Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce 177 imzayla aday

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce ise 177 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi.

Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce 177 imzayla aday

CHP'nin 18'inci olağanüstü kurultayı ATO Congressium'da başladı. Genel Başkan adayı Muharrem İnce ile mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kurultayın yapılacağı salona geldi. CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda gündemin 5. maddesi olan genel başkan seçimine geçildi. Kemal Kılıçdaroğlu 944  imza ile, İnce 177 üyenin imzası ile genel başkanlığa aday gösterildi.

Kurultayın yapılacağı alan delegeler ve partililer tarafından dolduruldu. Bin 218 delegenin genel başkanlık, parti meclisi ve disiplin kurulu seçimleri için oy kullanacağı kurultay, Kemal Kılıçdaroğlu ve başkanvekilliğinden istifa eden CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce genel başkanlık için yarışacak.

Dün kurultaya ilişkin açıklama yapan Haluk Koç, Parti Meclisi seçimlerinde çarşaf liste uygulanacağını kaydetmişti.

Öte yandan, kurultayın yapılacağı salon ve etrafı afişlerle donatılmış durumda. 'Güçlü CHP, güçlü demokrasi, güçlü Türkiye' pankartları salonun bir çok yerine asıldı. CHP'de kurultayın teması "Birlik ve kardeşlik", "CHP'de demokrasi, Türkiye'de demokrasi", "Ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması" olarak belirlendi.

2 ADAY YANYAYA OTURDU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18'inci olağanüstü kurultayın yapılacağı salona geldi. Kılıçdaroğlu salona eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte girdi. Kurultay alanında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile genel başkan adayı Muharrem İnce yanyana oturdu. İnce, Kılıçdaroğlu'nu ayakta karşıladı. Kurultayın yapılacağı salonda Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin, Uludere'de hayatını kaybedenlerin ve Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldı. Ailelerin salonda bulunduğu anonsu ayakta alkışlandı. Gezi Parkı'nda hayatını kaybedenlerin ailelerin geldiği anonsunun ardından 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı atıldı.

PARTİLİLERİ BİRLİKTE SELAMLADILAR

Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce, kurultaya katılan partilileri ve delegeleri birlikte selamladı. Öte yandan eski genel başkan Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu ve İnce'nin yanına gelerek, başarılar diledi.


MUHARREM İNCE: BÜTÜN BÜYÜK YÜRÜYÜŞLER, BİR ADIMLA BAŞLAR

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, "Bütün büyük yürüyüşler bir adımla başlar. Bugün bunun ilk adımını atıyoruz. Büyük yürüyüşün sonu Türkiye Cumhuriyeti başbakanlığı." diye konuştu.

İnce, bu büyük yürüyüşün 65 yıllık CHP'nin özlemini hasretini gidermek için olduğunu ve bu partiyi iktidar yapmak için yollara düştüğünü kaydederek "Umut yapmak için, geleceğe dair söz söylemek için, yollara düştüm." şeklinde konuştu.

"BANA VERİLEN ODALARI İADE ETTİM"


Muharrem İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Halkından korkan bir parti olamaz. Halk olacak, seçmen olacak, seçmen gelecek. Vatandaşın içinden gireceğiz. Bana oda ayırmışlar. Odaları iade ediyorum. Ben tatile gelmedim ki, buraya millet nasıl duruyorsa, ben de öyle dururum. Divana benim temsilcimi almayacaksın, içeri afişimi astırmayacaksın, her türlü genel merkez imkanlarını kullanacaksın, salonu sabah 05.00 dolduracaksın. Sonra diyeceksin ki, kanal kanal gezip sana oda verdim, sana VIP oda verdim. Ben ne yapayım VIP odayı. Arkadaşlara oda lazımsa benim Yalova'da ofisim var. Onlara verebilirim. Benim odaya ihtiyacım yok."

CHP KURULTAYINDA GENEL BAŞKAN SEÇİMİNE GEÇİLDİ

Divan Başkanı Engin Altay, gündemin beşinci maddesi olan genel başkan seçimine geçildiğini belirtti. Aday başvurusu için süre verileceğini ifade eden Altay, iki adet dosya gönderildiğini söyledi.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda gündemin 5. maddesi olan genel başkan seçimine geçildi. Kemal Kılıçdaroğlu 944  imza ile, İnce 177 üyenin imzası ile genel başkanlığa aday gösterildi.
<< Önceki Haber Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce 177 imzayla aday Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER