'Milli irade'yi kimin rehin aldığıylı ilgili şok ses kaydı

Sivil toplum tarafından yayınlanan Milli İradeye Saygı Bildirisi’nin baskıyla imzalandığı ortaya çıktı.

'Milli irade'yi kimin rehin aldığıylı ilgili şok ses kaydı

İddia edilen ses kayıtlarına göre, bildiride ‘Vesayete hayır’ çağrısında bulunan STK’ların vesayet altında oldukları görülüyor.

Dershane kapatma tartışmalarının yaşandığı dönemde bazı STK’ların yayınladığı ‘Milli İradeye Saygı Bildirisi’nin perde arkası ilginç bir iddia ortaya çıktı. İnternette yayınlanan 3 ayrı ses kaydında, Başbakan Erdoğan’ın danışmanları Mustafa Varank ve Aydın Ünal olduğu iddia edilen kişilerin bizzat STK’ları arayarak bildiriyi imzalatmaya çalıştıkları görülüyor. 1. ses kaydından MÜSİAD Başkanı Nail Olpak olduğu iddia edilen kişi çekincelerini dile getiriyor. Kayıtlarda adı geçen Memur-Sen, kurumsal kimliğine hakaret eden kişileri mahkemeye vereceğini açıkladı.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Dershaneleri kapatma tartışmaları sürerken 5 Aralık’ta bazı gazetelerde ‘Bin Yıl Sürecek Denmişti…’ başlığı ile yayımlanan ve 97 sivil toplum kuruluşunun imzaladığı ‘Milli İradeye Saygı Bildirisi’yle ilgili ses kayıtları ortaya çıktı. İddia edilen kayıtlara göre, bildirinin Başbakanlık’ta hazırlandığı ve imzalamaları için sivil toplum kuruluşlarına gönderildiği görülüyor. Başbakan’ın danışmanları Aydın Ünal ile Mustafa Varank’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında sivil toplum kuruluşları tek tek aranıp imzalamaları için baskı yapılıyor. Direnen STK’lara ise ağza alınmayacak hakaretler ediliyor.

Başbakanlık Müşaviri Aydın Ünal olduğu iddia edilen bir kişi, önce Türkiye Yazarlar Birliği’nden bir yetkiliyi arıyor. Karşıdaki kişi, bildiriden haberi olmadığı ancak birliğin başkanı Mehmet Doğan ile konuşarak imzalanmasını sağlayacağını belirtiyor. Aydın Ünal olduğu iddia edilen kişi, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Albayrak’ı da arayarak derneğin metni imzalamak istemediğinden yakınıyor. İHH’nin bildiriyi imzalaması için yardım istiyor. Albayrak, bildiriden haberinin olmadığını, ancak imza için yardımcı olacağını söylüyor.

Aydın Ünal olduğu iddia edilen şahıs daha sonra Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ile konuşuyor. İkili arasında, bildiriye dershane tartışmalarını tekrar alevlendireceği gerekçesiyle imza atmakta direnen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun ikna edilmesi konuşuluyor. Arslan, Gündoğdu’yu ikna ettiğini söylüyor. Bir başka ses kaydında ise Aydın Ünal olduğu iddia edilen kişi, imza atmakta direnen Memur-Sen ve İHH’ye küfür ediyor. Karşıdaki kişi ise İHH Başkanı Bülent Yıldırım için ve Memur-Sen için ise hakaretleri ifadeler kullanıyor.

Bir başka ses kaydında ise Başbakanlık Müşaviri Mustafa Varank olduğu iddia edilen şahıs, bildiriyi imzalamaları konusunda sivil toplum kuruluşlarına baskı yapıyor. Söz konusu şahıs, İsmailağa Cemaati ileri gelenlerinden Muhammed Keskin ile de görüşüyor. Ancak Keskin’den olumlu cevap alamıyor.

Üçüncü ses kaydında da bildirinin finansmanı için bizzat Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ilgilendiği görülüyor. Bilal Erdoğan, Habertürk Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Saraç’ı arayarak Habertürk gazetesinde yayımlanan bildirinin parasını ayarlamasını istiyor. Saraç da para verilmesine gerek olmadığını söyleyerek, yayımlanması için 26 bin lira ödenmesi gereken bildiriden kaynaklanan bakiyeyi sildiriyor.ZAMAN
<< Önceki Haber 'Milli irade'yi kimin rehin aldığıylı ilgili şok ses kaydı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER