Romanya'daki Türk okulunun inşaatı yeniden başladı

Romanya'daki inşaatı yeni başlayan Türk okulunun tuğla ihtiyacını Romen veliler karşılayacak.

Romanya'daki Türk okulunun inşaatı yeniden başladı

Romanya'daki inşaatı yeni başlayan Türk okulunun tuğla ihtiyacını Romen veliler karşılayacak. 2 bin öğrenci kapasiteli okulun ihtiyaçlarını karşılamak için düzenlenen programda bir araya gelen Romen veliler adeta birbiriyle yarıştı.

Romanya'daki 20. hizmet yılını anlamlı bir etkinlikle kutlayan Türk okulları, 'Bir tuğla da sen al' kampanyası düzenledi. Kutlama programını anlamlı kılan, yeni başlayan okul inşaatı için gereken tuğlaları, okul velileri ve öğretmenlerin sahiplenmesi oldu.

Okulda benim de katkım olsun diyen veliler, tanesi bir euro olan tuğlalar için dağıtılan bağış kâğıtlarına sponsor olmak istedikleri sayıyı yazdı. Okulun ihtiyacı olan 220 bin tuğlanın 100 binini hayırsever veliler karşılayacak.

Kampanyaya küçük kızıyla katılan bir veli, "Büyük çocuğum Lumina okullarında okuyor. Çocuğumun notları çok iyi. Her şey çok güzel. Ama bütün bunların sebebi öğretmenlerdir. Yardım ettim çok normal bir şey bu. Sadece kendi çocuklarımızın geleceği için değil, Romanya'nın gelecek nesli için katkımız olsun istedim." dedi.

'Bir tuğla da sen al' masasında duygularını paylaşan başka bir veli ise "Çok güzel düşünülmüş bir şey. Elbette çocuklarımızın okuluna yardım etmemiz lazım. Hem de okula yardım etmeliyiz ki, hizmetlerini geliştirebilsin. Çok güzel bir şey. Teşekkürler." şeklinde duygularını paylaştı.

YARIŞMAYA POTANSİYEL VELİLER DE KATILDI

Veli olmadığını ancak 50 tuğla bağışladığını belirten bir Romen, "İnşaatın bir an önce tamamlanmasını diliyorum. İki çocuğum var; ilki kız, ikincisi oğlan. Biraz daha büyüsünler, bu okullara getireceğim. Ümit ederim ki her şey yolunda gitsin ve en kısa zamanda tamamlansın." diyerek duygularını aktardı.

Türk ve Romen halk oyun gösterileriyle başlayan 20. yıl kutlama programı, Türk mutfağından zengin çeşitlerin yer aldığı ikramla sona erdi.

Romanya'daki hizmet hayatına 1994 yılında Köstence'de açılan okulla başlayan Lumina Eğitim Kurumları bünyesinde halen 10 okul ve 3 bin 200 öğrenci bulunuyor.

Temeli 'Kurban Bayramı'nda atılan 2 bin öğrenci kapasiteli Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi'nin bir bölümünün Eylül ayında hizmete girmesi planlanıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Romanya'daki Türk okulunun inşaatı yeniden başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER