Türkiye'nin akciğerleri yanıyor

Çanakkale'nin Gelibolu, Muğla'nın Milas ve Antalya'nın Kumluca ilçelerinde çıkan orman yangınlarını binlerce ağacı kül etti.

Türkiye'nin akciğerleri yanıyor

  • İtfaiye Türlkiye'nin dört bir tarafında çıkan yangınlarla boğuşuyor.
  • Rüzgarın, çalışmaları olumsuz etkilediği açıklandı.
  • Yangınlara helikopter ve uçaklarla müdahale ediliyor.
Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü yakınında çıkan orman yangınının kontrol altına alınmasına çalışılıyor.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıktaki Ilgardere köyü yakınında bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede yayılan alevlere, olay yerine sevk edilen bir helikopter ve arazözlerle müdahale ediliyor. 

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, yangına ilişkin, "Şu anda yangını söndürmek için 5 helikopter ve 25 arazöz çalışıyor. Değişik bölgelerden arazözler intikal etmeye devam ediyor" dedi.

Rüzgarın, çalışmaları olumsuz etkilediğini dile getiren Çınar, şöyle konuştu:

"Yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Konuyla ilgili olarak yeni sistemden dolayı Bakanlığımızın da haberleri var. Arkadaşlar çalışıyor. İnşallah en kısa sürede söndürülecek."

Çınar, bir gazetecinin yangının, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı etkileyip etkilemediği sorusuna ise bu konuda alevlerin gidiş yönü, müdahalenin şekli ve rüzgarın gücünün belirleyici olacağını belirterek, "Dileğimiz; en kısa zamanda yangının söndürülmesi ve bu durumun en az zararla atlatılması" yanıtını verdi.


Bu arada Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesinde dün başlayan ve gece boyunca devam eden yangın kontrol altına alındı.

Sabahın ilk ışıklarıyla 4 uçak ve 6 helikopterin yanı sıra 10 iş makinesi, 20 arozöz ve 185 yangın söndürme işçisi söndürme çalışmalarına katıldı.

Havadan ve karadan sürdürülen yoğun müdahale sonucu yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmalarına başlandı. Yangında ilk tespitlere göre yaklaşık 70 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Milas'ın Demirciler köyünde ise 5 ayrı noktada orman yangını başladı.

Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen yangına 2 uçak, 3 helikopter, 10 arazöz, 3 iş makinesi, 80 orman işçisi ve vatandaşlar müdahale ediyor. Köylüler, söndürme çalışmalarını yürüten ekiplere traktör ve tankerlerle su taşıyor. Ekipler yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba harcıyor.

Antalya'da orman yangını

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Karacaağaç köyü yakınlarında da ormanlık alanda yangın çıktı.

İlçeye bağlı Karacaağaç köyü Aşağı Alakır mevkisinde, kızılçam kaplı ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangını çıktı. Yangına, 4 helikopterin yanı sıra karadan da Finike ve Kumluca'dan ekiplerin sevk edildiği öğrenildi.

Yangının daha fazla büyümemesi için ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

 
<< Önceki Haber Türkiye'nin akciğerleri yanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER