir partinin bayrak ve sloganları yer almayacak, sadece Türk bayrağı taşınacak. İhsanoğlu’nun ilk mitingini, MHP’nin desteğiyle baba ocağı Yozgat’ta yapacağı belirtiliyor.

HAMZAÇEBİ: EN GÜÇLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Zaman'ın haberine göre, CHP’de İhsanoğlu’nun adaylığına karşı çıkan isimler, alternatif aday veya tepki bildirisi konusunda güç birliği sağlayamadı. Aday ilan edilmeyi bekleyen Deniz Baykal’ın da İhsanoğlu’na yönelik ilk tavrını yumuşatacağı ve önümüzdeki günlerde olumlu açıklamalar yapacağı belirtiliyor. CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, İhsanoğlu’nun adaylığı için milletvekillerinden imza toplama çalışmasını başlattıklarını ve gelecek hafta bunu tamamlayacaklarını söyledi. Hamzaçebi, “Önümüzdeki hafta CHP Grubu olarak Sayın İhsanoğlu’nun adaylığı için imzalarımızı toplamış olacağız. CHP Grubu çok güçlü bir şekilde Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na adaylık desteğini verecektir.” dedi. İktidar partisinin İhsanoğlu’na ilişkin eleştirilerini de değerlendiren Hamzaçebi, “Recep Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu arasında çok büyük fark var. Sayın İhsanoğlu, Anayasa’nın çizdiği çerçevede görev yapacağını ifade eden bir cumhurbaşkanı adayıdır. Parlamenter sisteme sahip Türkiye’de anayasal çizgiler içinde görev yapacak bir cumhurbaşkanı mı yoksa bu çizgilere sığmayacak, Türkiye’yi dönüştürmeye çalışacak bir cumhurbaşkanı mı?  Sayın İhsanoğlu demokratik bir cumhurbaşkanı adayıdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan otoriter rejim heveslisi bir cumhurbaşkanı adayıdır.” diye konuştu.

<< Önceki Haber Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kurmayları belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER