Havuz medyası bu kez Cemil Çiçek'i hedef yaptı

İsmi yolsuzluğa karışan 4 bakanla ilgili Yüce Divan çatlağı yandaş medyaya da yansıdı.

Havuz medyası bu kez Cemil Çiçek'i hedef yaptı

Havuz medyası, bakanların Yüce Divan'a gitmesi gerektiğini söyleyen Cemil Çiçek'in arşivlerini ortaya döktü.

"Cemil Çiçek neden değişti" diye soran A Haber, Çiçek'in arşivine inerek kendisinin de 1993 yılında benzer bir durumla karşılaştığını, ancak Yüce Divan'a gitmemesini sevinçle karşıladığını söyledi.

4 eski bakanın Yüce Divan'a gitmesi gerektiğini söyleyen Meclis Başkanı'nın bu sözleri tartışıldı. 

 "Yüce Divan'a gitmezlerse bu konu hiç durmadan tartışılır, tartışmalar sürer durur. Giderlerse mahkeme karar verir ve üzerinde fazla durulmaz, hayat devam eder" demişti. Çiçek'in bu açıklaması tartışmalara neden oldu çünkü çiçek 1993 yılında benzer bir durumda bugün söylediklerinden farklı bir tavır takınmıştı.

1993 yılında, aralarında Eski Başbakan Yıldırım Akbulut ve yine dönemin bakanlarından Cemil Çiçek'in de bulunduğu 10 anavatan partili görevlerini kötüye kullanmakla suçlanıyor, Yüce Divan'da yargılanmaları isteniyordu.

Soruşturma dosyasında, sorumluların Yüce Divan'da yargılanmaları istendi. İddiaya göre göçmen konutlarıyla ilgili Avrupa iskan fonundan sağlanan 250 milyon dolarlık kredinin 150 milyon dolarında usulsüzlük yapılmıştı. Ancak Cemil Çiçek ve Eski Başbakan Yıldırım Akbulut'un da aralarında olduğu 10 Eski Anavatan Partili hakkındaki Yüce Divan talebi soruşturma komisyonu tarafından reddedildi. Türkiye büyük millet Meclisi'nin Yüce Divan talebini reddeden kararı 24.1.1993 günlü, 21475 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..




<< Önceki Haber Havuz medyası bu kez Cemil Çiçek'i hedef yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER