On üç ilde yirmi beş polis göz altında

Yasa dışı dinleme iddiasıyla terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yapan 25 polis gözaltına alındı.

On üç ilde yirmi beş polis göz altında

Emniyetteki algı operasyonuna yenisi eklendi. Yasa dışı dinleme iddiasıyla terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yapan 25 polis, 13 ilde eş zamanlı şekilde gözaltına alındı. Polisler birçok saldırının faillerini kıskıvrak yakalamıştı

Bugün'den Bilal Şahin'in haberine göre, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yasa dışı dinleme iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada Adıyaman, Eskişehir, Kayseri, Afyonkarahisar, Batman, Bingöl, Hatay, Erzurum, Karabük, Kilis, Malatya, Tunceli ve Gaziantep'te polislere yönelik eşzamanlı operasyon düzenledi. Gaziantep Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, aralarında şube müdürü, amir, başkomiser ve polis memurlarının bulunduğu 25 polis gözaltına alındı.

GEREKÇE HAVUZ MEDYASINDAN

Polislere yönelik soruşturmaya yine havuz medyasında yer alan bir haber gerekçe gösterildi. Görev yaptıkları dönemde MİT ve jandarma ile koordineli sayısız operasyona imza atan isimler, yasa dışı dinleme iddiasıyla gözaltına alındı.

Avukatlar, müvekkillerinin ne ile suçlandığını bilmediklerini ifade ederken polisler, emniyetteki işlemlerinin ardından Gaziantep'e gönderildi.
Öte yandan daha önce Şanlıurfa İstihbarat Şube’de çalışan 14 polise yönelik de gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

‘HAKİM KARARLARINI UYGULADIM DİYE...’

Hakkında arama kararı çıkarılan İstihbarat Şube eski Müdürü Yaşar Eren, emniyet müdürlüğüne gelerek teslim oldu. Adliye girişinde konuşan Eren, “Gaziantep’te 13 sene canla başla gece gündüz çalıştık.

Ülkemizin kritik yerlerinde 21 yıl boyunca ülkenin birliği ve beraberliğine karşı olanlarla mücadele ettik. Hiçbir işte zerre kadar bir yanlış yaptığım tespit edilemez. Hukuksuz ve yargı kararı olamadan hiçbir iş yapmadığım için gönül rahatlığı ile gelerek teslim oldum. Hakimlerin vermiş olduğu kararları uyguladığım için gözaltındayım” diye konuştu.

FAİLLERİ BİR BİR YAKALADILAR

Yeni algı operasyonunda gözaltına alınan polislerden Ümit Karaca, Aydın Öztürk, Yaşar Eren döneminde Gaziantep terör ve suç örgütlerine en ağır darbelerin vurulduğu dönem olarak hatırlanıyor. Algı operasyonuna uğrayan polislerin Gaziantep’te yaptığı başarılı operasyonlardan bazıları şöyle:

*Gaziantep İstihbarat Şube, 2012-2014 arası Türkiye’de yakalanan eroinin yüzde 40’ını tek başına yakaladı. Görevden alındığı mart ayında dahi başarılı operasyonlar gerçekleştiren Yaşar Eren ve ekibi 2014 Mart ayı içerisinde 400 kilogram üzerinde eroin maddesi yakaladı.

*2009-2013 arasında suç örgütlerine yönelik 300 operasyon düzenlendi. 3,5 ton eroin, 7 ton esrar, 250 kilogram üzerinde kokain ele geçirildi.

* Ankara Kumrular’da 5 kişinin öldürüldüğü bombalı saldırının faili yakalandı.

*Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde, PKK’lıların emniyete yönelik intihar saldırısında 1 polisi şehit etmesi olayını planlayan failler yakalandı.

*2010’da Hatay’ın Dörtyol ilçesinde polis otosunun taranması sonucu 4 polis şehit edilmişti. İstihbari bilgiler neticesinde, planlanan Türk-Kürt provokasyonu engellenerek olayın failleri yakalandı.

*Gaziantep’te 2012’de patlayan bombalı araç nedeniyle 4’ü çocuk 9 kişi yaşamını yitirmişti. Olayın faili Murat Filiz istihbari dinleme sonucu yurtdışına kaçamadan yakalandı.

*2012’de tüple bombalı saldırı planlayan PKK’lılar istihbari dinlemeyle olay yerine varmadan yakalandı.

*Tunceli kırsalına lojistik destek sağlayan TİKKO/ Konferans örgütüne operasyon düzenlendi.

*2010’da kendini peygamber ilan eden hazin grubu lideri ve grubu çökertildi.

*El-Kaide ve Hizbullah yapılanmalarına yönelik çatışmalı operasyonlar düzenlendi

*Fidye için kaçırılan iş adamı Ahmet Şireci burnu kanamadan kurtarıldı.

*Öldürdüğü şahısların üzerine bir sonra kimi öldüreceği notu bırakan seri katil Ahmet Uçar yakalandı.

*Havaalanında 5 bin dolar rüşvetle sahte pasaportla yurtdışına çıkış yaptıran 5 polis yakalandı.

*Tarım destekleme üzerinden devleti 60 trilyon zarara uğratan şebeke çökertildi.

*Gaziantep İstihbarat Şube’nin desteğiyle evden kaçıp da tekrar evine getirilmeyen kız kalmadı.

*2012 Nisan ayında Hatay’ın Erzin ilçesini kuşatan PKK’ya operasyon düzenlendi.

‘BİR TEK İDARİ SORUŞTURMA YOK’

Eskişehir’de gözaltına alınan eski İstihbarat Şube Müdürü M.A’nın avukatı Turgay Balaban kendilerine suçlamalara ilişkin net bilgi verilmediğini kaydetti. Avukat Balaban, gözaltına alınan müvekkili için hiçbir idari soruşturma yapılmamasına rağmen adli soruşturma yürütülmesinin garabet olduğunu kaydetti.

‘DEVLET ACİZ DURUMA DÜŞÜRÜLDÜ’

Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube’de uzun süre görev yapan Mehmet Zeki Çınar da gözaltına alındı. Eşinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Sevgi Çınar, “Eşim, haram yemedi ve yedirmedi. Çünkü hepsinde Allah korkusu var” dedi. 28 yıllık polis memuru olan eşinin görev yerinin 17 Aralık sürecinden itibaren 4 kez değiştirildiğini dile getiren Çınar, “Ömrünü terörle mücadeleye veren eşime hain, terörist muamelesi yapıldı. Şu an polisler içeri alınıp, hırsızlar dışarı salındı. Gaziantep Vatan Mahallesi’nde yol kesilip kimlik kontrolü yapılıyor. Devletimizin ne kadar aciz bir duruma düşürüldüğünü insanlar görüyor. Eşlerimizin görev yaptığı dönemlerde, terörist olaylar hiç bu kadar aleni bir şekilde yapılmıyordu” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber On üç ilde yirmi beş polis göz altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER