Gözaltına alınan polislerle ilgili çarpıcı ayrıntı

İzmir Liman İşletmesi'ndeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda görev yaptığı iddia edilen polislerin gözaltına alınması akıllara İzmir'deki operasyonun detaylarını getirdi.

Gözaltına alınan polislerle ilgili çarpıcı ayrıntı

Askeri casusluk davası ve liman işletme müdürlüğündeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili dinlemelerde görev yaptığı iddia edilen polisler gözaltına alındı. Limanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bacanağı C.H.'nin de adı karışmıştı. Bu operasyon İzmir 'de, 'imbat dalgası' olarak adlandırılan, Liman İşletmesi'ne yönelik operasyonun detaylarını akıllara getirdi. Operasyona ilişkin polisin teknik ve fiziki takip sırasında çektiği yaklaşık 100 kadar rüşvet görüntüsü fezlekede yer almıştı.
 
7 Ocak 2014 tarihinde İzmir Liman İşletme Müdürlüğü başta olmak üzere bazı adreslere düzenlenen baskında çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon sonrası basına fezlekelerle ilgili çarpıcı bilgiler yansımıştı. Hürriyet Gazetesi 8 Ocak 2014 tarihli haberinde operasyona ilişkin polisin teknik ve fiziki takip sırasında çektiği yaklaşık 100 kadar rüşvet görüntüsünü fezlekede yer aldığını yazmış, o görüntülerden bir tanesini de yayınlamıştı. Bu rüşvet görüntülerini ortaya çıkaran polislerin göz altına alınması akıllara 'bu operasyonların intikamı mı? alınıyor' sorusunu getirdi.

AVM TUVALETLERİNDE RÜŞVET ALIŞVERİŞİ

Operasyona ilişkin polisin teknik ve fiziki takip sırasında çektiği yaklaşık 100 kadar rüşvet görüntüsü fezlekede yer almıştı. Haberde yer alan tutanaklara göre bir şirket yetkilisi M.T.U. ile bir TCDD yetkilisi bir alışveriş merkezinin özürlüler tuvaletinde rüşvet alışverişi yaptığı iddia edilmişti. Bir diğer görüntüde ise İzmir Liman İşletme Müdür Yrd. B.B. kendi odasında ile bir firma yetkilisi olan K. İle görüştüğü belirtilmişti.

İLGİNÇ DİYALOGLAR ORTAYA ÇIKARILMIŞTI

DHA'nın yayınladığı polisin telefon dinlemelerine göre dosyada ilginç diyaloglar da ortaya çıkılmış, ihale dosyalarına 'davetiye', para alan kişilere de 'covanni' gibi çeşitli takma isimler kullanıldığı basın yansıyan haberlerde ortaya çıkmıştı. Öte yandan Binali Yıldırım'ın bacanağı Cemalettin Haberdar’ın, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile yaptığı görüşmeler de kayıtlarda yer aldı.



RESMİ GÖREVLİLERE KADIN GÖNDERMİŞLER

Tapelerde limanda iş yapan bazı işadamlarının, resmi görevlilere kadın göndermesi, bazı memur ve yetkililerin faturalarını ödediği de basına yansıyan haberlerden öğrenilmişti. İşadamlarının bazı görevlileri gemilerin bekletilmemesi, yüklerinin çabuk boşaltılması karşılığında aylık sabit rüşvete bağladığı da iddia edilmişti.

BACANAK, GENEL MÜDÜRLE DE GÖRÜŞMÜŞ

Yaklaşık 73 sayfayı bulan tape kayıtlarının bir bölümünde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı C. H.’nin TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’la da telefon görüşmesi yaptığı ve bu görüşmelerde yardım istediği de o dönemde basına yansıyan haberler birisiydi.

FUATAVNİ: İKİ OLAYIN İNTİKAMI ALINIYOR

İzmir'de Emniyet'e yapılan operasyonu önceden bilen Twitter fenomeni fuatavni "İzmir'de iki önemli olayın intikamı alınıyor: Bacanak operasyonu ve casusluk operasyonu" diye yazmıştı.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Gözaltına alınan polislerle ilgili çarpıcı ayrıntı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER