Kumpas deşifre oldu, mahkemeden döndü

17 Ara­lık ope­ras­yo­nu son­ra­sı sür­gün edi­len 950 em­ni­yet men­su­bu­nun Bİ­ME­R’­e ya­pı­lan şi­ka­yet­ler üze­ri­ne ta­yin edil­di­ği be­lir­len­di. 500 po­li­sin baş­vu­ru­su­nu ka­ra­ra bağ­la­yan İda­re Mah­ke­me­le­ri, Bİ­ME­R’­e ya­pı­lan ih­bar­la­rın asıl­sız ol­du­ğu­na hük­me­tti.

Kumpas deşifre oldu, mahkemeden döndü

Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunun ardından kıyıma uğrayan binlerce emniyet personelinin Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapılan asılsız ihbarlarla sürgün edildiği belirlendi. Son 1 ayda 500 emniyet personelini görev yerlerine iade eden İdare Mahkemeleri, idarenin işlemlerini hukuksuz buldu.
 
İHBARLAR ASILSIZ ÇIKTI
 
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın onayıyla binlerce emniyet mensubu sözde ‘paralel yapı’ mensubu oldukları gerekçesiyle tasfiye edildi. Personelin büyük bir bölümü  görev yaptıkları TEM, KOM ve İstihbarat Şube müdürlüklerinden alınarak çeşitli birimlere verildi. 
 
Bir bölümü de görev süreleri dolmamasına rağmen çeşitli illere tayin edildi. ‘Cadı avına’ dönüşen devlet kurumlarındaki tasfiyelerin bir bölümünün BİMER e-posta ile yapılan şikâyetler üzerine gerçekleştirildiği ortaya çıktı.
 
ESKİ YERLERE İADE
 
Görev yaptığı yerlerden süresi dolmamasına rağmen çeşitli illere tayin edilen 950 emniyet mensubunun BİMER’e yapılan şikâyetler üzerine tayin edildiği belirlendi. İdare Mahkemesi’ne başvuran 950 personel, BİMER’e yapılan asılsız ihbarlar ve iddialar neticesinde görev yaptıkları yerlerin değiştirildiğini belirtti.
 
Hak kaybına uğradıklarını aktaran emniyet görevlileri, BİMER üzerinden karalama kampanyası yapıldığını ve idarenin araştırmadan bunları işleme koyduğunu aktardı. Yaklaşık 500 personelin başvurusunu karara bağlayan İdare mahkemeleri, polislere yönelik BİMER’e yapılan ihbarların asılsız olduğuna hükmetti. İdarenin işlemlerini hukuksuz bulan mahkemeler, polisleri eski görev yerlerine iade etti.

28 Şubatçılar’ın takip kurulu gibi 

Bugün'ün haberine göre, şi­ka­yet di­lek­çe­le­ri­ni iş­lem ya­pıl­ma­sı için ku­rum­la­ra gön­de­ren Bİ­ME­R’­in bu tav­rı, 28 Şu­bat dö­ne­min­de bü­rok­rat­la­rı fiş­le­mek ve ta­kip et­mek için ku­ru­lan Baş­ba­kan­lık Uy­gu­la­ma­yı Ta­kip ve Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu­’nun (BUTTK) fa­ali­yet­le­ri­ni ha­tır­lat­tı. 28 Şu­bat dö­ne­min­de Ge­nel­kur­may Baş­kan­lı­ğı­’n­da Ba­tı Ça­lış­ma Gru­bu (BÇG) eliy­le sür­dü­rü­len fiş­le­me­ler si­vil ayak­ta BUTKK ara­cı­lı­ğıy­la yü­rü­tü­lü­yor­du. Ku­ru­lun il­le­gal ça­lış­ma­la­rı ne­ti­ce­sin­de çok sa­yı­da va­li, kay­ma­kam, öğ­re­tim gö­rev­li­si ve me­mur fiş­le­ne­rek di­sip­lin ce­za­la­rı ve yö­net­me­lik­ler­le tas­fi­ye edil­miş­ti. Çok sa­yı­da ki­şi de yar­gı­ya ih­bar edi­le­rek yar­gı­lan­ma­sı­nın önü açıl­mış­tı.
 
<< Önceki Haber Kumpas deşifre oldu, mahkemeden döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER