Gönüllüler Suriye için çalıştı

Yüzlerce gönüllü öğrenci Suriye’de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmadıklarını göstererek büyük bir yardım kampanyası düzenledi.

Gönüllüler Suriye için çalıştı

Büyük bir insanlık dramının yaşandığı Suriye hakkında konuşanlar oldukça fazla ama katkı sağlayanlar bir o kadar az. Suriye'ye katkı sağlamak için bir araya gelen Fatih Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve 21 öğrenci kulübünün de destek verdiği organizasyonda gönüllü öğrenciler iki gün boyunca Suriye için yardım topladı.

 'Her İyilik Bir Bayramdır' sloganıyla gerçekleşen kampanyada elde edilen yaklaşık 25 bin TL Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile Suriye’ye gönderilecek. İyilik Bayramına Yapımcı ve Yönetmen Hamdi Alkan da katılarak destek verdi.

‘İyilik Bayramı’ adı altında gerçekleşen yardım kampanyasında sanatçılar, kan bağışı, tiyatro gösterileri, Suriye fotoğraf sergisi ve müzik dinletisi de yer aldı. Fatih Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve 21 öğrenci kulübünün de destek verdiği organizasyonda gönüllü öğrenciler iki gün boyunca Suriye için yardım topladı. Elde edilen yaklaşık 25 bin TL Kimse Yok Mu Derneğine teslim edildi.






“ İyilik Bayramı hepimize iyi gelecek”

İyilik Bayramı’na katılan Yapımcı ve Yönetmen Hamdi Alkan da bu tür organizasyonların insanlık adına büyük anlam ifade ettiğine değindi. Yaşadığımız şu dönemde gönüllere girmenin en kolay yolunun yardım etmek olduğuna dikkat çeken Alkan, “Gönülleri yapmak için bu tür organizasyonlara ihtiyaç var. Fatih Üniversitesi bunu çok iyi yapıyor. Bu organizasyonlar ortamın sakinleşmesine ve hepimize iyi gelecektir. Burada yurt dışından gelen birbirinden farklı öğrencileri de görünce çok mutlu oluyorum. Emeği geçenlere teşekkürler.” dedi. 

Toplumsal Duyarlılık Merkezi (TDM) Sorumlusu Gökay Gecü, merkez olarak bu tür yardım kampanyalarını yıl içinde tekrar ettiklerini dile getirdi. Gecü, “Suriye’de yaşanan insanlık dramına ne yazık ki sessiz kalınıyor. Bu sebeple bu organizasyonların sayısını artırmaya gayret ediyoruz. İnsanların sürekli konuştuğu ve tartıştığı ama icraatın olmadığı böyle bir dönemde gönüllü arkadaşlarımız bütün güçleri ile Suriyeli kardeşlerimiz için çalışıyor.” dedi.  Gökay Gecü, Üniversitenin yakınındaki Çakmaklı Cumhuriyet Orta Okulundaki küçük öğrencilerin de harçlıklarından biriktirdikleri 120 TL’yi bu kampanyaya vermelerinin kendilerini duygulandırdığını belirtti. 

Aklına iyilik gelen bu yarışmaya katılsın!

Ayrıca yardım kampanyasında  “Aklıma Bir İyilik Geldi” isimli ödüllü İyilik Projesi Yarışması da yapılıyor. Yarışmada çeşitli projeler yarışacak ve kazanan projeler gelecek yıllarda uygulanmak için geliştirilecek. İyilik Yarışmasına katılımlar 28 Mart tarihine kadar devam edecek. 

İyilik Bayramı programında 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü de yer aldı. Bu kapsamda Çanakkale ile ilgili tiyatro gösterileri ve şiir dinletileri yapılarak öğrencilere hoşaf dağıtıldı.

<< Önceki Haber Gönüllüler Suriye için çalıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER