Sahipsiz medyanın yalan haberi pes dedirtti!

Takvim Gazetesi’nin dün birinci sayfadan ve detayını 11. sayfadan verdiği asılsız ve iftiralarla dolu haber dehşete düşürdü.

Sahipsiz medyanın yalan haberi pes dedirtti!

Sahibi belli olmayan Takvim Gazetesi'nin dün manşetten duyurduğu 'Pensilvanya'daki arazi Cizvit Papazlarından alındı' haberi yalanlarla dolu.  Arazinin alındığı kişiler hakkındaki bilgiler asılsız ve haberdeki fotoğraflar ise gerçek kişilerin değil.  Kim olduğu bilinmeyen kişilerin resimleri habere eklenmiş. Hatta birinci sayfada kim olduğu bilinmeyen ve eş diye gösterilen kişilerin 11. sayfadaki uydurma detayında sözde eşleri bile karıştırmışlar!

Her geçen gün asparas haberlerini artıran sahipsiz medya bu kez Pensilvanya'daki vakıfa ait olan arazinin  'Cizvit Papazları'ndan alındı' yalanına sarıldı. Hezeyanlarla dolu haberdeki kişilerin resimleri ve detayları asılsız çıktı.

ARAZİNİN GERÇEK HİKAYESİ

 'Cizvit Papazları'ndan alındığı iddia edilen arazi 1993 Şubat'ında babaları 2 sene önce vefat etmiş, Cizvit Papazlığıyla hiçbir ilgisi bulunmayan bir aileden alındı. Hüseyin Çopur'un satın aldığı ve kısa bir süre sonra Altın Nesil Vakfı'na bağışlanan arazideki binalar 2000 yılına kadar kullanıldı.  Daha sonra bu binalarda yıkılarak yenileri inşa edildi. Bazı medya organlarında 'malikane' diyen gösterilen bina ise sadece konferans, cuma ve bayram namazlarında ve talebelerin kaldığı ana bina olarak kullanılıyor. 
 
Takvim Gazetesi'nin Kemal Özgür'un hanımı olarak birinci ve 11.sayfada haberin detayında gösterdiği kadının, Kemal Özgür'ün 1989'da Müslüman olan resmiyetteki adı Lynne Emiliy Özgür olan Leyla Hanım olmadığı ortaya çıktı. Fotoğrafın ise kime ait olduğu bilinmiyor.  

İşte Kemal Özgür Bey ve eşi Leyla Özgür hanımın gerçek fotoğrafları. 




HABER ÇELİŞKİLERLE DOLU, RESİMLER YANLIŞ!
İlk olarak Takvim Gazetesi'nin manşetten verdiği fotoğraflar ile iç sayfadaki detay haberinde verdiği fotoğraflar ve iddia edilen 'eşler' farklı olarak konulmuş.  Ayrıca manşette Salih Dinçer diye verilen kişinin Salih Dinçer ile hiçbir ilgisi bulunmayıp gerçek Salih Dinçer detay haberde fotoğrafına yer verilen kişidir. Ve yanında eşi olarak gösterilen kişi Barbara Dinçer ise Salih Dinçer'in 8 yıl önce boşandığı ve hiç Müslüman olmayan eşidir.  Birinci sayfada yer alan diğer kadının kim olduğu ise bilinmiyor.




LEYLA HANIM'IN MÜSLÜMANLIĞA GEÇİŞİNİN HİKAYESİ

Cizvit Papazlığıyla hiçbir ilgisi ve üyeliği  bulunmayan Kemal Özgür Bey'in eşi Leyla Özgür Hanım'ın Müslüman olma hikayesi şöyle;
Alkolden dolayı yıkılmış bir ailede gerçekleri ve huzuru arayan bir hayat süren Leyla Hanım, Kemal Beyle tanışır ve evlenirler. Kemal Özgür'e  "bana hiçbir baskı yapma ve ben kendim araştırarak Müslüman olayım" diyen Leyla Özgür Hanım kendi imkanlarıyla araştırarak ve aradığı huzurun İslam'da bulduğunu söyleyerek Müslüman oluyor. Müslüman olduktan sonra Namaza başlayan ve Müslüman olduktan 15 gün sonra eşine "Ben sadece namaz kılarken başımı kapatıyor sonrasında ise açıyorum. Böyle yapınca Allah'a karşı riyakarlık yaptığımı düşünüyorum" diyerek o gün tesettüre giriyor.

"İYİKİ ŞU GÜNLERDE İSLAMİYET'İ ARAŞTIRMAMAŞIM"
Türkiye'de aleyhlerindeki haberlerden dolayı son derece üzgün durumda olduğunu söyleyen Leyla Özgür Hanım şöyle devam etti: "İyi ki şu günlerde İslamiyet'i araştırma yapmamışım. Eğer öyle olsaydı ben kesinlikle İslam'ı kabul edip etmemede tereddütler yaşardım. Müslüman olduğu iddiasındaki kimselerin, Hocaefendi hakkındaki sözlerine şahit olunca gıybet edenlere çok üzülüyorum. Çünkü Hocaefendi hakkında kitap yazmış birisi olarak, O güzel insanı kesinlikle tanımadıklarını ve farklı amaçlar güttüklerini düşünüyorum"

<< Önceki Haber Sahipsiz medyanın yalan haberi pes dedirtti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER