HSYK seçimleriyle ilgili ardı ardına şok iddialar

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleriyle ilgili şok iddialar ortaya atıldı.

HSYK seçimleriyle ilgili ardı ardına şok iddialar

Kırklareli’nin bir ilçesinde hâkimlik yapan F.A., adalet.org internet sitesinde, hükümet destekli Yargıda Birlik Platformu (YBP) adaylarına ait broşürlerin Emniyet Müdürlüğü’nün talimatıyla polis tarafından dağıtıldığını açıkladı. Ankara Hâkimi H.K. de aynı sitedeki yazısında, bakanlık müfettişlerinin değişik adliyelerde teftiş için görevlendirildiğini ifade etti. Bakanlığın bu görevlendirmesinin, yargı kulisleri tarafından YBP’ye destek ve hâkimlerle savcıları etkileme maksatlı olduğu kaydedildi.

HSYK SEÇİMLERİ ÖNCESİ ŞAİBE İDDİALARI BİTMİYOR

Hakim ve savcılar, HSYK'nın 10 üyesini seçmek için 12 Ekim'de sandığa gidecek. Ancak seçim öncesi şaibe iddiaları bitmiyor. Devlet imkanlarını kullanmasıyla gündeme gelen Yargıda Birlik Platformu'yla (YBP) ilgili yargı mensuplarının üye olduğu adalet.org internet sitesinde şoke eden iddialar ortaya atıldı. Kırklareli'nde hakimlik yapan F.A., söz konusu platformun broşürlerinin polis tarafından dağıtıldığını belirtti. F.A., “Adliyede odamda dört meslektaşımızla birlikte otururken önce PTT memuru iki zarf getirdi. Birincisi HSYK adayı tarafından gönderilmiş içinde fotoğraf da olan bir destek talebi içerikli mektuptu. İkincisi de aynı minvaldeki bir mektuptu.” ifadelerini kullandı. F.A. devamında şöyle yazdı: "Az sonra içeriye takım elbiseli bir bey girdi ve YBP'ye ait büyük ebatlarda çok gösterişli tanıtım ve destek broşürlerini bize dağıttı. Broşürleri alınca gelen beye kim olduğunu sordum. Kendisinin polis olduğunu ve ilden bu broşürleri dağıtmak için geldiğini söyledi. İlk anda duyduklarıma inanamadım. Ancak gün içinde komşu ilçedeki arkadaşım da aynı olayı anlatınca siyasi iradeyle yola çıkan platformun daha göreve gelmeden devlet imkanlarını nasıl kullanabildiğini görünce bir vatandaş olarak bir kez daha üzüldüm.”

" ‘ADALET BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİ' TAM SAHA PRES YAPMAK ÜZERE SAHAYA İNDİLER"

Ankara hakimi H.K. ise,Adalet Bakanlığı müfettişlerinin tam saha pres yapmak üzere sahaya indiklerini' kaydetti ve şunları dile getirdi: "Bakanlığın resmen boşaltıldığını, sefer görev emirlerini alan tetkik hakiminden müsteşar yardımcılarına kadar herkesin ekipler halinde ülkemin tüm güzel yörelerini ziyarete (!) başladıklarını duydum. İnsanların desteklediği kişi ve grup için yasal iznini alıp, masrafını kendisi karşılayarak adliyeleri, meslektaşlarını ziyaret etmesinde bir usulsüzlük olmadığını da belirtmek isterim. (Ancak) Seçimin hemen öncesinde bu görevlendirmelerin mahiyeti nedir? İlçe adliyelerine kadar heyet halinde gidilmesindeki amaç bilhassa genç meslektaşları seçimde yönlendirme midir? Görevlendirilen bu arkadaşlar döndüklerinde harcırah alacaklar mıdır?"

H.K.'nın iddialarını Mersin'de hakimlik yapan Ö.T. “Sayın meslektaşlarım bugün adliyemize YBP'ye oy istemek için gelen bakanlıkta etkin birisi ve YBP'nin kurucularından olduğunu söyleyen meslektaşımız ve aynı daireden tetkik hakimleri geldiler.” sözleriyle doğruladı. Hakim H.N.K. da, “Bugün Sakarya ve İstanbul illerine HSYK'dan tetkik hakimleri geldi. İşin özeti bu akşam İstanbul'da yapılacak idari yargı ile ilgili toplantıya adam topluyorlar.” ifadelerini kullandı. Hakim B.A. ise yaşananlara, “Yürütme için yola düşenlerin yargı için yapacakları tek şey zarar vermektir. Siyasetin gücünü kendinde görüp meydanlara çıkanlar yargının ve yargı mensuplarının gücü karşısında yok olup gideceklerdir.” sözleriyle tepki gösterdi.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fahrettin Kırbıyık ise Yargıda Birlik Platformu için çalıştıklarını doğruladı: "YBP için gönüllü olarak bu bölgeye (Orta Karadeniz) çalışmaya gelen meslektaşlarımızla birlikte alanlardayız. Evet, gönüllüyüz."

İSTANBUL BAŞSAVCILIĞI, YARGIDA BİRLİK PLATFORMU İÇİN OTOBÜS KALDIRMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hükümetin desteklediği Yargıda Birlik Platformu’nun 31 Ağustos’taki aday tanıtım toplantısına hakim ve savcıların katılması için özel otobüs kaldırmıştı. Ataköy ve Başakşehir’de bulunan lojmanlardan alınan yargı mensupları, devletin imkanlarıyla tahsis edildiği iddia edilen otobüslere bindirilerek Ankara’ya götürülmüştü. Gelen tepkiler üzerine Yargıda Birlik Platformu Üyesi ve Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, “Hükümete yakın olmak suç mu?” demişti.ZAMAN

<< Önceki Haber HSYK seçimleriyle ilgili ardı ardına şok iddialar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER