Jandarma İstihbarat Başkanlığı'nın şok uyarısı gerçek oldu

Çözüm süreci kapsamında terör örgütü PKK’nın silah bırakması konuşulurken örgüt, daha önce Jandarma İstihbarat Başkanlığı'nın raporlarına yansıdığı gibi Kürt gençlere zorunlu askerlik şartı getirdi

Jandarma İstihbarat Başkanlığı'nın şok uyarısı gerçek oldu

Jandarma İstihbarat Başkanlığı'nın Eylül 2014 tarihli raporunda yer alan terör örgütü PKK'nın 19-25 yaşları arasındaki Kürt gençlerine zorunlu askerlik uygulaması getireceğine yönelik istihbari bilgiler yer almıştı. Raporda, örgütün 25-32, 32-40 yaşları arasındaki Kürtler için de askeri destek veya maddi yardım desteği vermesinin öngörüldüğü anlatılmıştı. Konu sonraki günlerde Genelkurmay, MİT, Jandarma ve Emniyet yetkililerinin katıldığı güvenlik toplantısında da gündeme gelmişti. Örgüt yönetimi istihbarat raporunda yer aldığı gibi Kürt gençlerine 'askerlik' zorunluğu getirdi. Örgüte alınan gençler dağ kadrosuna katılabileceği gibi şehir kadrolarında da yer alabilecek.

ŞEHİRLERDE YAPILANACAK

Aksiyon Dergisinde Haşim Söylemez imzalı haberde örgütün yeni bir döneme girdiği belirtildi. Buna göre; örgüt klasik gerilla sistemini mümkün olduğunca terk edip şehirlerde milis güçlere ağırlık verecek. Ancak dağ kadrosu her zaman muhafaza edilecek. Örgütün çatı yapılanması KCK'nın şehirlerde oluşturduğu eğitimli milis güçlerinin sayısını 20 binden 40 bine çıkarılacak. Ayrıca KCK/PKK bazı silahlı militanlarına maaş vermeye başladı. Maaş uygulaması örgüt açısından ‘devrim’ olarak nitelendiriliyor. İlk etapta uzun süredir dağ kadrosunda bulunanlardan ekonomik durumu kötü olanların ailelerine aylık maaş veriliyor. Kaynak, yerel yönetimlerden ve vergi adı altında işadamlarından alınan paralarla karşılanıyor. PYD’nin Suriye’de başlattığı ‘zorunlu askerlik’ (YPG’ye katılma) sistemini KCK da Türkiye’de uygulama kararı aldı. Bazı yerlerde sistem yavaş yavaş uygulanmaya başladı.

'BIRAKIN KANDIRMACAYI'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinin geldiği noktayı değerlendirdi. PKK’nın eylemsizlik kararın “kandırmaca olduğunu” savunan Akdoğan, “Yol keseceksin, adam kaçıracaksın, makine yakacaksın, yatırımı engelleyeceksin, insanları kaçıracaksın, haraç alacaksın, sonra neymiş efendim, 'eylemsizlik' varmış. Bırakın bu kandırmacayı” ifadelerini kullandı. Akdoğan şöyle konuştu; "Temel zemin kamu düzenidir. 'Eylemsizlik kararı aldım' diyorsan adam gibi bunu uygulayacaksın, adam gibi sözünde duracaksın”

<< Önceki Haber Jandarma İstihbarat Başkanlığı'nın şok uyarısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER