İnternete düşen yeni ses kaydında ilişkin çarpıcı iddialar!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Çatalca’da da dünürüne ait villalar olduğu ve konuyu yakından takip ettiği ileri sürüldü.

İnternete düşen yeni ses kaydında ilişkin çarpıcı iddialar!

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre, Twitter’da ‘Başçalan’ adlı hesap tarafından yayınlanan ses kayıtlarında Başbakan Erdoğan olduğu ileri sürülen kişi, oğlu (Bilal) ve dünürü Osman Ketenci ile Çatalca’da bulunan villaların yenilenmesi konusunu görüştüğü iddia ediliyor. Kayıtlara göre, Osman Ketenci’nin üzerine kayıtlı olduğu öne sürülen villalar için Başbakan, çevredeki arazilerin de alınması talimatını veriyor. Erdoğan ayrıca çiftliğin içinde jeneratörlerin unutulmamasını, jeneratör mevzusunun önemli olduğunun sürekli altını çiziyor. Villalarla ilgili ayrıntılı talimatlar veriyor. Öyle ki, kuyunun kapağının nasıl olmsı gerektiğini bile anlatıyor. Villaların yapımında belediyenin taşeron işçilerinin kullanıldığı ve villaların tuğlalarının TOKİ’den, taşlarının da KİPTAŞ’tan getirildiği iddia ediliyor.  İşte iddia edilen o ses kayıtlarından bazı bölümler:

Tayyip Erdoğan: Osman ne oldu gittin mi Çatalca’ya?

Osman Ketenci: Yok, hafta içi gideceğiz inşallah. Mustafa Gündoğar ile birlikte.

T.E.: Yan taraftaki yer meselelerini görüşmeyi ihmal etme ha!

O.K.: Yok, onu zaten Bülent’le beraber takip ediyoruz. Bülent oranın planını çıkardı, ‘piyasa yükselmesin şimdi, kimler falan şimdi sorarsak şey yaparlar’ dedi.

T.E.: Onu hızlandırırsanız iyi olur.

O.K.: Önümüzdeki hafta netleşir.

İkinci Görüşme

T.E.: Ne oldu gittin mi bu arada Çatalca’ya?

O.K.: Gittim, dün oradaydım.

T.E.: Arabayı hallettiniz mi?

O.K.: Arabayı çoktan hallettim, işte havuzun motorlarını aldım, hafta sonu takacaklar...

T.E.: Jeneratör almamız lazım. Jeneratörü unutma yani ama o olmazsa olmaz. Yan arsalara bakacaktınız, o ne oldu?

O.K.: Onu, yan taraftaki biraz fiyatı yükseltmiş, onunla pazarlık edeceğiz. Onun yanındaki yer miras yoluyla intikal etmiş, babadan evlatlara kalmış. (Uzun uzun anlatıyor) Onun dışında derenin karşısı vardı. Bize takas gibi burayı veririm demişti ama şimdi satmıyorum (der) gibi… Onlarla teke tek görüşmek istiyoruz yani. Yandaki 5.300 metre olan yer 300 bin lirayla şeye çıkmış, satışa.

T.E.: Allah, Allah!

O.K.: Tabii 400’e çıktı tabii şimdi 500 istiyor, biraz yükseltmiş. Onun dışında toparlamaya çalışıyoruz. Budamalar yapılıyor, bakımlar, çardağın üstü boyamak için boya filan aldık. İşte evleri, o iki tane ev fena değil de o 3 tanesi döşemesinin değişmesi lazım.

T.E.: E mübarek değişmesi gerekiyorsa değiştir!

O.K.: Martın sonuna kadar bitirmemiz lazım. Çiçekler böcekler, yeşerecek ya her yer bayağı güzel olacak. Kuyunun kapağı vardı, düşmüş kuyunun içine!

T.E.: Yok ya..

O.K.: Ona yeni kapak yapıyoruz.

T.E.: En güzel şekilde, biraz da ağırlıklı olsun ki…

O.K.: Açılır kapak yapıyoruz, içine dalgıç filan atabileceğimiz, sıkıntı olmadan.

Üçüncü görüşme

Bilal Erdoğan: Şimdi şey için aradım baba, yarın Osman (Ketenci) abiyle Abdülkadir (Kart) Bey’le filan, Çatalca’ya gideceğiz. Abdülkadir abiyle ben şöyle konuştum çok büyük masrafa giremeyecek şekilde, eli yüzü zaten düzgün, banyosudur, mutfağıdır, parkesidir, boyasıdır, öyle bir planımız var.

Tayyip Erdoğan: Çık yani, şimdi kesme şimdi önü de kesme, baksın etsin (Masraftan kıstırma demek istiyor). Islak zeminlerde yapılması gerekenler olabilir. Resimlerde de gördüğüm mutfak filan falan banyo tuvalet filan belki oralarda olması gereken.

B.E.: Ya onlar kırılıp yeniden yapılabilir.

T.E.: Bir de dış çitler, güvenlik durumu nedir ne değildir ona bir bakmak lazım.
<< Önceki Haber İnternete düşen yeni ses kaydında ilişkin çarpıcı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER