Seçim öncesi AKP'de 'MTT' rüzgarı

Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz, "Milli Twitter Teşkilatı İşbaşında!" başlıklı yazısında çok konuşulacak duyumu paylaştı.

Seçim öncesi AKP'de 'MTT' rüzgarı

Ahmet Yavuz Milli Gazete'de yayınlanan yazısında milletvekillerinin twitter paylaşımlarının takibinden, Yüce Divan için 'Evet' diyen AKP'lilere, Blok not olarak bastırılıp Meclis'e dağıtılan yolsuzluk tutanaklarından, Abdullah Gül'ün, büyük hazırlıklarına kadar dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

İşte Ahmet Yavuz'un Milli Gazete'de yayınlanan "Milli Twitter Teşkilatı İşbaşında!" başlıklı yazısı:

MİLLİ TWITTER TEŞKİLATI İŞBAŞINDA!

Duyumlarımıza göre Reis, milletvekillerinin twitter paylaşımlarını takip eden bir ekip oluşturmuş. Bu ekip, hangi milletvekili ne tweet atmış, kime yakın durmuş, bunu takip ediyormuş. Özellikle araştırılan ise “Paralel Yapı”ya karşı vekillerin tavrı. Malum, seçimler hızla yaklaşıyor. Mesajı alan bazı vekiller MTT’nin gözüne girmek için kolları sıvamış durumda. En çok paralel twiti atan kazanacakmış. Mehmet Metiner ve Şamil Tayyar şimdiden twitter fenomeni oldu bile. Eskiden Sarayın Hafiye Teşkilatı vardı. Şimdi Milli Twitter Teşkilatı (MTT) işbaşında.

SKANDAL NOTLAR

Yüce Divan oylaması Meclis’te yapılmış, tansiyon da düşmeye başlamıştı. “Dört Bakan, Yolsuzluk, Rüşvet vs. haberleri” de neredeyse “sıfırlanmıştı” ki, masalara düşen not defterleri tansiyonu yeniden yükseltti. 

Geçtiğimiz hafta, Meclis’teki haber bürolarımıza adeta iki adet bomba bırakılmıştı. Açtık baktık ki, Reza Sarraf’ın rüşvet ifadeleri mi dersin, hediye saatler mi dersin! Sırf boş yüzleri kullanılsın diye on binlerce sayfalık yolsuzluk tutanaklarını, blok not olarak bastırmış ve Meclis’e dağıtmışlardı. Defterlerin üzerine de, “Çevre Dostu Meclis” yazmışlardı. Gerçekten de öyleydi. Meclis, biz habercilere çok büyük dostluk sergiledi! Şimdi vekiller, danışmanlar, muhabirler, blok notların arkasında yazan yolsuzluk şifrelerini çözmeye çalışıyor.

Soruşturma başlatıldı ama İktidar vekilleri ve Grup Yönetimi adeta barut gibi. “Böyle çevreye dostluk, düşman başına!” diyorlar… “Skandal not defterleri, paralel yapının işi” diye düşünenler de yok değil.

Skandal notların, soğumaya yüz tutmuş “Yolsuzluk- Dört Bakan Konusunu” yeniden alevlendirmesi, akla Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in 15 gün önceki uyarısını getiriyor: “Yüce Divan’a gitmezlerse bu konu hiç durmadan tartışılır, tartışmalar sürer durur.” Bakalım önümüzdeki günlerde tartışmalar ne yönde olacak?

KRiPTO VEKiLLER!

Meclis’te bir Yüce Divan oylaması yaşandı. Muhalefet, dört bakanın Yüce Divan’da yargılanması için çok bastırdı. İktidar partisi ise Hayırdedi. Ne ki 50 civarı iktidar milletvekili muhalefetle aynı yönde oy kullandı. ’Evet’ dedi. Fire yüksek çıktı. Ancak MHP ve CHP Grubu, İmralı’dan gelen sese kulak kabartan HDP’nin bakanların aklanması yönünde oy kullandıklarını düşünüyor. Eğer durum böyle ise Ak Parti’de fire konuşulandan daha fazla.

Meclis’te, kendi partisinin 4 bakanı için Yüce Divan’a evet diyen 50 iktidar vekiline de yeni bir isim bulundu. Kripto Vekiller! Saray çevresi ve Parti Yönetimi onlara bu adı verdi. Peki ne yapılıyor onlar için?

İktidar Meclis Grubunun izlediği taktik, firecilere fazla yüklenmemek. Yüce Divan günü yaşananları unutup, gündemden düşürmek. Seçimde ise kripto vekilleri aday yapmamak. Bakalım ‘kriptolardan’, seneye Meclis’e girmeyi başaran olacak mı?

GÜL’DEN HABER VAR!

Köşk’ten ayrılalı tamı tamına 5 ay oldu. Hep bir hareket beklendi. Ak Parti’nin başına geçemediğine göre, yeni bir parti mi kuracaktı? Ya da, “Emaneti” Davutoğlu’ndan seçim sonrasında geri mi alacaktı? Konuşulup durdu. Ulusal basından artık haber almak zor. Böyle olunca da yerel basının satır aralarından geliyor haber. Yerel bir dergiye konuşan Abdullah Gül’e yakın bir aile büyüğüne göre Beyefendi, büyük hazırlık içerisinde. “Abdullah Bey; Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı tecrübesini de bir köşeye atmayacak! Ancak bu  hazırlıkları hangi yönde, hangi fırsatta, ne zaman belli olmaz” O ‘Yakın’a göre, yeni bir parti kurmayacak. Lakin “Ne partinin bölünmesine fırsat verecek, ne de kendisi bölecek!” Yani “Bir Bölen olmayacak” ama, büyük hazırlıklarını da sürdürecek. Seçim de hızla yaklaşıyor. Gözler Gül’ün hamlesinde!

ŞEHZADELER DÖNEMİ BAŞLIYOR

On iki yıllık iktidarın üç dönemlik vekiller yeniden aday yapılmayacak. Bu tecrübeli isimlerin yerine ise çocuklarının aday gösterileceği Başkent kulislerinde konuşuluyor. Kimler mi? Cemil Çiçek’in oğlu Ahmet Çağrı Çiçek, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım, Bülent Arınç’ın oğlu Ahmet Mücahit ismi geçenlerden. Ankara’nın 5 dönemlik Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman’ın da adı geçiyor.

İktidar partisinde, yarısının başörtülü olduğu 60 civarında kadın aday gösterilecek. Eğer iktidar devam ederse, bir başörtülü bakan da gündemde. Cumhurbaşkanımızın kızı Sümeyye Erdoğan’ın ismi de milletvekili adaylığı için geçenlerden.

Padişahlığa geçilmedi ama siyasette şehzadeler dönemi başlıyor.
<< Önceki Haber Seçim öncesi AKP'de 'MTT' rüzgarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER