Es kaza bir gezi skandalı daha gün yüzüne çıktı

Gürcü öğrenciye felç dayağının görüntüsü aranırken başka bir skandal daha ortaya çıktı.

Eskişehir'deki gezi olaylarının yeni görüntüleri ortaya çıktı

Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında evine giderken polis tarafından dövülerek felç olan Gürcistanlı Akaki Avaliani Konstantine’nin dayak görüntüleri savcılık tarafından araştırılırken aynı gün mobeselerde bir başka gencin dayak görüntüsü ortaya çıktı.

MOBESE'NIN YÖNÜ DEĞİŞİYOR

Avukat Selamet Şen’in ısrarıyla yapılan incelemede, bölgeye bakan bütün mobese görüntülerinde Avaliani’yi felç eden anın görüntülerine ulaşılamadı. Ancak Avaliani’nin dövüldüğü andan bir dakika önce ve dövüldüğü noktaya yakın bir yerde, Espark AVM’nin önünde polisler tarafından darp edilen bir başka gence ilişkin mobese görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, kimliği belli olmayan bir genç üç polis tarafından yumruk ve coplarla yere düşürülüyor. Polis, kendilerine bir şey anlatmak isteyen gence yerdeyken coplarla vurması dikkat çekiyor. Fakat bu esnada ilginç bir olay yaşanıyor ve gencin dövülmesi esnasında mobese kamesarasının yönü farklı bir alana kaydırılıyor.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Akaki Avaliani Konstantine, Eskişehir'de Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı 1 Haziran gecesi evine giderken Üniversite Caddesi üzerinde olayların ortasında kaldı. Polis tarafından vurulduğunu iddia eden Avaliani, kafasından yaralandı, sonra da bayıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Avaliani'nin başına aldığı darbenin etkisiyle kafatasında çöküntü ve kırıklar oluştuğu belirlendi. Kafatasında kırılan kemik parçası beyne batan Avaliani'nin sağ eli felç oldu. Olay sonrası konuyla ilgili şikayet üzerine Eskişehir Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldı.

Akani'nin avukatı Selamet Şen, olayın olduğu bölgeyi gören bir alışveriş merkezinin 3 farklı kamerasının olay yerini gördüğünü belirterek, savcılıktan söz konusu alışveriş merkezinin güvenlik kameralarının istenmesini ve bir nüshasının kendilerine verilmesini talep etti. Ayrıca Avukat Şen’in ısrarıyla bölgeye bakan bütün mobese görüntüleri de ısrarla istenerek savcılık tarafından soruşturma dosyasına kondu.

GÖRÜNTÜ YAKLAŞIK BİR BUÇUK DAKİKA

Ancak mobeselerde Avaliani’yi felç eden anın görüntülerine ulaşılamadı. Fakat mobese görüntülerinde, Gezi Parkı gösterileri sırasında polis şiddetine dair yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Polisler tarafından eylemci sanılarak copla kafatası kırılan Gürcistanlı Avaliani’nin dövülmesine ilişkin görüntüyü arayan savcılık, olayın yaşandığı aynı yerde ve bir dakika öncesinde bir gencin polis dayağına maruz kalma anına ait görüntüleri buldu. Üniversite Caddesi üzerinde Avaliani’nin dövüldüğü andan kısa süre önce ve Espark AVM’nin önünde bir gencin polisler tarafından dövülme anına ait görüntüler dikkat çekti. Yaklaşık 1,5 dakikalık görüntüde, kimliği belli olmayan bir genç, boş cadde üzerinde üç polis tarafından önce yumruk ve coplarla yere düşürülüyor. Polis kendilerine bir şey anlatmaya çalışan gence yerdeyken coplarla defalarca vuruyor. Genç ise kendisini polis tarafından korumaya çalışıyor. Gencin polisler tarafından dövülmesi sırasında ise emniyete ait mobese kamerasının yönü boş alana doğru çevriliyor. Böylelikle söz konusu gencin dövülme anının geri kalan bölümünün görüntülere yansımaması sağlanıyor.

AVUKAT ŞEN: BU GÖRÜNTÜLER AKAKİ'NİN DE DÖVÜLDÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR

Akaki’nin avukatı Selamet Şen, söz konusu bu gencin dövülmesine ait görüntülerin varlığının, Akaki’nin de dövüldüğünü gösterdiğini söyledi. Polislerin, Akaki’nin de dövüldüğünü kabul ettiğini belirten Avukat Şen, "Fakat bir delil bulunamıyor. Görüntüyü bulamazsak dosya kapanacak." dedi.
Eldeki bazı görüntülerde Akaki’nin dövüldüğünü gösteren az da olsa görüntülerin var olduğunu ancak polisin failleri belirleyemediğini kaydeden Avukat Şen, "O dönemde polislerin giydiği çelik kasklarda numara yoktu. Bu da faillerin belirlenememesinde önemli rol oynuyor ve işlemi zorlaştırıyor." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Es kaza bir gezi skandalı daha gün yüzüne çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER