Jandarma idaresinde dev operasyon!

Diyarbakır'daki uyuşturcu tarlalarına, Jandarma Bölge Komutanlığı'nın koordinesinde adeta bir çıkarma yapıldı.

Jandarma idaresinde dev operasyon!

  • İnsansız uçak ve helikopter destekli operasyonda 3 ton uyuşturucu ele geçirildi.
  • Jandarma koordine etti, Polis ve Mit destek verdi.
  • BDP'li ilçe başkanının "Uyuşturucuyu geri verin, yoksa çatışma çıkar" şeklinde tehditte bulunduğu iddiası...
Skorsky ve Kobralar havalandı... İnsansız hava araçları keşif yaptı. Diyarbakır'daki zehir tarlalarına büyük darbe vuruldu. 

Dev operasyonun detaylarını Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak açıkladı. Jandarma Bölge Komutanlığının sevk ve idaresinde gerçekleştirilen Narkoterör operasyonuna "Şehit Jandarma Er Adem Ödemiş" adı verildi. Baskınlar Jandarma, Polis ve Mit işbirliğiyle gerçekleştirildi. 

Toplam yekunda 3 ton 45 kilogram esrar maddesinin ele geçirildiğini söyleyen Vali Toprak, Jandarma Özel Harekat Timi, 4 Polis Özel Harekat timi, 7 Jandarma Komando Timi, 1 Jandarma Asayiş Komando Timi, 14 Geçici Köy Korucusu Timi, 5 Karma Tim'in operasyona katıldığını belirtti.

Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerinin kırsal bölgelerindeki köylerdeki uyuşturucu ekim ve depolama alanları hedefteydi. Bölgeden tonlarca uyuşturucu ele geçirildi. 3 kişi gözaltına alındı, 6 kişi aranıyor. 

Öte yandan baskın yapılan bölgelerden Ortaç Köyü ve Mahle Mezrası'nda köylülerle jandarma arasında arbede çıktı. Uyuşturucuyu imhaya götüren jandarmanın önüne barikat kurulmaya çalışıldı. 

Mustafa Toprak: "200 kişilik grubun, yolu kesmek suretiyle güvenlik güçlerini engellemeye çalışması, taşlı ve havai fişekle saldırıda bulunması üzerine güvenlik görevlilerimizden 3 personel el ve yüz bölgelerinden hafif şekilde yaralanmışlardır." 

İddiaya göre bu olaya sebep olan kişi BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş... Erkuş'un  "Uyuşturucuyu geri verin. Yoksa çatışma çıkar" diyerek güvenlik güçlerini tehdit ettiği öne sürülüyor. Jandarmanın reddetmesi üzerine de taş yağmuru başlıyor. Olayların jandarmanın sağduyulu tavrı sayesinde büyümediği belirtiliyor. 

Operasyon sırasında jandarmanın kiraladığı bir kamyon da yakıldı. Baskınlarda ele geçirilen uyuşturucunun toplam piyasa değeri 16 milyon lira... 

<< Önceki Haber Jandarma idaresinde dev operasyon! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER